Tommin politiikkanurkka. Kaikki kulttuurit on tuhottava

Tarvitsemme Vihapuhepäivän

Nyt on muutama päivä kohistu poliisien privana keskenään harjoittamasta "vihapuheesta."

Käsittääkseni jokaisessa ammatissa samat setit mitä poliiseillakin. Puretaan höyryjä vähän raffimmalla kielenkäytöllä.

Opettajatkin vapaa-ajalla puhuvat oppilaista vähän törkeämmin sanankääntein. Ihan normaalia.

 

Itse poliisien jutuista tulkitsin, että itsemurha-yritys ärsytti, koska poliisien mielestä kyseessä oli show, eikä oikea yritys.

Musta Barbaari taas kehotettiin lukemaan "poika joka huusi sutta" -satu. Eli viitattiin siihen, että rasismin jatkuva huutelu lähinnä johtaa siihen, ettei sana rasismi pian tarkoita mitään.

Hihamerkin mainitseminen oli viittaus Helena Erosen hihamerkkikohuun, eli selvä vitsi.

Jimi Karttuselle naureskelu on vähän kuvottavaa, mutta siinä mielessä ymmärrettävää, että kaveri on ensin poliisin vanha tuttu, ja kuolemassa tästä tehdään jokin marttyyri.

Muutoinkin poliiseja saattaa hieman vituttaa tämä "unelma" -mentaliteetti, kun arjessa kohtaa jatkuvasti multikultin nurjaa puolta. Jimi Karttusen ruumista käytettiin häikäilemättömästi keppihevosena rajat auki -politiikan puolesta.

Ei meikästä edes kovin rankkaa settiä ottaen huomioon kuinka paljon tämä multikulttipolitiikka on poliiseja työllistänyt.

 

Sitäpaitsi. Heitetäänpä tähän väliin tarina:

 

Olen kaupungilla ja vastaan tulee (keksitty) kaverini Pekka, jonka vaimo on juuri lähtenyt tummaihoisen miehen matkaan. Pekka on juonut järkyttävät kännit päälle ja kuiskaa minulle itku kurkussa, kuinka hänen mielestään kaikki "n**kerit" pitäisi ampua, ja kiroilee lopuksi.

Sitten minä juoksen ruuhkaiselle torille tuhansien ihmisten joukkoon ja sanon, "arvatkaa mitä Pekka sanoi? KAIKKI N**KERIT PITÄISI AMPUA SAATANA!!!"

Tästä syystä torille syntyy kauhea älläkkä, joka yltyy tappeluksi. Moni pöyristyy, moni pahoittaa mielensä, osa alkaa pelkäämään kaupungilla liikkumista ja osa ahdistuu. Voisinko pokerilla laittaa aiheutuneen mielipahan Pekan syyksi? "Ikävää, että Pekka on niin paha suustaan. Muuten kukaan ei olisi loukkaantunut."

 

Nyt palataan takaisin poliisien privakeskusteluun. Olisiko kukaan loukkaantunut poliisien jutuista, jos ne olisivat jääneet poliisien välisiksi? Voisiko mahdollinen aiheutunut mielipaha johtua siitä, että journalistit ämppäsi poliisien käyttämiä herjoja otsikoihin?

 

Fobba tosiaan on kyseisen privakeskusteluryhmän ylläpitäjä, sekä osa vihapuheen vastaista työryhmää. Pitäisikö tulla olo, ettei poliisi osaa työtään tai että poliisiin ei voi luottaa?

- Itselleni ei tule. Minulle tulee mieleen vain kauhistuttava ajatus siitä, kuinka totalitaristiseksi tämä yhteiskunta on muuttunut.

 

Ensinäkin vihapuheelle ei ole mitään määritelmää. Meillä on määritelmät uhkauksille, kunnianloukkauksille, kansanryhmää vastaan kiihottamiselle, uskonrauhanrikkomiselle, rikokseen yllyttämiselle yms. muttei vihapuheelle. Vihapuheesta tiedämme vain, että se on jotain "lievempää" kuin edellä mainitut.

