Huutavan Ääni Dystopiassa Kaikki kulttuurit on tuhottava

Eurooppalaisia hirtetään Irakissa. Se on oikein.

Verkkouutisten mukaan Irakissa on ainakin sata eurooppalaista, joita uhkaa hirttotuomio ISIS-järjestön riveissä toimimisesta. Aiemmin aihe oli esillä, kun Helsingin Sanomat uutisoi saksalaisesta nuoresta naisesta, joka itki haluavansa kotiin  Irakista, kun oli jäänyt Irakin viranomaisille kiinni. Hänestä uutisoitiin ISIS-morsiammena, joka oli vähän höhlästi teininä tehnyt huonoja ratkaisuja. Jännästi unohtui mainita, että hän toimi tarkka-ampujana ja mestasi viattomia siviilejä allahu akbaria huudellen. Toivon, ettei hän pääse palaamaan kotiin, vaan joutuu jäämään Irakiin hirtettäväksi.

Siihen, miksi toivon jokaikisen eurooppalaisen ISIS-terroristin jäävän Irakiin hirtettäväksi, löytyy kaksi syytä.

 

1. Euroopassa on aivan aivovammainen suhtautuminen koko asiaan. Esimerkiksi Ruotsi tarjoaa palaaville ISIS-taistelijoille asunnot, ajokortit ja kuntoutustukea. Samanlaisia metodeja ollaan mietitty Suomessakin. Asuntojonon ohituskaista taisi jäädä vain ajatuksen tasolle, muttta kuntoutustuki joka on parhaimmillaan tuhansia euroja, saattaa edelleen toteutua. Ruotsi ja Suomi siis palkitsevat siitä, että fundamentalistit ovat käyneet tappamassa viattomia siviilejä Syyriassa ja Irakissa. Ja vaikka Suomessa joku terroristi laitettaisiin oikeuteen, niin siinä luultavasti kävisi niin, ettei näyttö tuomiolle riittäisi ja valtio joutuisi maksamaan terroristille korvauksia vankeusajasta, tai sitten tulisi tuomio, joka olisi aivan hemmetin liian lepsu. Asun itse Korsossa ja tässä ihan kotini vieressä joku känniläinen kävi vastaantulijan kimppuun, kaatoi maahan ja potki hengiltä. Hän selvisi ehdonalaisella. En oikeasti halua lukea lehdestä, kuinka "vääräuskoisia" massamurhannut fundamentalisti selviää rikoksistaan jollain sakoilla.

 

2. ISIS-järjestön rektyrointipropaganda on pääasiassa teloitusvideoita ja seksiorjia. Olemme saaneet lukea lehdistä kuinka ISIS-terroristit ovat alistaneet teinityttöjä seksiorjiksi, heittäneet homoja katolta ja haudanneet lapsia elävältä. Tästä propagandasta ja näistä uutisista huolimatta (oikeasti juuri näiden takia) sadat eurooppalaiset muslimit ovat matkustaneet Irakiin ja Syyriaan taistelemaan ISIS-järjestön riveihin. 
Se on ollut täysin tietoinen valinta lähteä yhden historian sairaimman järjestön riveihin tappamaan viattomia ihmisiä. Sitä ei tule antaa anteeksi.

Lisäksi palaavat ISIS-terroristit ovat turvallisuusriski. Usea Euroopassa  tehty terroristi-isku on toteuttu sellaisten henkilöiden toimesta, jotka ovat taistelleet ISIS-järjestön riveissä. On typerää leikkiä tulella ja päästää ISIS-taistelijoita palaamaan Eurooppaan. Kannatankin sitä, että ISIS-terroristeilta poistetaan kansalaisuus, jotta heitä ei tarvitse ottaa tänne takaisin. Näin toimiikin jo usea valtio. Suomen olisi liityttävä näiden fiksujen maiden joukkoon.

Mutta niin. Tällä hetkellä Irakissa on satoja terroristeja odottamassa hirttotuomiota. Tuleekohan hirttäjäisistä jotain livestreamia? Voisi ostaa popkornia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (88 kommenttia)

Marko Parkkola

Ei meidän tule sekaantua suvereenin valtion oikeudenkäyttöön. Se olisi elitismiä ja rasismia. Irakilainen oikeus toteutukoon.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Suomessakin voitaisiin ottaa käyttöön kuolemantuomio terroristeille. Islamilaisen valtion riveissä taisteleminen on varsin selkeä osoitus siitä, että kyseinen yksilö on täysin sopimaton elämään Suomessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Maassa maan tavalla, tai maasta pois.
Mitäs menivät sinne tappelemaan.

En tunne tippaakaansääliä ja parempihan se on etteivät tule enää tänne takaisin toisten riesaksi.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

EU:ssa murhaajia hyysätään ja äänestäjiä pamputetaan. Irakissa toimitaan päinvastoin: terroristit hirtetään ja kurdit saa äänestää.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

En lakkaa hämästelemästä miten joidenkin mielestä Suomen pitäisi ottaa oppia milloin Irakista, milloin Saudi-Arabiasta tai vastaavasta diktatuurista tai sekasortoisesta valtiosta.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

No jos vaikka siltäosin otettaisiin mallia, ettei pamputettaisi äänestäjiä?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #6

Viittaatko johonkin tiettyyn tapaukseen jolloin Suomessa on pamputettu äänestäjiä?

