Huutavan Ääni Dystopiassa Kaikki kulttuurit on tuhottava

Vastamielenosoittajat poikkeuksetta putkaan

Helsingin Prideen kyhättiin vastamielenosoitusta Suomi Ensin -porukan taholta. Ideana oli mennä muuriksi Pride kulkueen eteen.

 

Tämä sama logiikka toistuu kaikissa vastamielenosoituksissa. Motiivina on selkeästi joko luoda väkivallan pelkoa tai yllyttää mielenosoittajia joukkotappeluun tai käyttää itse väkivaltaa. Usein kaikki kolme keinoa ovat käytössä yhtä aikaa, sillä vastamielenosoittajia on erilaisia.

On kuitenkin selvää, että kun vastamielenosoittajista osa pätkii ihmisiä turpaan ja muut vastamielensoittajat seisovat uhmakkaasti muurina, ovat he silloin kaikki osallisena (vaikkakin eri tasoisesti) tässä väkivallan käytössä.

Sama juttu kun koulukiusaajat piirittää kiusatun ja tekee hänen ympärilleen ringin, jonka keskellä kaksi kiusaajaa potkii tätä kiusattua päähän muiden estäessä kiusattua pakenemaan, niin voidaan todeta myös näiden ei-potkivien kiusaajien olevan osallisena väkivallan teossa.

 

Kuvahaun tulos haulle antifa

 

Vuoden 2015 Soihtukulkueen reitille tuli vastamielenosoittajia, jotka nakkelivat Soihtukulkueen jäseniä kivillä ja pulloilla. Heidän käyttämä väkivalta antoi poliisille perusteet nurjertaa vastamielenosoittajat ja laittaa heistä valtaosan putkaan. Loppuilta olikin sitten rauhallisempaa.

 

Nyt kun katsoo kehitystä muissa länsimaissa, niin tämä mielenosoitus ja vastamielenosoitus -kulttuuri on muuttumassa koko ajan vain rankemmaksi ja rankemmaksi. Joukkotappelut ovat suorastaan oletus, kun jossain on mielenosoitus.
Tämä sama on rantautumassa tänne.

Yhteiskunta on polarisoitunut.

 

Suomessa jo on nähty, että kun Rajat kiinni -yhteisö on järjestänyt jotain, kuten vaikka mielenilmauksen sitä vastaan, että turvapaikanhakijoille kustannetaan verorahoista karatetunteja, niin sinne on tullut sitten antifasisteja tappelemaan. Tampereella antifasistit hakkasivat myös pyörätuolissa olleen Rajat kiinni -aktiivin. Mikään ei ole niin alhaista, kuin hakata porukalla liikuntarajoitteinen ihminen.

 

(Tuosta karatetunneista ihan vain sivuhuomiona. Mitä jos nyt paljastuisi, että Turun terroristille olisi verovaroin kustannettu miekkailukurssi ja puukonkäsittelyn alkeet?)

 

Kuvahaun tulos haulle angry muslims

Tämä väkivaltaisuus tulee lisääntymään. Vastamielenosoituksissa on myös se piirre, ettei niistä ikinä ilmoiteta etukäteen. Tietenkään, koska poliisi ei voi antaa lupaa mielenosoittaa täsmälleen samassa paikassa kuin vastakkainen mielenosoitus, vaan pyrkivät ohjaamaan vastamielenosoittajat toiseen paikkaan.

 

Poliisien tulee turvata kansalaisen oikeus ilmaista mielipiteensä. Mielenosoitukset on turvattava. Vastamielenosoitukset alentavat tätä turvaa. Mielestäni poliisien pitäisi suhtautua vastamielenosoittajiin aina kuin väkivaltaisiin hyökkääjiin. Aina jos tulevat liian lähelle mielenosoitusta, niin samantien käsirautoihin ja putkaan.

 

Vain tällä tavoin voimme lopettaa mielenosoitus ja vastamielenosoitus -kulttuurin, joka johtaa katuväkivaltaan ja kaaokseen. Vain tämä keino varmistaa sen, että jokainen voi uskaltaa ilmaista mielipiteensä ja olla mukana mielenosoituksessa ilman väkivallan pelkoa.

Politiikkaa voidaan tehdä useilla eri keinoilla, kuten äänestämällä ja bloggaamalla. On useita hyviä keinoja. Mutta väkivallalla uhkaaminen, väkivaltaan yllyttäminen tai väkivallan käyttäminen eivät ole niitä hyviä keinoja. Ne ovat halveksittavia keinoja.

 

Vastamielenosoittamisen täytyy loppua.

Sen sijaan Suomi Ensin tyypit voivat pitää ”homot on perseestä” -mielenosoituksensa jossain ihan vapaasti, mutta eivät Priden tiellä.

 

Kuvahaun tulos haulle suomi ensin

 

Samoin kun antifasistit saavat pitää mielenosoituksen sen puolesta, että tuntemattomille ja potentiaalisesti vaarallisille turvapaikanhakijoille annetaan taistelukoulutusta suomalaisten verorahoista.

 

Samoin kun antifasistit saavat järjestää mielenosoituksen terrorismin puolesta.

Mutta mitään vastamielenosoituksia ei tarvita.

 

 

Edit. Tampereen pahoinpitely ei tapahtunut kuvaillulla tavalla. Kommenteissa lisätietoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Vastamielenosoittaminen on todella naivia touhua.

Kyse lienee siitä etteivät he yksistään saa juuri porukkaa liikkeelle ja siksi pitää mennä rähinöimään muiden mielenosoituksiin.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Oliko tää "pyörätuolipotilas" Mjölnir Parkkola joka ketterästi teki vastarintaa?

Käsittääkseni Antifa-ihmiset ovat nuoria, juuri peruskoulun suorittaneita.
Muuten ei mitään sanottavaa.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Li Andersson on pitänyt läppärinsä kannessa antifan tarroja, kai siitä saa päätellä mitä haluaa.

Yhdyn blogistin ideaan. Mielenosoitukset on joko pidettävä mahdollisimman kaukana toisistaan tai sitten vastamielenosoittaminen samana ajankohtana on kiellettävä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Jaa-as. Mitäs se mulle kuuluu, Liit ja Anderssonit?

Tommi O. Pälve

Jos nyt vaikka on mielenosoitus Sokerivero Ylös jossain rautatientorilla, niin ei mikään estä järjestämästä samaan aikaan Sokerivero Alas -mielenosoitusta narikkatorilla. Voivat kilpailla osallistujamääristä. Näin ne ovat kilpailijamielenosoituksia.

Ongelma on vasta kun toinen mielenosoitus uhkaa toista eli ryhtyy vastamielenosoitukseksi. Eli pyrkii olemaan toisen mielenosoituksen tiellä. Kuten tämä Soihtukulkueen reitille kyhätty vastamielenosoitus.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #7

Jaa-a. En mä tiedä kun tällai vanhana raihnaisena ihmisenä ei toi miekkarointi kiinnosta.

Mutta kovin olen, tovin ehtinyt ihmettelemään pyörätuolipotilaan ketteryyttä kun hän sieltä massan alta nousi?

Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #8

Kommenttini oli tarkennus Aleksille.

Tulee itsekin hyvin harvoin käytyä. Ja tuskin enää jaksan mennä lainkaan.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Useinkaan vastamielenosoittajilla ei ole lupaa. Kunhan pyritään väkivaltaiseen konfliktiin. Tällöin on vaikea kieltääkkään.

Mutta samaa mieltä. Mieltään on saatava osoittaa ilman häirntää, vaikka se jotakin joukkiota vituttaisi.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Mielenosoituksiin ei tarvita lupaa. Edes ilmoitus poliisille ei ole välttämätön, koska sen puuttuminen ei oikeuta estämään perustuslaissa taattua kokoontumisvapautta, jos ei aiheuta häiriötä.

Tommi O. Pälve

Perinteisesti poliisille ilmoitetaan silti ennakkoon.

Vastamielenosoituksesta jos ilmoittaa ennakkoon (tietääkseni näin ei ole koskaan käynyt), poliisi osoittaa vastamielenosoittajille toisen paikan, koska samalle ajankohdalle ja paikalle laitettu vastakkainen mielenosoitus on turvallisuusriski.

Marko Parkkola

"Tampereella antifasistit hakkasivat myös pyörätuolissa olleen Rajat kiinni -aktiivin."

En ollut pyörätuolissa. Enkä ole Rajat kiinni -aktiivi.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Nonni. Sieltä tuli. Parkkola ei ole pyörätuolipotilas ja kuuluu vain Suomen Sisuun.

Tommi O. Pälve

Tässä on käynyt rikkinäinen puhelin -efekti.

Marko Parkkola

Saattanee liittyä siihen yhteen kuvaan, kun olin yhdessä vaiheessa tosiaan niin huonossa kunnossa, etten pystynyt kävelemään Prismassa. Tyttöystäväni työnti minua tuolloin pyörätuolissa. Sittemmin olen päässyt jaloilleni takaisin.

Taru Elkama tuossa piruilee minulle. Hänellä on joku outo fiksaatio minua kohtaan. Olen monesti sanonut, etten ole minkään Nelkun ylläpitäjä, enkä halua että hän himoitsee minua, mutta ei tuo usko. Harkitsen rikosilmoitusta vainoamisesta, jos hän ei lopeta.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

"Mielenosoitukset on turvattava. Vastamielenosoitukset alentavat tätä turvaa."

Hieno tekosyy fasismiin siirtymiselle ja vain tietynlaisten mielipiteiden ilmaisun sallimisille.

"Mielestäni poliisien pitäisi suhtautua vastamielenosoittajiin aina kuin väkivaltaisiin hyökkääjiin."

Suhtaudutaan siis vastamielenosoittajiin samalla tavalla kun Natsi-Saksassa suhtauduttiin juutalaisiin, eli laitetaan "varmuuden vuoksi" ihmisiä lukkojen taakse. Tuohan on ihan konkreettinen esimerkki fasismista. Myös blogikirjoituksessa esitetyt valheet kuten että antifasistit olisivat olleet "puolustamassa terrorismia" ja rasistiset väitteet kuten että turvapaikanhakijat ovat "potentiaalisesti vaarallisia" ovat nekin Goebbelsin henkeä sisältävää propagandaa.

Nerokasta tosiaan blogistilta yrittää demonisoida antifasisteja samalla kun itse puhuu käytännössä fasistisen poliisivaltion pystyttämisen puolesta. Juuri tämän takia antifasismia on olemassa.

Tommi O. Pälve

Aika nopeaa päästiin natsi-korttien viskelyyn.

Antifasisteilla on täysi oikeus järjestää mielenosoituksiaan, mutta heillä ei tälläkään hetkellä ole oikeutta järjestää vastamielenosoituksia eli päällekäistä mielenosoitusta toisen mielenosoituksen kanssa. Esimerkiksi terrorismin vastaisen mielenosoituksen kanssa poliisi olisi osoittanut vastamielenosoittajille toisen paikan mielenosoitustaan varten, jos he olisivat ennakkoon ilmoittaneet mielenosoituksestaan.

Tämä, että antifasistit osoittaisi mieltä terrorismin puolesta, oli vitsi. Luulisi olevan ilmeistä. Oikeasti antifasistit osoittivat mieltä tuota mielenosoitusta vastaan. Ja juuri tällaiset mielenosoitukset mielenosoituksia vastaan ovat ongelmallisia.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Eikö se olekaan vastamielenosoitusjoukko, joka pyrkii fasismiin eli riistämään sananvapauden alkuperäisiltä mielenosoittajilta?

Tai mitä se fasismi nykyään taas tarkoittaakaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Blogin kuvituskuvat, joihin blogisti toivottavasti omaa käyttöoikeuden, ovat asian kannalta hyvin kuvaavia. Ajatteleva ihminen pystynee yhdellä silmäyksellä päättelemään miten vakavasti tuollaiset hörhöt kannattaa ottaa. Eihän tuollaisten vastustaminen voi vaatia kadulle jalkautumista, väkivallasta puhumattakaan. Jostain muusta on oltava kyse.

Itse olen aina pitänyt mielenosoituksia sirkushuveina. Niiden tarkoitus ei ole käännyttää ketään, eikä edes levittää sanomaa. Tarkoitus on nostattaa porukan tunnelmaa luomalla illuusio konkreetiasta. Tarkoitus on korostaa oman asian erinomaisuutta ja tärkeyttä. Tavallaan mielenosoittajat ja vastamielenosoittajat ruokkivat toisiaan. Luodaan uhkakuva ja konkreettinen vihollinen, jotka tekevät omasta asiasta akuutin. Se että joidenkin mielestä nyrkin heiluttaminen on vielä hauskempaa, kuin iskulauseiden huutaminen on tavallaan vain aste-ero. Molemmat palvelevat edellä kuvattua tarvetta ja tarkoitusta.

Edellä sanotusta huolimatta poliisin kuuluu toki poistaa ihmiset, jotka estävät toisia toteuttamasta laillisia oikeuksiaan. Poliisin pakkokeinoissa putkaan vieminen tulee kuitenkin ottaa käyttöön vasta tilanteen eskaloituessa niin etteivät lievemmät keinot tehoa. Ei se palvele yhteiskunnan intressiä, että ollaan heti iskemässä ihmisiä rautoihin mitään kyselemättä.

Tommi O. Pälve

Voidaan toki ensin megafoneilla osoittaa vastamielenosoittajille oma paikka mielenilmaisulleen. Jos eivät mene omalle aluelleen, niin sitten vasta pidätys.

Tämä nykymalli, että joudutaan odottamaan tilanteen eskaloitumista ennen kuin toimintaan, johtaa siihen, että aina jos tilanne aikoo eskaloitua, se myös eskaloituu.

Ja tämä vähentää mielenosoituksiin osallistuvia rauhallisia ihmisiä, sillä oletuksena on aina mahdollisuus joutua keskelle joukkotappelua.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Viittasin eskaloitumisella poistettavan ja poliisin väliseen vuorovaikutukseen. Tuskin sitä siirtoa tarvitsee heti megafonilla tai hevosella lähteä tekemään. Sellainen voi yhtä lailla provosoida vastarintaa.

Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #20

Esimerkiksi tämä terrorismin vastaisen mielenosoituksen vastamielenosoitus organisoitiin siten, että vadtamielenosoittajat olivat mielenosoituspaikka puoltatuntia ennen mielenosoittajia.

Mielestäni poliisien olisi pitänyt mennä heti käskyttämään heidät muualle siitä ja pidättää heidät jotka eivät tottele.

Näin myös vastamielenosoitukset ajan kanssa loppuisi, ja Suomeen saataisiin turvallinen mielenosoituskulttuuri.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #21

Kyllä poliisi voisi hyvin ennakoita tilanteita, jos on ilmeistä että ilmoitettua mielenosoitusta aiotaan estää. Se on kuitenkin eri asia kuin mielenosoituksen yleisön häätäminen. Yleisöllä on täysi oikeus olla eri mieltä ja myös ilmaista se. Hyödyttääkö sellainen mitään, on sitten eri asia.

Vähän kärjistäen voisi kysyä, onko mitään mieltä osoittaa mieltä, jos poliisi on poistanut kaikki muut ihmiset kuin mielenosoittajat? Toki vastasin tuohon kysymykseen säikeen ensimmäisessä kommentissa, mutta en kuitenkaan usko mielenosoituksen toimivan kovin hyvänä hengenkohottajana "tyhjiössä". Onhan noita mielenosoituksia lähtenyt lapasesta ihan vastamielenosoittajista riippumatta, kun on ollut kova halu tehdä konkreettisia tekoja ja herättää huomiota. Jos kukaan ei välitä mielenosoituksesta lienee riski vandalismille suuri.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #20

"Sellainen voi yhtä lailla provosoida vastarintaa."

Anarkisti vastustaa yhteiskuntaa. Poliisi on yhteiskunnan tunnusmerkki nro 1. Vastarinta on selviö, provosoitiin siihen tai ei.

Sitä paitsi ei yhteiskunta voi toimia sillä tavoin, että pelätään jonkun pienen, mutta väkivaltaisen porukan provosoitumista. Muutenhan syyttäjä joutuisi vapauttamaan syytteistä muutkin kuin väkivaltaiset antifantit.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tähän pitäisi nyt poliisien/viranomaisten/politiikkojen
Heti rueta vahvalla kädellä puuttumaan.. tuollaiset vastamielenosoitukset kokonaan pois!!

Tässä on vielä se että molemmat ääripäät harrastaa tätä.. pahin oli ehkä Usassa (Charvillessä?) Kun vasemmisto järjesti vastamielenosoituksen. Paikalle tultiin täysin asestettuina ja mielessä piekseä mahdollisimman paljon porukkaa.. ja no jokainen uutisia seuraava tietää mikä oli lopputulos. .

Ja tietysti kun vasemmisto pitää seuraavan osoituksen on taas "rasistit" taas pitämässä omaa vastaosoitusta ja taas tiedetään miten siinä käy...

Kehä on valmis ja aina vaan asesteudutaan kovemmin ja lisä joukolla... :/

Tähän pitäisi puuttua heti ja kieltää vastamielenosoitukset. Jos haluaa vastustaa sen voi tehdä seuraavana päivänä rauhassa..

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Taas perussuomalainen ehdottamassa sananvapauden lakkauttamista. :'(

Tommi O. Pälve

Taidat olla sarkastinen, mutta varuiksi ja muita lukijoita ajatellen on kerrottava, että tilanne on juuri päinvastainen. Tarkoitus on turvata ihmisten oikeus ilmaista itseään.

Toisaalla blogini teksti ymmärrettiin ja siihen kommentoitiin näin:

"Samaa mieltä. En ole koskaan ymmärtänyt, miksi "vastamielenosoitukset" ovat sallittuja, koska ne selvästi sotivat koko kokoontumis- ja sananvapauden ideaa vastaan. Vaikka vastamielenosoitus teknisesti ottaen pysyisi laillisissa rajoissa (lähinnä vahvan poliisiedustuksen ansiosta), on päivänselvää, että suuri osa kansalaisista karttaa erilaisiin mielenilmauksiin osallistumista jo siitä syystä, että vastamielenosoituksen taholta tulevan väkivallan uhka on reaalinen. Kokoontumis- ja sananvapaus ovat toimivan kansalaisyhteiskunnan kannalta niin tärkeitä vapauksia, että niiden pitäisi olla erityisessä suojeluksessa, ts. kenen tahansa pitäisi voida tuntea olonsa turvalliseksi näitä vapauksia käyttäessään. Valitettavasti Suomessa ja monessa muussa Euroopassa tällaiset vapaudet nähdään pikemminkin valtiovallan suomina etuoikeuksina, joiden käyttöä säännellään tiukasti erilaisilla ehdoilla, sen sijaan että suhtauduttaisiin tiukasti niihin, jotka pyrkivät estämään näiden oikeuksien käyttöä.

Mielenosoituksen saa aivan vapaasti panna pystyyn vaikka sen puolesta, että tiettyjen ryhmien mielenosoitusoikeutta pitäisi rajoittaa, kunhan tekee sen omalla ajallaan ja omassa paikassaan, häiritsemättä jotakin toista mielenosoitusta."

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Onko siis Priden häiriköinti osa sananvapautta?

Käyttäjän OlliJuntunen kuva
Olli Juntunen

>>Helsingin Prideen kyhättiin vastamielenosoitusta Suomi Ensin -porukan taholta. Ideana oli mennä muuriksi Pride kulkueen eteen.>>

Tällaista ei ole tapahtunut.

Toimituksen poiminnat