 

Toiseksi vihapuhe alkaa ulottumaan kaikkialle. Tai siis se, mitä pidämme vihapuheena. Se ei ole enää vain mielenosoituksessa mikkiin huudettua asiaa, tai nettiin julkisesti kirjoitettua törkyä, vaan nykyään se on jo privakeskusteluita, vain kavereille näkyviä facebook-kommmentteja, isän kanssa käyty puhelinkeskustelu, baarissa aamuyöllä tokaistu lause. Vihapuheen epämääräisyys tekee käsitteestä niin laajan, että ketä tahansa voidaan syyttää vihapuhujaksi. Tästä syystä poliisit ovat mahdottoman tehtävän äärellä: Miten kitkeä sellaista asiaa, johon syyllistyy kaikki, myös kitkejät itse?

 

Jumalanpilkkapäivä 30.09 luotiin vastaavanlaisen tilanteen vuoksi. Haluttiin arkipäiväistää jumalanpillka, jotta kukaan yksilö ei saisi tuomiota jumalanpilkasta. Tämän päivän kyytipoikana on myös pyritty organisoimaan kansainvälistä Muhammedin pilapiirrosten samanhetkistä julkaisua. Idea on siinä, ettei yksittäiset pilapiirtäjät saisi tappouhkauksia, kun samaan "rikokseen" syyllistyisivät tuhannet muut. Terroristit eivät voisi lähettää tappouhkauksia kaikille, joten he lannistuisivat.

 

Vihapuheen kanssa meillä alkaa olemaan vastaavanlainen ongelma. Ihmisille hankitaan potkuja ja sakkotuomioita ihan vaan syyttämällä "vihapuhujaksi." Ja tottakai se tahraa myös yksilön maineen, jos hänet leimataan vihapuhujaksi.

 

Meidän pitäisi järjestää Vihapuhepäivä, jolloin kaikki hakkaisi näppäimistöltään nettiin kaikkea mahdollista saastaa. Ihan vaan, että jokainen syyllistyisi samaan "rikokseen." Silloin yksilöitä ei enää voitaisi tuomita vihapuheesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Jos persut tosiaan haluavat näin laillistaa kaiken raiskaamisella ja tappamisella hekumoinnin, voisiko tulevassa lakiesityksessä olla edes poikkeus lasten suhteen. Jotenkin pienten lasten tappamisen tai kiduttamisen yksityiskohtainen kuvaaminen voi olla varsinkin lapsen kehittyvälle mielelle haitallista. Vai onko blogistilla jotain muuta tietoa?

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

"Ajatelkaa lapsia!1"

Et sitten mitään väsyneempää keksinyt?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Sellaista se on, isänä. Vaikka väsyttäisi, täytyy lastaan suojella.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #4

Lasten tappamisen tai kiduttamisen kuvailu ei ole laitonta vieläkään. Tietenkin se on hyvien tapojen vastaista ja siitä seuraa tietyissä yhteyksissä sanktioita. Jos vaikka ala-asteen opettaja alkaisi yksityiskohtaisesti kuvailemaan oppilailleen jotain Jammu-sedän tekemisiä, niin potkuthan siitä tulisi.

Tämä ei kuitenkaan ole mikään suuri yhteiskunnallinen ongelma. Että tuolta osin lasten henkinen kasvu on turvattu.

Ja tiedät itsekin, ettei Suomessa ole mitään sellaista ongelmaa, että lapsille jatkuvasti kaikkialla kuvailtaisiin lasten murhia.

Kunhan vaan halusit päästä lyömään jonkun tunnerunkkaus-kortin pöytään, ja kun et muuta keksinyt, valitsit "eikö kukaan ajattele lapsia?" -kortin.

En edes tiedä miten jaksoin vastata kommenttiisi näinkin pitkästi.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #5

Ehkei laitonta, mutta muuttuu laittomaksi siinä vaiheessa kun uhkaukset toteutetaan.

Vielä Suomessa asuessani oma lapseni uhattiin vihapuheessa surmata ja ainakin poliisin mielestä surma olisi ollut laiton teko. Ehkä lakia on muutettu jälkeenpäin, mutta siinä olet oikeassa että poliisinkaan mielestä laittomuutta ei ollut tapahtunut uhkauksen yhteydessä. Näin minulle ilmoitukseeni vastattiin.

Perheemme käyttäytymiseen asia kuitenkin vaikutti siinä määrin että haluaisin etteivät lasten tappamisella uhkaamiset tulisi liian yleisiksi. Edes tuollaisena vihapuhepäivänä mitä persut nyt sitten ajavat.

Tosi hyvä jos Suomessa ei lasten tappamisella uhkailu ole nykyisin ongelma. En osaa vahvistaa asiaa koska en Suomen oloja enää niin kovin hyvin tunne. Omalle kohdalleni on sitten ehkä osunut ns. "poikkeustapaus".