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #7

No Suomessa on ainakin Suomi Ensin liikkeen jäseniä ja kannattajia pamputettu kun ovat keränneet kannatuskortteja niin SE puolueen perustamiseksi kun Ilja Janitskinille presidentin vaaleihin. Heitä on myös pamputettu jos ovat sattuneet istumaan väärällä puistonpenkillä.

Ja siis eikös se kannatuskorttienkin allekirjoittaminen ole eräänlaista äänestämistä tai esiäänestämistä? Mutta niitä jotka niitä allekirjoittaa kohtaa poliisin pamputus. Itse en ole SE:n kortteja allekirjoittanut, mutta jos tulee vastaan niin ihan PolPolle vittuillaksenikin tulen allekirjoittamaan. Johtuen juurikin PolPon pamputteluista.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #15

"Äänestäjien pamputtamisella" ymmärsin että jotakuta on pamputettu sen takia että hän on aikonut äänestää tai äänestänyt.

Voitko jotenkin todistaa, että SE-jäseniä on pamputettu sen vuoksi että he ovat keränneet kannattajakortteja tai istuneet puistonpenkillä? Aika kova syytös enkä suoraan sanoen usko.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #7

Puhuin Euroopan kansalaisena.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #18

ÄÄnestäjien pamputtaminen on täysin tuomittavaa.
Jotenkin "huvittavaa" että ihmisten hirttäminen kuitenkin on ihan popkornijuttu.

Euroopan kansalaisena en itse hyväksy kumpaakaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #7

Lapuan liikkeen kannattajat terrorisoivat ja pamputtivat kommunisteiksi luokittelemiaan äänestäjiä ennen vuoden 1930 eduskuntavaaleja.

Toiminta oli sikäli tehokasta, että lokakuun vaaleissa eivät kommunistit saanet ainoatakaan kansanedustajaa eduskuntaan.

P.S. Osa kommunisteista muilutettiin jo kesällä 1930 Neuvostoliittoon, kaikkiaan muilutettuja oli noin 250.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #20

#20 No ne olivatkin niitä äärioikeistolaisia.

Ja niinhän se oli Francokin Espanjassa.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #22

Kannattiko Franco tulonsiirtojen lakkauttamista? En tiennytkään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #22

Suosittelen lukemaan professori Juha Siltalan tietoteoksen Lapuan liike ja kyyditykset 1930 ( Otava 1985 ).

Marraskuussa 1930 Suomen eduskunnassa menivät läpi käytännössä kaikki Lapuan liikkeen ajamat tavoitteet demokraattisissa äänestyksissä. Merkittävin näistä lienee ollut tasavallan suojeluslaki, jolla kiellettiin maassamme kommunistiset liikkeet.

Äänestyksissä seisoivat samassa rintamassa maalaisliitto, kokoomus, ruotsalaiset ja edistyspuolue eli Lapuan liikkeen ulkoparlamentaarisen toiminnan passiivisina sivustakatsojina mahdollistaneet poliittiset voimat.

" Äärioikeisto" paljastuu yllättävän kattavaksi porvaririntamaksi.

Lapuan liikkeen tavoitteiden tultua saavutetuiksi itse liikekin jäi käytännössä tarpeettomaksi ja Mäntsälän kapina 1932 onkin saanut aivan liian suuren huomion selkkauksen mitättömyyteen nähden.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #20

Kaukaapa jouduit esimerkin kaivamaan. Kokonaiskuvan saamiseksi olisi samalla kannattanut muistaa, että runsaat kymmenen vuotta aikaisemmin ne kommunisteiksi luokiteltavat olivat panneet pystyyn kapinan, jossa ei tyydytty pelkkään pamputtamiseen, vaan ammuttiin. Kun kapina oli hävitty, melkoinen osa kapinallisista pakeni Neuvostoliittoon jossa sielläkään ei tyydytty pelkkään pamputtamiseen vaan heidät ammuttiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #75

"Kun kapina oli hävitty, melkoinen osa kapinallisista pakeni Neuvostoliittoon jossa sielläkään ei tyydytty pelkkään pamputtamiseen vaan heidät ammuttiin."

Suomen puolella heidät joko ammuttiin, tai tapettiin nälkään.

Ilmeisesti kaikki olisi haluttu tappaa, mutta sitten tuli jäljellä oleville eloon jääneille presidentin armahdus, mikä ei tietenkään lahtareita miellyttänyt, mutta kunnioittivat kuitenkin sen verran esivaltaa etteivät silloin vielä kapinaan ryhtyneet, vasta myöhemmin Mäntsälän kapinassa yrittivät kaapata vallan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #76

Kyllähän siinä kävi niin, että ne jotka tuulta kylvivät sitten myrskyä niittivät. Kärsimään joutuneet eivät läheskään aina olleet niitä varsinaisia syyllisiä, he kun olivat livistäneet Neuvostoliittoon. Mutta kyllä olisi ollut parempi, kun se luku olisi Suomen historiassa kirjoitettu vähän toisin.

Tässäkin kannattaa kuitenkin muistaa, että siitä armahduksesta päätti vapailla vaaleilla valittu presidentti. SDP oli mukana eduskuntavaaleissa jo vuonna 1919 ja hallituksessa 1926. Jos kapinallisten puoli olisi perinyt voiton, seuraukset olisivat olleet paljon verisemmät eikä vapaista vaaleista olisi ollut puhettakaan, kuten Neuvostoliiton historiasta voimme lukea. Lapuan liike taas oli paljolti reaktiota Neuvostoliitosta johdetun kommunistipuolueen toimintaan. Kun se ajautui laittomuuksiin ja kun kommunistien toiminta saatiin aisoihin, Lauan liike kuihtui pois.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #80

"Jos kapinallisten puoli olisi perinyt voiton, seuraukset olisivat olleet paljon verisemmät eikä vapaista vaaleista olisi ollut puhettakaan, kuten Neuvostoliiton historiasta voimme lukea."

