Huutavan Ääni Dystopiassa Kaikki kulttuurit on tuhottava

Simon Elo - Uuden ajan politiikko

Tein aikoinaan huumorisivustoille Simon Elosta hauskoja kannatuskuvia. Tämä on tämmöinen oma sissimarkkinointityylini, jolla olen buustannut myös Jussi Halla-ahoa ja muita politiikkoja. Ja toki myös olen äänestänyt  Simon Eloa. Olen tyypillinen Simon Elon äänestäjä: Alle 30 vuotias, aktiivinen sosiaalisessa mediassa, seuraa tiiviisti politiikkaa. Siksi kirjoitankin Simon Elosta uuden ajan politiikkona.

 

Nuorilla 18 - 25 on äänestysaktiivisuus aika pientä, koska nuoret suorastaan olettavat, että heille kuitenkin vain valehdellaan, niin ei sitten tarvi kiroilla, kun läpi päässyt kansanedustaja nauraa audin takapenkillä sikari suussa repien vaalilupauksiaan. Tästä esimerkkinä vaikka se, että kolmissa viime eduskuntavaaleissa on äänestetty eduskuntaan pakkoruotsin vastustajien enemmistö ja hallituksetkin on muodostettu siten, että pakkoruotsin vastustajat ovat olleet enemmistönä. Siitä huolimatta pakkoruotsi ei ole menossa minnekään, paitsi mitä nyt laajenee koskemaan myös ala-asteita. Ei ole mikään ihme, ettei nuoret usko, että politiikot tekevät niitä asioita, mitä lupaavat tehdä.
 

On kuitenkin näkyvissä hyvä muutos. Koko ajan entistä useampi politiikon alku on aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja keskustelee äänestäjiensä kanssa suoraan. He ovat täten jatkuvasti vastuussa kannattajilleen tekemisistään.
Tämän kulttuurin aloitti Jussi Halla-aho, joka onkin alle 49-vuotiaiden keskuudessa suosikki pääministeriksi. Jussi Halla-aho on raportoinut aktiivisesti tekemisistään ja päätöksentekoprosesseista. Jopa silloin kun hän on tehnyt päätöksiä, jotka suurta yleisöä ei ole miellyttänyt. Hän on kuitenkin pyrkinyt valaisemaan äänestäjilleen, miksi on tällaisia päätöksiä tehnyt.

Perussuomalaiset ovat muutenkin tässä mielessä edelläkävijäpuolue. Kyselytutkimuksen mukaan Perussuomalaisten äänestäjät ovat keskimäärin nuorempia kuin muiden puolueiden äänestäjät.

Tässä parhaimmillaan kohistaan pitkin internettiä siitä, kuinka useat vihreät politiikot käänsivät alkoholilakiasiassa takkinsa. Luulisi, että valveutuneet äänestäjät olisi heti älähtäneet. Vilkaisin eilen Vihreiden facebook -sivut. Siellä ei ollut yhtä ainutta vihaista kommenttia tähän takinkääntöön liittyen.

Perussuomalaiset kun antoivat hallituksessa periksi Kokoomukselle typerissä asioissa kuten hallintarekisterissä, niin silloin Perussuomalaisten facebook-sivuille ilmestyi satoja vihaisia kommentteja.

Perussuomalaisten äänestäjät seuraavat enemmän politiikkaa kuin muiden puolueiden äänestäjät, ja ovat nuorempia, ja sosiaalisessa mediassa aktiivisempia, ja äänestävät sellaisia politiikkoja, joihin voivat olla suoraan yhteydessä.

Muiden puolueiden äänestäjät ovat valtaosassa puolueita keskimäärin 55 vuotiaita. SDP:llä poikkeuksena keski-ikä on tuotakin paljon korkeampi.

Muut puolueet voivat siis kusettaa mennen tullen ja palatessa, ja silti säilyttää kannatuksensa.

 

Mieti sellaista perinteistä harmaata setäpolitiikkoa, joka vain kahmii rahaa taskuihinsa. Käy näiden dementiamummojen kanssa juttelemassa torilla aina vaalien alla ja sitten laittaa telkkariin Kauniiden ja Rohkeiden mainostauolle itsestään jonkun pätkän, kuinka on rehti, reipas ja luotettava. Kyllä ne mummot ja papat käy äänestämässä. Sitten politiikko jatkaa kähmintää tuttuun malliin.

Mutta ei Simon Elo.

Simon Elo on uuden ajan politiikko. Simon Elo tulee olemaan esimerkki uudesta poliittisesta ajasta. Hän on hankkinut kannatuksensa sosiaalisessa mediassa, ja koska hän petti kaikki äänestäjänsä, hän on nykyään yksi sosiaalisen median vihatuimpia henkilöitä. Hän on aidosti vastuussa äänestäjilleen. Ja koska ei mitenkään kykene selittämään petostaan parhainpäin, on 100% varmaa, että hänen poliittinen uransa katkeaa seuraaviin eduskuntavaaleihin.

Simon Elosta alkaa uusi poliittinen aika, jossa omille äänestäjilleen valehtelu loppuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Kyllä se pääsyyllinen löytyy kun ottaa peilin käteen. Tai siis ainakin allekirjoittanut aikoinaan ihmetteli ketkä voivat olla niin tyhmiä, että äänestävät jonkun Halla-ahon suosituslistan mukaan tai siis luottavat (a) Halla-ahon ihmistuntemukseen; (b) luovuttavat moraalisen vastuun äänestämispäätöksestä toisille. Simon Elo ei tässä kuviossa ole oikein syyntakeinen, enemmänkin äänestäjä ja toissijaisesti äänestäjää tietoisesti tai tyhmyyttään harhauttanut Halla-aho.

Tommi O. Pälve

Ehkä syyllinen löytyy peilistä.
Mutta koitin tällä pitkällä kirjoituksellani viestittää, että nykyäänestäjiä ei voi huijata kahdesti.

Tommi O. Pälve

Ja tarkennetaan nyt vielä, etten bongannut Simon Eloa miltään suosituslistalta, ja tutustuin hänen ajatuksiinsa ennen kuin häntä äänestin.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Jälkiviisaus on paras viisaus.
Se Halla-Ahon lista oli loistava idea. Miehellähän on kannatusta muuallakin kuin omassa vaalipiirissä, joten lista heistä jotka ovat hänen kanssaan samaa mieltä helpottaa äänestäjien ehdokasvalintaa sekä Halla-Ahon työtä kun on samoja arvoja ajava tukijoukko.

Tuo kohtasi b) muuten kattaa koko edustuksellisen demokratian, joten jännä siitä alkaa valittamaan muissa kuin isoissa päätöksissä.

Tuohon "Elo ei ole syyllinen vaan Halla-Aho" kohtaan: tulee mieleen jenkeissä lanseerattu termi "victim shaming". Siinä esim. raiskattua syytetään raiskauksesta, koska vaatetus oli väärä tai oli ulkona tiettyyn kellonaikaan, joista kumpakin on argumenttina typeriä.
Omasta väitteestäsi tulee sama victim shaming viba. Se on aina tekijän syy eli Elon.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Olisikin jo korkea aika että uudesta hienosta sosiaalisen median aikakaudesta olisi johonkin muuhun, kuin kohuiluun siitä että mitä pöyristyttävää joku sanoi.

Pelkään silti että välinpitämättömyys voi voittaa. Ei seurata päätöksiä, ja sitten kun vaalipäivä koittaa, tsekataan parit otsikot ja se on siinä. Välinpitämättömyys kun kuuluu jokaiselle ikäluokalle.

Toivotaan kuitenkin parasta. Hyvä kirjoitus.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Montakos sinisen tulevaisuuden kansanedustajaa on valittu vaaleilla eduskuntaan terv tepivaari

Toimituksen poiminnat