Kortteja en lyö. En myöskään pelaa. Mutta lastani suojelen.

En osaa arvioida tuota jaksamisihmettelyäsi.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #9

Tappamisella uhkailu on laitonta. Ja niin kuuluu ollakin. Tekstissäni mainitsen uhkailun ihan erikseen.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #10

Tappamisella uhkailuahan sinä olet edistämässä jos vihapuhe tosiaan sallitaan edes yhtenä päivänä.

Mielestäni on väärä tie lisätä tappouhkauksia, kunnianloukkauksia, herjauksia ja väkivaltakuvauksia. Kyllä niitä oli ainakin muutama vuosi sitten Suomessa ihan tarpeeksi jo ennestään.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #12

Jos vaikka luet kirjoitukseni ensin ja kommentoit vasta sitten?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #13

Luin kyllä, ja kommentoin sen jälkeen.

Oma esimerkkisi vihapuheesta on nimenomaan tappouhkaus:

Sitten minä juoksen ruuhkaiselle torille tuhansien ihmisten joukkoon ja sanon, "arvatkaa mitä Pekka sanoi? KAIKKI N**KERIT PITÄISI AMPUA SAATANA!!!"

Sekö sinua loukkaa että halusin että lasten tappaminen jätettäisiin vihapuhepäivänäsi pois niistä uhkauksista? Että tummaihoisia ihmisiä saisi mielestäsi uhata tappamisella, vaikka tappouhkaus sinänsä on mielestäsi laiton teko?

Koittaisit edes pitää tarinasi johdonmukaisena!

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #14

"Vihapuheelle ei ole mitään määritelmää. Meillä on määritelmät uhkauksille, kunnianloukkauksille, kansanryhmää vastaan kiihottamiselle, uskonrauhanrikkomiselle, rikokseen yllyttämiselle yms. muttei vihapuheelle. Vihapuheesta tiedämme vain, että se on jotain "lievempää" kuin edellä mainitut."

Pekka -tarinan pointti oli ettei privana käydyt keskustelut kiihota mitään kansan ryhmää vastaan tai aiheuta muutakaan harmia ellei joku tuo niitä julkisuuteen.
Tietenkin eri asia, jos Pekka kännikiukuttelun sijasn harkitsisi aseen hankkimista, niin sitten vähintään poliisille pitäisi pirauttaa.

Mutta vielä lyhyesti: Tappouhkaus on tappouhkaus. Ei (vain) vihapuhetta.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #15

Väitteesi siis on että lapseeni kohdistunut tappouhkaus ei ollut vihaista puhetta lainkaan. Mielenkiintoista.

Mielipiteeni silti on että ei edes yhtenä päivänä vuodessa saisi tehdä tappouhkauksia vaikka persut siihen luvan antaisivatkin. Ainakaan jos ne kohdistuvat lapsiin. Vaikka olisi kuinka väsynyttä korttia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #15

"Pekka -tarinan pointti oli ettei privana käydyt keskustelut kiihota mitään kansan ryhmää vastaan tai aiheuta muutakaan harmia ellei joku tuo niitä julkisuuteen."

Kuka siis toi poliisien keskustelut julkisuuteen? Tämä taho on syyllinen vihapuheeseen.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #18

Kiitos kommentistasi. :)

Jos nyt mietitään vaikka Jimi Karttusen kutsumista rosvoksi. Niin tuskin tämän Jimi Karttusen vanhempia ahdistaa, että poliisit keskenään tuolla tavalla puhuvat, kun eivät ole näkemässä. Lehdestä luettuna tuo herja saattaa tuntua hyvinkin pahalta.

Tuli mieleen tapaus, jossa ystävä kertoi kaverilleen, että oli kuullut, kuinka tätä kaveria oli joku kuvaillut läskiksi. Tämä joku ei ollut tarkoittanut asiaa julkisuuteen vaan hän oli puhunut asiasta pikku porukassa, kun aiheena oli ollut lihominen. Tämän ystävän kertomus kuitenkin pilasi kaverin loppu päivän.

Eli kuka pilasi kaverin päivän. Se joku joka puhui tuollaista privana. Vai ystävä, joka tuli asian hieromaan tämän kaverin naamaan?

Btw.