Toki näin olisi voinut olla, mutta siitä tuskin voisi syyttää niitä ammuttuja punakaartilaisia, jotka tuskin edes tajusuvat mitään politiikan realiteeteista, eivät he sitä niin pitkälle ajatelleet, halusivat vain tulla paremmin kohdelluiksi ja enemmän yhteiskunnallista tasa-arvoisuutta.

Tämä työläisten toive toki sitten vähitellen toteutui, mutta ei totalitäärisessä Neuvostoliitossa, vaan Neuvostoliiton uhkaamassa lännessä ja pitkälti muutoksen moottorina toimi Neuvostoliiton uhka, mikä antoi selkänojaa tasa-arvoa vaativille työläisille.

Käyttäjän JyrkiKosonen kuva
Jyrki Kosonen

Uhrit ? IS-taistelijoiden hyysääminen terapiaan ja asuntojonojen ohituskaistoille on sama kuin tanssisi heidän uhriensa haudoilla ja kusisi silmään niitä harvoja eloonjääneitä esim. yezidi-naisia, jotka joutuivat IS-organisaation orjiksi. Mutta ... se on niin helppompaa heltyä traumatisoituneille ( jälleen 17vuotiaita?) propagandaan sortuneille kasvokkain, kuin muistaa uhreja joita ei ole nähnyt muualla kuin CNN-uutiskuvissa?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kyllä elinikäinen vankila/työleiri on parempi. Hirttämällä luodaan vain marttyyreja.

Henry

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

Niin olisi, mutta tuollaista vaihtoehtoa ei ole tarjolla.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Jossain vaiheessa Isis-taistelijoita teloittivat jesidinaisista koostuvat taisteluosastot. Siinä kohtalossa on Daesh-miehellä marttyyrius kaukana.

No. Se siinä kulttuurissa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Itsepä ovat osansa menijät valinneet ja vapaaehtoisesti rikolliseen Islamistiseen liikkeeseen liittyneet paremman elämän uskossa. Turha se on jälkikäteen piipittää.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

En ole kuolemantuomion ystävä, mutta ainakin päästään terroristeista eroon. Suomessa ei osata ilmeisesti ottaa tarpeeksi vakavasti Suomeen palaavien terroristien muodostamaa uhkaa.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Suomessa ei ole tiettävästi pamputettu äänestäjiä ainakaan pitkiin aikoihin. Ei myöskään ole teloitettu - rauhan aikana.

Olen edelleen sitä mieltä että vanhaan ja brutaaliksi havaittuun ei maassamme ole syytä palata. Eli en kannata kuolemantuomiota, siihen palaaminen olisi taantumusta. Tiedän kyllä että taantuksikeilla on kaikenlaisia ajatuksia pyssyilyistä ja saunan ympäristön väärinkäyttämisestä.

Eri asia on sitten valtion ja kansalaisten suojeleminen pahimman lajin terroristeilta. Kyllä, kansalaisuuden poistamiseen (lainsäädäntöön) on perusteita, mutta tässä pitäisi olla äärimmäisen varovainen lain soveltamisessa, ettei siitä tulisi isompi lyömäase kuin mitä on alun perin tarkoitus.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Eikö onneksi nämä tapaukset hoideta Irakissa Älkääme puuttuko toisten maitten asioihin.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Kun on mennyt Isisin riveihin tappamaan, niin silloin on varmaan asennoitunut niin, että itseltäkin voi henki lähteä. Eihän tässä ole sen kummemmasta kyse. Joka amattiin liittyy riskejä. Tähän tällainen.

Nämä hirttovaarassa olevat ovat ilmeisesti surmanneet monia henkilöitä. Nyt se tulee omalle kohdalle. Minä en tunne sääliä heitä kohtaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Suomessa kuolemanrangaistus poistettiin seuraamusjärjestelmästä kokonaan 1972. Vuonna 1825 teloitettiin viimeinen rauhan aikana oikeuden päätöksellä henkensä menettänyt. Huomattavasti on siis edistytty. Kuolemanrangaistuksesta on erittäin huonoja kokemuksia mm. Yhdysvalloista. Tuomioistuimet eivät ole erehtymättömiä.

Sivistyneeseen yhteisöön kuolemanrangaistus ei sovi, eikä sen puolesta puhujilla ole yhtään sellaista argumenttia, jonka voisin hyväksyä päteväksi.

Kovien rangaidtusten kannattajat eivät ole uskoakseni koskaan itse joutuneet tuomitsemaan ihmistä vankeuteen, edes lyhyehköön. Kovat rangaistukset puhuvat puolestaan, ne synnyttävät entistä pahempia rikollisia ja tuottavat yleistä kurjuutta laajemmallekin joukolle kuin rikoksentekijät. Tästä Yhdysvallat on hyvä esimerkki.

Loistava esimerkki lyhyiden vankilatuomioiden puolesta on Norja, jossa uusintarikollisuus on jos ei maailman niin ainakin Euroopan alhaisinta.

Minulla ei ole vastausta Suomeen palaavien Isis-taistelijoiden osalta. Eipä sitä ole kysyttykään. Ilmiö on melkoisen uusi. Toivottavinta olisi, että näitä ei palaisi lainkaan.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

Yhdysvalloissa rikollisuus kolleroi konservatiivisyyden kanssa, eli mitä uskonnollisempi alue, sitä rankempaa väkivaltarikollisuutta. Konservatiivisilla alueilla on myös konservstiivisemmat eli ankarammat tuomiot.

Eli ankarat tuomiot eivät johda rikollisuuteen vaan konservatiivisyys.

Norja on yksi maailman ateistisimmista maista.

Kuolemanrangaistus ei ole ehkä kovin kannatettava asia, koska se helposti johtaa väärinkäyttöön.

Mutta nyt sitä vaihtoehtoa ei ole tarjolla.

On vain nämä kaksi:

A) Hyysäys Suomessa ja terroristi-iskujen lisääntyminen.
B) Hirttoköysi.

Itse äänestän hirttoköyden puolesta.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Onneksi hirttoköysiäänestys ei ole Suomessa todennäköinen eikä ajankohtainen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Anders Breivik sai Norjassa 21 vuoden ehdottoman tuomion kahdesta terroriteosta.

Nähtäväksi jää, onko rangaistus liian pitkä ajatellen uusintarikoksen mahdollisuutta.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Veikkaan, ettei Breivik tule koskaan pääsemään vapaaksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #26

Viittasin Max Jussilan kommenttiin lyhyiden vankilatuomioiden uusintarikollisuutta vähentävästä vaikutuksesta.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #28

Niin, minusta terroristien kohdalla tuollainen terapeuttinen vankilassa parantumisaspekti ei ole kovin olennainen. Tärkeämpää olisi, etteivät he pääse toimimaan vapaasti siviiliväestön keskellä. Rangaistus ei ole yhtä olennainen kuin muiden turvallisuus. Terroristien toivottaminen tervetulleiksi kukkapuskat kourassa tänne lepäämään murhatöiden jälkeen on vain yksinkertaisesti tyhmää ja vaarallista.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Kyllä Norjassakin käytännössä pidetään paikallinen terroristilahtari lukkojen takana lopun ikänsä.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Tilastojen mukaan näyttäisi siltä, että kuolemanrangaistuksen poisto on lisännyt väkivaltarikosten määrää

http://findikaattori.fi/fi/97

Ruotsin vallan aikana, kun pyövelin kirves heilui ahkerasti, väkivalta oli vähäistä. Oikeuskäytännön lieventyessä, Härmän häijyt alkoivat riehua 1800-luvulla, ja myös 70-luvulla tuomioiden löyhentyessä väkivalta lisääntyi. Jostain syystä myös nykyään väkivaltatilastot näytttävät pieniä lukuja.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Meillähän oli Venäjän vallan aikana voimassa vanha Ruotsin laki, minkä mukaan kyllä tuomittiin kuolemanrangaistuksia mutta mitkä tsaarivallan käytännön mukaan muunnettiin elinkautisiksi.

Ongelmana ei ymmärtääkseni ollut lieventynyt käytäntö, vaan kuolemantuomion vaatima täysi näyttö: kahden todistajan pitävä todistus. Ja häjyjen terrorin aikaan todistajat eivät uskaltaneet todistaa. Todistajansuojelua ei ollut.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #36

Elinkautisrangaistus voitiin muuttaa tuomitun anomuksesta karkotukseksi Siperiaan.

P.S. Puukkojunkkari ja murhamies Matti Haapoja ( 1845-1895 ) karkasi Siperiassakin työleiriltä/vankilasta ja vaelsi sieltä takaisin Suomeen murhaamaan. Hänen on arvioitu tehneen jopa 25 murhaa. Haapoja päätti päivänsä hirttäytymällä vankilassa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Olen lukenut Lappeen kihlakunnan tuomiokirjoja 1600-luvun alusta lähtien aina 1900-luvun alkuun ja siihen liittyen on todettava, että kovilla rangaistuksilla on ollut väkivaltarikoksiin ehkäisevä vaikutus.

Tutustumalla Kristoffer Kuninkaan maanlain Corkeimbain syidhen Caareen ja Ruotsin valtakunnan vuoden 1734 lain Pahategon Caareen asia selviää.

http://agricola.utu.fi/julkaisut/julkaisusarja/kkt...

http://agricola.utu.fi/julkaisut/julkaisusarja/kkt...

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Sivistyneeseen yhteisöön kuolemanrangaistus ei sovi...".
Mutta torilla kuoliaaksi puukottaminen sopii ?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Minulta ei oikein riitä kärsivällisyyttä tällaisten möläytysten suhteen.

Kyseinen henkilö saa varmasti lainmukaisen rangaistuksen teostaan, mikäli tuomioistuimessa katsotaan hänen olleen syyntakeinen. Suomessa vallitsee toistaiseksi laillisuusperiaate, ja toivottavasti Mansala tuntee tämän käsitteen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomessa on viime vuosikymmeninä suhtauduttu sotaveteraaneihin kunnioittavasti.

Tässä mielessä suhtautuminen erityisesti Suomen kansalaisuuden omaaviin ISIS- taistelijoihin on poikkeus säännöstä.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Palvelu tämä on, kiire on heille päästä marttyyriksi, etenkin kun Hugh Hefner ehti jo paratiisiin, neitsyet uhkaavat loppua kesken.

Käyttäjän TimoJokela1 kuva
Timo Jokela

Tommi O. Pälve

Mitä tarkoittaa ``Aivovammainen suhtautuminen``?
Tarkoitatko aivovammaisen kroonisissa kivuissa suhtautumista, päätöksenteon hitautta, väsyneenä suhtautumista, migreenin vaikutuksessa suhtautumista,
perseaukisen aivovammaisen suhtautumista, sosiaalisesti eristyneenä elävän suhtautumista, jäykkäniskaisena suhtautumista, ali tai yliherkistyneen libidon aiheuttama suhtautuminen, vihaisena ja alakuloisena suhtautuminen, vajavaisen liikuntakyvyn ja jonkun pölvänderin täyttämän invapys. ruudun aiheuttama suhtautuminen, huonon hämäränäon aiheuttama suhtautuminen, 90-celsiusasteisen saunan lauteilla kauheassa `kylmähorkassa`` saunomisen aiheuttama suhtautuminen, paniikkihäiriön aiheuttama suhtautuminen, Kelan jäätävän typerien kysymysten ja hylkyjen takia tyrmääntyneenä, muiden lukemattomien eri valitusteiden ja oikeusasteiden hylkyjen aiheuttama suhtautuminen, lukemattomien lääkärien ja hoitsujen totaalinen typeryys ja ymmärtämättömyys AV`n olemassaolosta, esiintymisestä ja kroonisten kipujen luonteen ymmärtämättömyys yhdistettynä huojuvaan synpaattiseen ja parasympaattiseen hermostoon typerine kuvitelmineen narkomaniasta, lääkekoukusta ja vieroitusoireista. Luciferiä palvovien loosissa ilveilevien ärsyttämä suhtautuminen. Jne jne? Vai viittaatko aivovammaisen matalaan älykkyyteen kenties?
Kuten huomaat minulla on hieman tulkintavaikeuksia joten voitko hieman raottaa mysteeriarkkua?
Noin 15-20000. ihmistä saa eriasteisen aivovamman joka vuosi. Minkälaisia päätöksiä luonnehtisit heidän tekevän?

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

Käytin termiä "aivovammainen", koska minulle vastikään huomautettiin, ettei sitä termiä tulisi käyttää kuvaamaan typeryyttä.

Minusta on huvittavaa, kuinka yksittäiset termit triggeröi ihmisiä.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Tyhmyys triggeröi.
Siitä voidaan joopa sakottaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #37

Olen vakuuttunut että joidenkin mielestä siitä pitäisi myös voida, jos ei nyt pamputtaa niin ainakin hirttää.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Totta. Tuntematta tarkkaan vamman laatua on outoa että Pälve pystyy jonkun "suhtautumisen" päättelemään johtuvaksi aivovammasta. Ehkä jokin tietty vamma tosiaan aiheuttaa suhtautumiseroja asioihin, mielipiteisiin tai kanssaihmisiin, mutta tuosta pitäisi saada tarkempi selko ja tieto lähteistä joita Pälve on väitettä muodostaessaan käyttänyt.

USA:ssa on viime aikoina keskusteltu paljon ammattilaisjalkapalloilijoille aiheutuneista aivovammoista ja siitä miten se vaikuttaa heidän terveyteensä pitkällä tähtäimellä, mutta tuossakaan keskustelussa en ole huomannut viitteitä siitä että vammat aiheuttavat nimenomaan muutoksia suhtautumiseen. Pälvellä on luultavasti jokin parempi tieto asiasta.

Toinen persu joka näillä palstoilla usein spekuloi aivovammojen ja ihmisten mielipiteiden tai "tyhmyyden" suhteista on Niko Sillanpää, jolla on lääkärikoulutus. Hänkään ei tosin ole (vielä) paljastanut tutkimuksiaan joihin nuo spekulaatiot perustuvat.

Jäämme odottamaan.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

Nyt on jo aika burgerimeininki.

Marko Parkkola

On havaittu konservatiiveillä olevan suurempi oikean puoleinen aivokuorrukka (tjsp. en muista suomenkielistä nimeä elimelle, mutta se ei olekaan oleellista). Tällöin voitaisiin ajatella aivovamman sillä alueella luovan radikaaleja. Radikaalit voisivat olla siis aivovammaisia ja kun katsoo tiettyjä anarkisteja...

Oho. Meinasi tulla vihapuhe.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

Irakilaisista kaksosista ainakin toinen osallistui yli 1000 ihmisen massamurhaan, mutta koska ei osata varmuudella sanoa kumpi, molemmat laskettiin vapaalle.

Irak taas luultavasti ei arpoisi osallistuiko vaan toinen ja kumpi, vaan varmuuden vuoksi laittaisi molemmat narun jatkoksi.

Tästä syystä heitä ei voi palauttaa Irakiin, joten he jäävät Suomeen asumaan.

Korvauksia vankila-ajasta heillä on mahdollisuus saada 400 000 euroa per nuppi.

Raha otetaan veronmaksajilta.

Tämä tietenkin houkuttelee muitakin massamurhaajia matkustamaan Suomeen, koska olemme todistaneet olevamme ihmishirviöille otollinen turvasatama.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Jos Suomeen palannut Isis-taistelija osoittaa syvää katumusta niin sen luulisi olevan koko yhteiskunnan etu.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kirjoitin yleisesti lievien rangaistusten vaikutuksesta uusintarikollisuuteen. Tästä on tehty useita tutkimuksia, ja jokainen niistä tukee yllä mainittua näkemystä.

Lisäsin sen jälkeen, ettei minulla ola vastausta siihen, miten Suomeen palaaviin Isis-taistelijoihin tulisi suhtautua ja miten heitä pitäisi käsitellä.

Vaikuttaa kovasti siltä, että kommenttiani ei ole ymmärtänyt ilmeisesti kuin kaksi henkilöä. Hirttoköydestä öyhöttäjillä näyttää olevan vaikeuksia hahmottaa lyhyidenkin tekstien sisältöä.

Ilmeisesti paras ratkaisu olisi jos näitä taistelijoita ei lainkaan päästettäisi maahan. Tämä vaatisi kuitenkin melkoisen pitkää ja raskasta lainsäädäntötyötä. Tuollaisesta asiasta kun ei missään kunnallisjärjestön kokouksessa päätetä.

Mutta: suostuisiko esimerkiksi blogisti siihen, että kuolemanrangaistus koskisi sitten myös häntä itseään?

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

En varsinaisesti kannata kuolemanrangaistusta, koska se helposti johtaa väärinkäytöksiin. Pidän vain ongelmallisena, että nykylainsäädännöllä olemme käytännössä turvasatama massamurhaajille.

Jos määriteltäisiin tarkkaan uhrien ja silminnäkijöiden määrä, niin ehkä voisin kannattaa kuolemanrangaistusta.

Mielestäni olisi kätevämpi siivota Breivikit ja muut pois.

Istahdan itsekin mieluusti sähkötuoliin, jos olen ensin lahdannut kymmeniä ihmisiä.

Mutta joo. En ole lahtaamassa, kun olen tämmöinen pasifistihippi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Niinpä, kysymys onkin siitä, että et olisi lahdannut niitä ihmisiä ja saisit siitä huolimatta kuolemantuomion.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #48

Siksi pitäisi tarkkaan määritellä mikä määrä todisteita riittää.

Esimerkiksi Breivikin syyllisyyttä ei kukaan kyseenalaista.

Mutta niin. Helpompi vaan jättää kuolemantuomiot pois Suomen lainsäädännöstä ja sen sijaan perua ISIS-taistelijoiden kansalaisuus.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #49

Et vastannut tuohon viimeiseen. Ja kerro nyt missä laissa määritellään näytön riittävyys ja minkä rikosten osalta?

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #50

Että haluaisinko joutua syyttömänä hirteen?

Pitääkö tähän ihan aikuisten oikeesti vastata?

Ei missään ole säädetty sellaisia kuolemanrangaistukseen liittyviä lakeja, joilla väärinkäytöksiltä vältyttäisiin. Siksi en kuolemanrangaistusta kannatakaan.

Jos taas olisi jokin pomminvarma systeemi, että olisi varmaa, että vain massamurhaajat joutuu sähkötuoliin, niin sitten ehkä kannattaisin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #51

"Siksi pitäisi tarkkaan määritellä mikä määrä todisteita riittää."

Missä laissa "määritellään mikä määrä todisteita riittää"? Etkö osaa vastata?

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #52

Tämä on turhaa, kun et lue kommenttejani.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #54

Olen lukenut. Välillä valitset hirttoköyden, välillä vastustat kuolemantuomiota. Päätä nyt edes tämä asia.

Ja kysymykseeni, joka on helppo, et osaa edelleenkään vastata.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #55

"Ei missään ole säädetty sellaisia kuolemanrangaistukseen liittyviä lakeja, joilla väärinkäytöksiltä vältyttäisiin. Siksi en kuolemanrangaistusta kannatakaan."

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Turhaa jaarittelua. Irakissa on omat lakinsa joita siellä noudatetaan. Irakilaiset teloittivat minulta erään tuttavan, hän oli rakentamassa Sadam Husseinille palatseja.

Oikeus näyttää pelaavan myös toiseen suuntaan. Sadam Hussein hirtettiin 30.12.2006.

Joka haluaa herkutella Sadam Husseinin Hirttämisellä, tässä sinulle video.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161230220004727...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Suomessa ei tunneta kuolemantuomiota, joten tänne palaavat maan kansalaiset palaavat ihan normaalisti yhteiskuntaamme. Jos heitä aikanaan epäillään sotarikoksista, jotka voidaan todistaa, niin sitten tuomitaan. Olen toki siitä samaa mieltä, että ihmisen päässä on jotain vikaa jos liittyy isiksen tai persujen riveihin. Tuomiolle asti molemmista hölmöilyistä pitää mennä vasta, jos on rikkonut todistetusti lakia. Kaikki te olette syyttömiä kunnes toisin todistetaan. Yksittäisellä persulla toki on oikeus kannattaa kuolemantuomiota. Vasta ministeri joutuu selittelemään sanomisiaan.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

Vertaat demokraattista puoluetta terroristijärjestöön.

Hyvin on suhteellisuudentaju hallussa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Maallista valtaahan molemmat järjestöt tavoittelevat, eikä muslimifundamentalistien arvomaailma niin kovin kaukana ole persujen rasismista. Keinot toki nykyisin eroavat, mutta...

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Börje Uimonen. Minä kannatan perussuomalaisia, yksikään lääkäri ei ole diak soinut minulle pää vikaa. Mielestäni kirjoituksesi on vihapuhetta perusuomalaisia kohtaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Minähän olin teitä kohtaan niin saamarin suvaitsevainen. Siitä on viha kaukana.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Börjen logiikka ei taida olla tänään parhaimmillaan. En rinnastaisi toista mieltä olevia kansalaisia demokraattisessa ja suvaitsevassa yhteiskunnassa äärimmäisen julmiin terroristeihin yhteskuntamme ulkopuolella. Vaikka olenkin eri mieltä.

Blogistilta toivoisin jotain loogisen tapaista suhtautumisessaan hirttoköyteen. Kyseessä ei ole leikkikalu. Kuollutta ei saa enää henkiin, yleensä.
Ja hirttämisistä hihkuvaa otsikkoa on työläs muuttaa.

Menen katsomaan tv-dekkarin. Siellä ne kuolemat ovat fiktiivisiä.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Börjen logiikka ei todellakaan ole parhaimmillaan. Minua ei kiinnosta yhtään Börjen aivotoiminta, saati että haluaisin päästä hänen päänsä sisään, se on hänen päänsä.

Jossakin kuitekin tulee raja vastaan, mielestäni se oli tässä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Börje on luultavasti vieläkin fyysisesti ja henkisesti ylirasittunut, kun kävi vastikään poimimassa oman viiteryhmänsä kanssa perussuomalaisten tienpenkalle heittämiä vaalikarkkien päällyspapereita kokonaisen muovikassillisen.

Börjellä raja on ilmeisesti kulkenut tuossa kokemuksessa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#64:
Börjen tapauksessa näyttäisi olevan kysymys jonkilaisesta pakkomielteestä tai sokeasta pisteestä. Jos puhutaan kalastuksesta, kaupunkisuunnittelusta tai muusta vastaavasta, kannanotot ovat harkittuja ja järkeviä, mutta jos sivutaan maahanmuuttoa, islamismia ja/tai perussuomalaisia, niin silloin sumenee.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

En minä ole yhtään rasittunut. Blogisti-persun himo saada vangiksi jääneet isis-taistelijat tapettua Geneven sopimuksen vastaisesti on perseestä. Vaikka kuinka haluaisi demonisoida sodan toisen osapuolen, niin sodassa on edelleen säännöt joita on syytä edes yrittää noudattaa. Persuille on tuo ihmisten epäihmimillistäminen kovin yleistä ihan puheenjohtajasta lähtien, jonka mielestä ihmisten pelastaminen hukkumiselta pitäisi tehdä rangaistavaksi. Nyt täällä yksi persukakara kiihottuu ajatuksesta, että sodan päättyessä hävinneen osapuolen vihollisia aletaan teurastamaan. En tietenkään hyväksy isiksen tapaa toimia, muttei muiden ole syytä tai tarpeen laskeutua heidän tasolleen. Joo. Kolmekymppisen pitäisi olla jo aikuinen, mutta siihen henkiseen aikuisuuteen lienee vielä matkaa.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

Jussi Halla-aho perusteli asiaa sillä, että hukkumiset vähenisi. Nyt kun pelastusaluksia hättyytetään välimerellä, hukkumiset ovat pudonneet käytännössä nollaan.
Tämä oli arvattavissa, koska Australian vastaisella merellä havaittiin sama ilmiö.

Mutta joo. En usko, että lopetat Halla-ahon demonisoinnin tuolla tarinalla, vaikka nyt tiedätkin asian todelliset taustat.

Kyllä minulle kelpaa myös se vaihtoehto, että Irak laittaa terroristit linnaan. Pääasia vaan, etteivät tänne tule.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Kyllä sinä nyt pahan pistit, Tommi.

Antti kommentissa nro 64 toivoo sinulta jotain loogisen tapaista suhtautumista hirttoköyteen :))) Paremmaksi en voi laittaa. Mutta vakavasti ottaen, kyse on uskonkultin sokaisemista ihmisistä, pienemmässä mittakaavassa á la Charles Mansonin manipuloidut ,järkensä menettäneet hillittömät tappajat, joilla on nyt teoriassa kaksi vaihtoehtoa - joko päästä kotiin hyysättäväksi kuten Ruotsissa, jos valtio auttaa, tai vaihtoehtoisesti tulla hirtetyksi sen maan lain mukaan jossa rikokset on tehty.

Niin, onko siis reilumpaa saada rangaistus massamurhista hirttämällä, oli se kuinka epähumaania tahansa meidän mielestämme, vai tulla päähän paijatuksi ja samalla viestitetyksi että paha ei saa palkkaansa, tai siis tässä tapauksessa aika ruhtinaallisesti, koska näin toimimalla annetaan lupa tehdä mitä tahansa - aina voi katua ja saada anteeksi.

En tiedä, mutta eikö kristillisetkin kaikessa anteeksiantamisvimmassansa kuitenkin sano, että toista pitää kohdella kuten haluaist itseäsi kohdeltavan. Muistaakseni Tommi sanoi itse istuvansa sähkötuoliin jos olisi seonnut noin pahasti, taidan vastata samoin ja jättää näiden tappokoneiden kohtalon Herran haltuun... tai sattuman varaan.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

Ehkä mä saan tämän ajatukseni hirttoköydestä jotenkin pähkinänkuoreen.

En halua Suomeen kuolemanrangaistusta, koska on olemassa riski, että joko syyttömiä teloitetaan tai aletaan teloittamaan "vääränlaisia" ihmisiä.

En myöskään halua ISIS-taistelijoiden palaavan Suomeen. Tehköön Irakin viranomaiset heillä mitä lystää. Minun elämääni ei vaikuta joutuuko ISIS-terroristit loppuiäksi linnaan vai köyden jatkoksi.

Pahin olisi, että näitä Suomeen palaavia ISIS-terroristeja pidätettäisiin ja todisteiden puutteen takia vuoden päästä vapautettaisiin ja kaikille maksettaisiin verorahoista satoja tuhansia euroja korvauksia.

Kiitos kommentista.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Aamen ja Piste, nyt spekulaatiot sinun suhteestasi hirttoköyteen voidaan julistaa päättyneeksi.

Samaa mieltä minäkin olen. Käy miten käy, minä en ainakaan ala vaivaamaan päätäni joidenkin teurastajasotureiden kohtalolla - syyn ja seurauksen laki hoitakoon hommansa.

Ja totta, Suomeen ei paluuta, kansalaisuus pois kun sotivat vihollisen joukoissa, olisi kauheaa pitää käärmeitä povella.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Suomeen palaavalla Suomen kansalaisella on passi, jolla hän voi kävellä suoraan lentokentältä kotiinsa. Tai ryhtyä uuden kodin hankkimiseen, jos tänne ei jäänyt kotia.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #78

Ja juuri tähän haluan muutoksen. Tanska, Kanada, Australia, Sveitsi ja Iso-Britannia peruvat kansalaisuuden, jos maansa kansalainen liittyy terroristijärjestöön.

Veisin itse tämän pidemmälle laajentamalla maanpetturuuslakeja. ISIS omassa propagandassaan on listannut Suomen vihollisvaltiokseen ja käskee kannattajiaan puukottamaan suomalaisia kaduntallaajia aina lapsista sauvakävelijöihin.
Tuon järjestön riveihin liittyminen ei eroa mitenkään siitä, kuin joku olisi talvisodan aikana liittynyt Venäjän armeijaan.

Vihollisarmeijan riveihin liittymisestä pitäisi menettää kansalaisuus. Oli syntyperä mikä hyvänsä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #79

Suomen valtion täytyy edelleen kantaa vastuu kansalaisistaan olivatpa millaisia murhamiehiä hyvänsä. Mitä muita kriteerejä kansalaisuuden menettämiseen voisi keksiä? Perussuomalaisten jäsenyys? Olettehan tekin jonkin sortin maanpettureita kun haluatte erottaa Suomen Euroopan Unionista, johon valtaväestö haluaa kuulua.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #83

Perussuomalaiset haluaa erottaa Suomen EU:sta kansanäänestyksellä. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, eroaminen on mahdollista vasta silloin, kun kansan enemmistö on eroamisen kannalla.

Itse näen jonkun Jyrki Kataisen toiminnan enemmän maanpetturuurena, kuin halun erota jostain liitosta. Mutta en olisi Jykän kansalaisuutta poistamassa. Pitää tietenkin olla tarkat kriteerit milloin kansalaisuuden mitätöinti tulee kyseeseen. Lähtökohtaisesti silloin kun kansalainen on sodassa omaa maataan vastaan, kuten toimimalla ISIS-järjestön riveissä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #84

"Perussuomalaiset haluaa erottaa Suomen EU:sta kansanäänestyksellä."

Pikemminkin se on niinpäin että persut haluaa erottaa EU:n Suomesta, samoin kuin britit halusivat erottaa EU:n Englannista.

Saa nyt sitten nähdä miten se EU:n erottaminen mahtaa briteiltä onnistua.

Muistaakseni May on anonut EU:lta kahden vuoden jatkoaikaa sitä EU:n erottamisprosessia varten, mutta en ole kuullut onko EU myöntänyt Englannille sen jatkoajan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #84

Isis ei ole koskaan sotinut Suomea vastaan.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #78

No siitähän tässä on kyse - kansalaisuus pois, niin passilla ei ole virkaa.

Voi näitä ruotsalaisia kuoliaaksi halaajia - "ken voima tahtoo hyvää, saa aikaan pahaa" - sopii kuvaamaan Ruotsin nykymeininkiä:

"Esimerkiksi Lundissa, jossa isikseen on lähtenyt paljon porukkaa, ollaan valmistauduttu kotiutuvien jihadistien tukemiseen. Kunnassa tehtiin muistio, jonka mukaan jihadisteja tuetaan mm. hankkimalla heille asunto ja tarjoamalla puuhastelua tai suoraa toimeentulotukea ja esimerkiksi ajokortti, jos se edesauttaa yhteiskuntaan palaamista.

Eräs muistionlaatija Christoffer Carlsson kertoo, että henkilö, joka lähtee tuollaisesta extremistimiljööstä, tarvitsee usein monenlaista tukea. – Henkilön tarvitsee tulla takaisin työmarkkinoille, hän tarvitsee ehkä ajokortin, velkasaneerausta ja katon pään päälle. Carlssonin mukaan jos jihadisteja ei tueta on riski, että he palaavat takaisin isikseen. Tai extremismimiljööseen, kuten hän asian muotoilee." https://pt-media.org/2016/10/18/isiksesta-palaavil...

Käyttäjän JariRantaniemi kuva
Jari Rantaniemi

Noh. Jos on valmis menemään "hyvän asian" puolesta tappamaan, niin täytyy olla valmis myös kuolemaan sen puolesta. Tai olisko sitten vain opportunisti elämän lyhentäjä vailla vastuuta. Olis kannattanut kysyä vaikka isiltä ennen isistä.

Jukka Sarno

Kyllä äärioikeiston toimesta muilutettiin myös muita kuin kommunisteja. Demari presidentti Ståhlberg muun muassa. Usein uhreiksi saattoi joutua kurjuudessa elävän työväenluokan ja muiden yhteiskunnallisen epäkohtien esille nostajat ja yleensä ihmisoikeuksien ja ihmisarvon puolestapuhujat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset