Huutavan Ääni Dystopiassa Kaikki kulttuurit on tuhottava

Onneksi natsit nousivat valtaan jo 1930 -luvulla, eivätkä vasta 2010 -luvulla.

Natsien nouseminen valtaan aiheutti aikoinaan vastareaktion ja natseja vastaan sodittiin kunnes heidät kukistettiin. Entisajan päättäjät olivat sillä tavalla vähän eri maata, kuin nämä meidän nykyiset vässykät.

 

Jos natsit olisikin nousseet valtaan vasta 2010 -luvulla ja alkaisivat kiikuttamaan juutalaisia leireille, niin Sipilä olisi shokissa. Ulkona marssittaisiin hokien, "ei saa antaa pelolle valtaa." Hastag #notallnazis vilisisi pitkin intagramia ja facebookkia. Keskusteluohjelmissa puhuttaisiin siitä, kuinka nykytilanne johtuu eriarvoistumisesta ja syrjäytymisestä. Ministerit ohjeistaisi, ettei natsismia saa kritisoida, koska se provosoi natseja. Kolumnistit neuvoisi olemaan reagoimatta holokaustiin mitenkään. - Sen sijaan kannattaisi vaikka juoda teetä.

Eiffel-torniin heijastettaisiin Daavidin tähti, ja juutalaiset olisi silleen, "ööh.. kiitti vitusti."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Silloin 30-luvulla Aatua pyrittiin lepyttelemään, harjoitettiin appeasement politiikkaa. Selitettiin, että kyllä Aatu pohjimmiltaan on järkevä ja luotettava kaveri, mutta häntä täytyy ymmärtää eikä häntä saa ärsyttää. Pahoiteltiin myös puolueen kuumapäiden harjoittamaa väkivaltaa, mutta niiden tekojen sanottiin olevan vain ylilyöntejä, joiden syynä oli juuri se ärsyttäminen, josta Chamberlain ja kumppanit kovasti varoittelivat.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Natsit olivat loppujen lopuksi eurooppalaisen kulttuurin suojelijoita.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Tavallaan. Hehän ryöstivät kaiken minkä irti saivat valloittamiensa valtioiden museoista ym laitoksista ja veivät Saksaan. Suuri osa Hermann Göringin henkilökohtaisiin kokoelmiin.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Kiitos päivän nauruista, tämä oli loistava.

Toisaalta vähän kyllä surettaa, että tähän on tultu. Olisin odottanut meiltä parempaa.

Tommi O. Pälve

Kiitos! :) Tuli myös mieleen:

Onkohan kolumnisteilla jokin aivoriihi, missä aina kehitellään uusia hokemia?

"Kaverit hei. Ei saa antaa pelolle valtaa -hokema ei enää toimi. Kaikki vaan parodioi sitä nykyään. Pitää keksiä äkkiä uusi hokema ennen kuin taas pamahtaa."
"Miten olisi vaikka tämmöinen: jos isis-taistelijoita ei oteta Eurooppaan, niin silloin terroristit voittaa?"
"Me ollaan käytetty tuo jo. ...En kyllä tosin tiedä miksi."
"Entäs tämmöinen: mitä yhdestä itsemurhapomittajasta? -Pamahtavathan pierutkin."
"...."
"No vittu en keksi. Sanotaan niille, että juovat saatana teetä!"

Marko Parkkola

Ymmärrän kirjoituksen pointin kyllä. Huomautan, että saman jutun voisi kirjoittaa myös holomodorista. Eivät kaikki neuvostoliittolaiset aiheuttaneet nälänhätää Ukrainassa. Ajatukset ja rukoukset olivat varmasti ukrainalaisten luona.

Maosta puhumattakaan!

Antifasistin sijaan olisinkin antisosialisti. Samaa sosialismia nuo aatut, stalinistit ja maolaiset.

Tommi O. Pälve

Joo. Natsit eli kansallis_sosialistit_ vaan on semmonen helppo kohde. :)

Kandee muuten youtubesta vilkaista Tere Sammallahden video "mitä eroa on sosialismilla ja sosialismilla?"

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Aivan niin, mutta pienin korjauksin:

Persut ovatkin nousseet valtaan vasta 2010 -luvulla ja alkaneet kiikuttamaan maahanmuuttajia leireille, ja Sipilä vain haukottelee. Ulkona marssitaan hokien, "rajat kiinni", "kuolema kaikille ulkomaalaisille", "ruotsinkieli kiellettävä". Hashtag #suomisuomalaisille vilisee pitkin instagramia ja facebookia. Keskusteluohjelmissa puhuttaan siitä, kuinka työttömyys, lama, ilmaston saastuminen, ruuan paha maku, Suomen huono menestys urheilussa ja kylmä kevät johtuu monikulttuurisuudesta ja siitä että ulkomaalaisia yleensä on olemassa. Ministerit ohjeistavat, ettei persuilua saa kritisoida, koska se provosoi blogisteja. Kolumnistit vaativat että tappouhkaukset pitää laillistaa alkuun yhtenä päivänä vuodessa, sitten useammin.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Nyt olisi melkoiset työkalut ihmisten jahtaamiseen ja taustojen selvittämiseen. Saksalaisella tehokkuudella ja nykyaikaisella tiedonkeruulla ei monikaan uhriksi valikoitu pakenisi.

Toimituksen poiminnat