Ymmärtääkseni lain mukaan privana saa puhua halveeraavasti ja muuta tämmöistä, mutta julkisuuteen sellaista settiä ei saa tuoda. Tästä syystä esimerkiksi Halla-ahon tietyt kirjoitukset sensuroitiin. Poliisit eivät ole tuoneet julkisuuteen mitään vihapuhetta, vaan Long Play -nettilehti toi nämä vihapuheet kaikkien luettavaksi. Jos olen ymmärtänyt oikein, poliisit eivät ole syyllistyneet mihinkään rikokseen, vaan Long Play julkaisu.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #18

Mielestäni kyllä tappouhkauksen tekijä on syyllistynyt vihapuheeseen, eikä se henkilö joka minulle siitä kertoo.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #21

Tappouhkaus ei ole vain vihapuhetta. Kun ihminen uhataan murhata, ei silloin puhuta mistään vihapuheesta.

Poliisien kirjoitukset olivat vihapuhetta. Eli esimerkiksi Jimi Karttusen kutsuminen rosvoksi. Vihapuheelle kuitenkaan ei ole mitään virallista määritelmää.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #24

Tuo oma esimerkkisi vihapuheesta oli nimenomaan tappouhkaus. Siinä uhkauksen kohteena on käsittääkseni tummaihoiset ihmiset, joten se on mielestäsi ok, jos sitä ei kerrota julkisuuteen.

Jos tappouhkaus on rikos, on kuitenkin kansalaisvelvollisuus kertoa siitä poliisille, vaikka ei sen kummemmin asiaa julkistaisikaan.

Kehottaminen tappouhkauksiin edes yhtenä päivänä vuodessa ei ole silti mikään kannatettava asia.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #26

Se ei ollut esimerkkini tappouhkauksesta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #21

Tappouhkaus täytyy tulla uhatun tietoon, eihän hän muuten voi tuntea itseään uhatuksi. Sama asia muiden loukkausten kohdalla.

Marko Parkkola
Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Poliisivirkamiehellä on lain sallima oikeus tehdä juridisesti päteviä subjektiivisia ratkaisuja. Joten eri kun esim. muilla. Muut saavat olla sisimmässään rasisteja jos haluavat, poliisi ei, koska poliisin mielipide ei ole vain mielipide.

Jorma Kinnunen

Miten ajattelit tutkia, onko poliisi sisimmässään rasisti? Sitä voi olla sisimmässään rasisti, vaikka ei tuonne ryhmään tai muualle olisi asiattomuuksia kirjoitellut.

Poliisin toiminnasta voi tehdä valituksen ja esim. tuo case Mustan Barbaarin äiti tutkittiin ymmärtääkseni tarkkaan ja useat silminnäkijät todistivat, että äiti Barbaari siellä oli ruvennut riehumaan ja poliisi oli toiminut asiallisesti.

Jorma Kinnunen

Oliko Jimi Karttuselle naureskelu mainittu jutussa esimerkkinä poliisin rasismista? Tyyppihän oli kuitenkin kantasuomalainen. Poliisin tylyt kommentit tuosta tapauksesta ei kyllä ihmetytä, netistä selvisi jo tapahtuman aikaan, että tyyppi oli syrjäytynyt sekakäyttäjä, joka erehtyi aukomaan päätään toiselle syrjäytyneelle hörhölle, joka sitten heittäytyi väkivaltaiseksi. Jimistä tosiaan leivottiin jotain natsismin vastaista marttyyria tukemaan rajat auki-ideologiaan ja pidettiin mielenosoitus.

Oikeudenkäynnissä kuitenkin sitten selvisi, että kuolema saattoi johtua siitä, että tyyppi veti sairaalassa omia pillereitä ja poistui vastoin suosituksia sairaalasta.

Sama porukka, joka menee muutamasta uusnatsista ihan paniikkiin, toitottaa, että ei saa antaa pelolle valtaa, kun islamistit ajaa porukkaa rekalla lakoon ja räjäyttelee pommeja konsertissa.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

Joku oli tuonut Jimin takin tämän kuolinpaikalle, niin yksi poliisi mainitsi sen olevan sama takki, joka Jimillä oli aina "rosvotessa" yllä.

Eli tämmöistä semiepäkunnioittavasti kuolleesta puhumista, mutta ei mitään sen vakavempaa.

Ps. Olet tuosta ns. suvaitsevaisten kaksinaismoralismista aivan oikeassa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Amerikkalaisella yliopistokampuksella joku oli kirjoittanut asfalttiin liidulla "Trump 2016". Sen vasemmistolaisopiskelijat tulkitsivat heihin kohdistuvana väkivaltana. Ei ihme, että vihapuhetta on nykyisin joka paikka pullollaan.

Pikkuhiljaa tännekin varmaan rantautuu käytäntö, että jos puhe loukkaa jonkun tunteita, on kyseessä vihapuhe.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

On rantautunut jo ajat sitten. Ikävä kyllä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kun lukee Pälven, todellisen peruspersun nettikirjoituksia niin kyllä on mieli hyvä. Vantaan kuntavaalien ääniharava sopii oikein hyvin Soinin omistaman puolueen kärkijoukkoon. Selvää persujen kärki- ja älymystön johtavaan parhaimmistoon kuluvaa ainesta. Onnea persuilla! Ja kreiviolafille. Kyllä se tästä lähtee. Ja näytä niille persujen puoluekokouksessa. Mene ja voita!

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

Hienoa, että olet lukenut kirjoitukseni. :) Ja hienoa, ettet keksinyt niistä muuta kritisoitavaa, kuin minä henkilönä. :)

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

En kritisoinut, vaan kehuin ja kannustin. Mene ja näytä siellä puoluekokouksessa mistä ns. kana kusee!

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Vihapuhe on uusi jumalanpilkka. Jumalten rosteriin on vain tullut sellaisia lisäyksiä kuten tunteet, eu ja islam.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Erona noissa kahdessa on se, että jumalanpilkka on rikos.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Miksi muuten jumalanpilkka on rikos? Ei tämä "Jumala" ole minun jumalani...

Jos "Jumala" on olemassa, hänen tuskin tarvitsee suomen lakitupia minun rankaisemiseen moisesta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #32

Jumala muistaakseni varasi oikeuden tuomita eläviä ja kuolleita itselleen ja pojalleen. Saattaa näitä hurskastelevia paholaisen kätyretä odottaa tuomiopäivänä ikuinen kadotus, kun ovat maallisessa tuomioistuimessa ottaneet jumalaisia oikeuksia.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen Vastaus kommenttiin #34

Jos jumala on olemassa sellaisena kuin kristinusko sitä julistaa, minkä takia hän sallii kaiken paskan ja kärsimyksen mitä maa päällään kantaa? vai "tuntemattomat ovat herran tiet"?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #35

En osaa oikeasti vastata mihinkään jumalia koskeviin kysymyksiin. Kommenttini oli tarkoitettu sarkasmiksi.

Ihmiset uskovat noin 3000 jumalaan. Johan se todistaa, ettei kaikkivaltiasta voi olla olemassa. Ero kristittyjen ja itseni välillä on kuitenkin häviävän pieni siinä, kuinka suureen osaan jumalista uskomme, eli 0,03%. Olemme siis lähes yksimielisiä.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Parisuhteissa saatetaan riidellä ja sanoa toiselle rumasti, jopa haukkua suutuspäissään. Onko tämäkin vihapuhetta? Onko koulussa kuultavat "vitun läski/homo/huora" huudot vihapuhetta? Suomessa, ja länsimaissa tämä homma alkaa karkaamaan aivan lapasesta.

Kohta ruvetaan varmaan tekemään valheenpaljastuskokeita "Oletko ajatellut vihaisesti tästä etnisestä ryhmästä" -En *PIIIP*

Sitten ruvetaankin tekniikan kehittyessä valvomaan ihmisten mieliä. "Jukka, sinulla on vihaisia ajatuksia naapurin Pertistä" - No totta vitussa on kun se naarmutti hippijopollaan uuden Audini kylkeä.

Tuhannet ovat ne suomalaiset ihmiset jotka ovat saunailloissa tai muuten kavereiden kesken avautuneet muista ihmisistä, asiakkaistaan, potilaistaan jne. Tuosta poliisiryhmän keskusteluista... mikä on prosenttiosuus rasistisistä keskusteluista enemmän vai vähemmän vai yhtä paljon kuin heidän asiakkaidensa määrä?

"Se saatanan narkkihuora raapi minua keikalla, tiedä mikä HIV sillä on, testeihin joutuu menemään"

Olisiko tämä vihapuhetta?

Miten ihmiset ennen selvisivät elämästään ilman social justice warrioireita, jotka etsivät turhia "epäkohtia" samalla kun jättävät sateenvarjonsa alla olevien agendojen kukoistaa kaikkine epäkohtineen.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

Harmi kun kommenttiisi voi klikata "suosittelen" vain kerran. Erittäin hyvin sanottu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset