Tommin politiikkanurkka. Kaikki kulttuurit on tuhottava

Työttömät laitoksiin.

Taas oli  lehdessä artikkeli kaverista, joka on ylpeä siitä, ettei ole ikinä tehnyt töitä, eikä näin ollen maksanut veroja. Tällaisia tapauksia on aina vähän väliä lehtien palstoilla, eikä tämä mikään uusi ilmiö ole. Ei edes siitä huolimatta, että tämä kyseinen kaveri oli kirjoittanut oikein kirjankin siitä, miten järjestelmää pystyy kuppaamaan mahdollisimman tehokkaasti.

Meillä on jo kauan aikaa ajateltu, että on aivan ok pysyä koko ikä työelämän ulkopuolelta ja repiä rahat elämiseen ja hauskanpitoon duunarien selkänahasta hymyillen ylimielisesti. Irvokkaintahan tässä tietenkin on se, ettei duunarit haluaisi elättää noita loisia, mutta koska sosialismi, on vähän pakko.

 

Alunperin sosiaalitukijärjestelmä luotiin sitä varten, että jos henkilö saa potkut töistä, hän ei menetä samalla kotiaan, vaan voi maksaa vuokransa sosiaalituilla, kunnes jo kuukauden parin jälkeen on uudelleen työelämässä. Järjestelmää ei ikinä ajateltu siten, että tukia alettaisiin käyttämään päätulon lähteenä elämiselle vauvasta vaariin.


Järjestelmää tulisi päivittää niin, että sosiaaliturva olisi ajan kuluessa koko ajan pienempi. Eli esim. jos on 6 kk työttömänä, saa vähemmän rahaa kuin ensimmäisellä tukikuukaudella. Tätä 6 kk välein tulojen vähennystä jatkettaisiin 3 vuotta, kunnes valtio pakkolunastaisi yksilön koko omaisuuden jättäen vain kaikkein tarpeellisimmat vaatteet ja hammasharjan jäljelle, sekä pakkomajoittaisi laitokseen asumaan. Kännykät ja televisiot ja muut eivät ole välttämättömiä. Laitoksessa sitten olisi ohjausta ja keskustelutuokioita, joihin olisi osallistuttava vankeusrangaistuksen uhalla. Näissä ohjaus ja keskustelutilaisuuksissa listattaisiin avoimet työpaikat, avoimet koulutukset, sekä avoimet vuokra-asunnot. Kädestä pitäen autettaisiin kaveri töihin ja uuteen asuntoon. Tehtäisiin selväksi, että ei ole ok elää muiden siivellä. Tietenkin jos henkilö ei haluaisi edelleenkään duuniin, niin sitten eläisi laitoksella hamaan loppuun asti. Laitoksella ei saisi lainkaan rahaa, mutta saisi henkilökohtaisia tukilappuja ruoka- ja vaateostoksiin.


Sosiaalituen ei pitäisi olla tämmöisten vastikkeetonta kuten nykyään, vaan tuen saajan täytyisi ymmärtää, että rahaa annetaan siksi, että henkilö EI SYRJÄYTYISI, ei siksi, että rahalla saa syrjäyttää itsensä.

Ja kun nämä leikkaukset on tehty, voitaisiin nostaa opintotukea. Itse olen opiskeluni jo opiskellut ja aikamoista nälkälakkoa oli. En toivo tuleville polville samaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Muuten samaa mieltä, mutta opintotuesta puhuttaessa pitää muistaa laskea myös tarjotun opetuksen hinta, joka pitää laskea mukaan opintotukeen. Opiskelijat valittavat mielellään, että he saavat vain 250,28 eur/kk ja kyllähän tuo summa kovin pieni on, mutta siihen päälle tulee asumislisä, ateriatuki, monenlaisia alennuksia (esim junalipuista) ja ennen kaikkea se itse opetus, joka ei todellakaan ole halpaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totta . Kuten:" eikä näin ollen maksanut veroja".

Otetaanpa esimerkki niin tuolle joka blogin kirjoittajan mukaan ei maksanut veroja kuin opiskelijoille:
Kaikkien edm.tuet menee euroissa yrityksille kulutuksesta.
ALV 14%-24% verot valtiolle.
Joten raha vain kiertää taskusta toiseen ja päätyy yritysten hyödyksi.
Asumistuet valuu rikkaille (köyhien kustannuksella)
MST-15
Jo 17 Mrd -05-16 aikana.
KL/TE
Jopa 5v maksaa veroa kun ostaa viikkorahoillaan R-kikkarilta jotain.ALV 24%.

-Niin myös maksaa opiskelija ja työtön samat hinnat ja ALV joka ostoksesta kuin esim.optiomiljonääri. (Tasaverona)
Erotus on vain se että miljonääri saa kelan etuudet vastikkeettomasti miljooniensa päälle.
Opiskelijan ja työttömien tuet on pysynyt "Romanian sosiaaliturvan tasolla" (Yle/IL)
josta EU on huomauttanut jo 3 kertaa sanktioiden uhalla.

Juhani Piri

Olen työtön mutta en omasta halustani. Haluaisin tehdä töitä täysipainotteisesti ja olla se työntekijä josta työnantaja on äärimmäisen onnellinen että juuri hänellä on tämänkaltainen työntekijä. Olosuhteiden pakosta olen varmaan seuraavat 5v työttömänä. En sitä haluaisi, mutta on pakko.

Kelan kanssakin eräät keskustelut on käyty ja oikein väen vängällä sain valtion säästämään rahaa ja maksamaan vähemmän tietyistä asioista minulle, eikä muille triplasti. Kelallakin myönsivät että päätöksenteko on välillä todella jäykkää ja halvemmat kustannukset voidaan ohittaa koska päätösrakenne vaatii sitä.

Vihaan elää muiden rahoilla. Vihaan ja minusta tuntuu hyvin loukatulta että joudun "kerjäämään" rahaa elämiseen. Enkä monia rahoja otakkaan vastaan mihin minulla olisi oikeus, koska tulen toimeen vähemmälläkin.

Mutta tiedän myös tapauksia jotka käyttävät hyväksi järjestelmää ja joka sekin saa minut vihaiseksi. Eikö voi sen verran olla nöyrä että se mikä annetaan, otetaan vastaan nöyrin mielin ja ei vaadita aina lisää ja lisää. Rahan saaminen on monelle itsestään selvyys eikä sitä monikaan ajattele mistä se raha tulee. Maksan takaisin kaiken kunhan tämä hullunmylly laantuu ympäriltäni ja olen sen yhteiskunnalle velkaa.

Juhani Piri

En alkuunkaan pidä siitä että kohdallani säästetyt rahat sitten käytetään johonkin täysin mielivaltaiseen tukemiseen. Olen miettinyt, että pitäisköhän ottaa ne rahat ja panna lapsille säästöön, mutta ei sekään onnistu koska säästäminen on rikos ja se näkyy heti tukipapereissa. Tai sitten olen vaan liian rehellinen koska annan kaikki tietoni käytettäväksi.

Eräät ryhmittymät kannustavat esim pakolaisia vaatimaan kaikkea rahoitusta mitä vaan löytyy. He luulevat auttavansa, mutta he ainoastaan tekevät haittaa. Tätäkautta myös ne jonojen ohi tilanteet johtuvat. Onkin siis äärimmäisen vaarallista antaa näiden tiettyjen ryhmien hihhuloida täällä vapaana ja mellakoimaan. Siellä tuntuu älyllisestä ajattelutavasta olevan suuri uupelo.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Hyvä asenne asiaan, vaiken ole pätkääkään uskonnollinen ihminen, niin minulle jäi uuden Helsingin piispan toteamus mieleen. Hän totesi tavoitteistaan jotakuinkin niin, että kirkon yhtenä tehtävänä on tarjota lohtua vähäosaisille sekä jollakin tapaa elämässään kompastuneille. Tuo ajatus kompastunut on jotenkin hieno.

Monet työttömiä kritisoivat eivät ole koskaan elämässään kompastuneet eivätkä tiedä, kuinka se voi olla helpostikin mahdollista. Ajattelevat vain, että sieltähän voi heti ponnistaa ylös - aina se ei valitettavasti ole niin helppoa.

Tottakai tukien väärinkäyttäjiä on, yhtä lailla on sääntöjä kiertäviä yrittäjiä ja niidenkin tukien väärinkäyttäjiä löytyy. Muistan kun eräälläkin oli perheen seurakoirakin yrityksen vahtikoira, jonka osto, eläinlääkärikulut ja ruoka oli verotuksessa vähennyskelpoista, vaikka koira ei ollut koskaan vahtimassa yrityksen toimitiloja. Tällaisia riittää.

Blogin kirjottajalle sanoisin, että kuningasideastasi vaikkapa yli viisikymppinen insinööri, joka on maksanut 30 vuotta veroja ja kaiken maailman työttömysskassamaksuja, olisi todella otettu. Hänen rahoillaan on kustannettu muiden turvaa ja sitten ollessaan itse sen tarpeessa tulee tällaisia ehdotuksia.

Juhani Piri

Vaikka Nikon kanssa ei oltaisikaan monista asioista samaa mieltä, niin kyllä mieltäni kutkuttaa ajatus että haluaisin ihmiseen tutustua. Järjetön määrä älykkyyttä, suvaitsevuutta ja käytöstapoja (itse en omaa näistä lähes mitään).

Kiva juttu että et lopettanut usarin blogiasi koska minä ainakin luen mitä kirjoitat. En välttämättä ole samaa mieltä, mutta haastan itseni ymmärtämään miksi en olisi samaa mieltä.

Paljastan vielä sellaisen pommin, että minulla on pelkkä peruskoulu alla, vaikka paukkuja ihan varmasti riittäisi yliopistotason koulutukseen. Mokasin nuorempana ja sen kans joudun elämään joka ikinen päivä. Lapsiani kannustan koulutuksen pariin ja kerron kuinka hemmetin tärkeää se on tulevaisuuden kannalta. Toivottavasti ottavat neuvosta vaarin :)

P.s. Tyttö on koulun parhaimpia oppilaita joten oikeilla jäljillä ollaan. Muistan myös hänelle sanoa kuinka tärkeä hän on elämässäni ja kuinka ylpeä olen hänen saavutuksistaan <3

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #6

Ainiin ja sellainen pieni asia, että hoidan lapsia yksin. Harva mies pääsee/joutuu tähän tilanteeseen, mutta yhtä todellista tämä on kun hesari monien kotiovella.

nuorin oli 6kk ikäinen kun tämä huoltosuhde tuli eteen. Välillä oikeus määräsi lapset äidilleen epäoikeudenmukaisesti, mutta onneksi äiti tajusi ettei pysty hommaan joten jatkoin siitä mihin jäätiin.

Tosi olin helvetin vihainen "oikeuslaitokselle" ja olen vieläkin. Ei mikään oikeuslaitos toimi tuolla tavalla varsinkin kun heillä oli kaikki faktat tiskissä. Tuolloin oikeuslaitois toimi tunteen pohjalta, ei faktojen ja samalla vaaransi lapsien tulevaisuuden (ja hengen).

Eipä ole rahaa lähteä syyttelemään tuomaria eikä ollut rahaa käyddä sitä oikeudenkäntiäkään. Siksi kai näitä typeriä tuomioita jaetaankin, koska tiedetään ettei toisella ole mitään mahdollisuutta kyseenalaistaa niitä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #7

Voemia, kyllä siinä hommaa piisaa, mutta näin lienee parasta ja hyvä, että hankaluuksista huolimatta oikeudenmukaisuus voitti lopulta. Aika kummallisia päätöksiä on tehty, mutta onneksi kohdallanne kaikki päättyi lopulta hyvin.

Kirjoittelit Eminemistä, mutta tässä Jeff Healeyn mielestäni kaunein tietämäni laulu isältä tyttärelle mitä tiedän.

https://www.youtube.com/watch?v=lsDlotyme18

Sori blogisti, ollaan kyllä aika kaukana, mutta hyvällä asialla.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #11

Ompas hänellä kaunis tyttö ja varmasti hyvä perhe-elämä. Tyttö saa luultavasti kaiken mitä voi tässä mailmassa tarjota.

Meinasi itku pillahtaa silmäkulmaan kun en itse voi tarjota tuollaista olemista. Olen yksin iskänä, mutta voi pojat että naisista olisi enemmän kun avuksi. Olis kiva näyttää muksuille mitä oikea rakkaus on ja miten toisia voi halata ja hymyillä. En varmaan ole hymyillyt 2 vuoteen joka on aika perseestä ja joka varmasti vaikuttaa myös lapsiin. Typyt ja raha vaikuttaa niin paljon kaikkeen. Tyhmä voi olla mutta perhettä ja naista ei koskaan saa unohtaa. Eli pitäisi tehdä kaikkensa että lapsilla ja typyllä olisi kiva olla just sun kanssa.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #11

Ompas hänellä kaunis tyttö ja varmasti hyvä perhe-elämä. Tyttö saa luultavasti kaiken mitä voi tässä mailmassa tarjota.

Meinasi itku pillahtaa silmäkulmaan kun en itse voi tarjota tuollaista olemista. Olen yksin iskänä, mutta voi pojat että naisista olisi enemmän kun avuksi. Olis kiva näyttää muksuille mitä oikea rakkaus on ja miten toisia voi halata ja hymyillä. En varmaan ole hymyillyt 2 vuoteen joka on aika perseestä ja joka varmasti vaikuttaa myös lapsiin. Typyt ja raha vaikuttaa niin paljon kaikkeen. Tyhmä voi olla mutta perhettä ja naista ei koskaan saa unohtaa. Eli pitäisi tehdä kaikkensa että lapsilla ja typyllä olisi kiva olla just sun kanssa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #16

Eipä sitä voi tehdä kuin parhaansa. Healey valitettavasti menehtyi syöpään 41-vuotiaana oltuaan sokea vuoden ikäisestä asti.

Toivottavasti aurinkoisempia ja iloisempi hymynkin palauttava aikoja on edessä!

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #6
Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #6

Äläs nyt, kyllä sulta niitä kaikkia löytyy. En oikein osannut pysyä poissa, kun koen tarvetta sanoa ja vaikuttaa.

Koulutukseen liittyen voin Otaniemen teknillistä korkeakoulua käyneenä taata, ettei se koulutus ole kovin merkitsevä asia. Melkoisia luupäitä oli sielläkin ja tietty etuoikeutetuksi itsensä katsominen näkyi pahasti.

Lasten kanssa toimimisesi kuulostaa hienolta ja arvokkaalta. Ja se on kuitenkin on se tärkein asia tässä maailmassa.

Ehkä sitä joskus törmätään, maailma on täynnä kummallisia sattumia.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #9

Puoliveljeni kävi korkeakoulun ja kehitti jonkin jäteautojutun minä imee sivusta sisään tavaraa. Isäni on kehitellyt monia keksintöjä, mutta ainoa mistä sain kuulla oli puoliveli joka oli tekussa ja katsoppas tätä ja tuota....

Olin se musta lammas heti kun sanoin että toi ei kyllä tule toimimaan ison ihmismassan kanssa ja sanoin miten pitäis tehdä. Saihan nuo viritetyn pv:n toimimaan 5h työskentelyllä kun mun ei annettu puuttua asiaan kun olin liian nuori. No mä tiesin jo heti alkuun mikä siinä on vikana. Mutta jos haluavat yhdistäytyä ja olla perheen voimavarana niin aivan sama. Oisin tosin itse korjannut sen vian 15 minuutissa. Mut siis tuupattiin aina ulos joka asiassa koska puoliveljeni ymmärtää näitä asioita paremmin. Voi puuh..

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #12

lopulta sit olinki se poika mitä aina on haluttu. Sahasin viiteen isoon varastoon puut ja pilkoin ne ja samaan aikaan kehitin mielenkiintoisia asioita. Puoliveli hakkasi isän koska oli liian kännissä ja sitä ei vissin huomioitu just sinä päivänä. Jos noi tekun kaverit on noin äkkipikasia niin en halua tutustua yhteenkään. Onneksi tunnen ja tiedän rauhallisiakin tekun tyyppejä joten ainoastaan henkilön oma luonne tulee esiin. Puoliveljeni oli tottunut siihen että häntä alvariinsa kehutaan joten on lienee kipeä paikka kun ei jostai taas kehutakkaan. Pikku prinssi ei siis ollu turha ilmaisu mitä käytin.

Käyttäjän HarriMulari kuva
Harri Mulari

Jahas. Taas yksi perseiden aivopieru, joka törmää naama edellä perustuslakiin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lueppa perustuslaki kohta sosiaaliturva .
Työttömyyden
Työkyvyttömyyden
vanhuuden aikana.
Valtion on lailla turvattava elanto.

-Kansan sosiaaliturva kuuluu kaikille 5,4 milj.Kehdosta-hautaan.
Ilman ehtoja tai vastinetta. Kaikki Kelasta saadut lisät,tuet,vähennykset on samaa sosiaaliturvaa.
(Maksajina pääasiassa palkansaajat.Kianderin selvitys-10)
Kuten myös miljonääreille,tuloja saavilla myös työttömille.

Jos taas on kaivettu joku "mieleinen" työtön tapetille jotta saadaan kansa vastakkain tulevia leikkauksia varten.Tehdä niistä rankaisukeino Kansan "luvalla".

Taannoinhan oli opiskelija Haagan opistosta m joka kehui repivänsä yli 1200e/kk ja välttelevänsä töitä.
Harmi kun Kela torppasi väitteen täysin.
Tukia ei lähde ellei täytä ehtoja, euroakaan. Työkkäri/sossu/kela yhteydessä koko aika. Jo-08 lähtien on ollut laki: Jos työpaikka minkä työkkäri tarjoaa ei kelpaa tukea leikataan 40% ja 2kk karenssi.

JK. Minkä ehdon ajatelit pistää muihin tukiin jota saa tuloja saavat 12x vuodessa ?

Työttömiltä jotka on pudonnut peruspäivärahalle/toimeentulotuelle on leikattu jo -94 pois muut Kelan etuudet.
He saa vain toimeentulotuen ja asumistuen.
Ei kuten ansiosidonnaiset Kela-etuudet tulojen mukaan,tulojen päälle.
Työttömällä kun ei ole tuloja. Palkanmaksu loppuu kun sanotaan irti työpaikasta.

Käteen vain lain määräämä minimituki kk elantoon 487e/kk Työvelvoite .

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Perss-kepun hehkuttama perustulo ,malli otettu Saksasta. SOTE myötähän poistuu Kelan-etuuksia esim.Kela-vähennykset.
1,8 milj.työvoimapulan tarve+ irtisanotut työttömät päälle .Perustulollako tulevaisuudessa työt tehdään?

Saksassa 7,5 miljoonaa ihmistä tekee minitöitä !

ULKOMAAT 20.9.2013
Suomeen suunnitellussa työttömyysturvan suojaosassa on samoja piirteitä kuin Saksassa vuonna 2003 käyttöön otetussa minijob-järjestelmässä. Minijob eli minityö tarkoittaa työpaikkaa, jossa voi ansaita sosiaaliturvan tai muun työtulon päälle 450 euroa kuukaudessa verottomana.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Heh,heh.Alkaa "työhalut" purra pakkotöissä. Yhdenvertaisesti duunarityöttömien kanssa.

Ex-johtaja tienasi 180 000 euroa vuodessa: kutsuttiin palkattomaan työkokeiluun – "Ehdotetaan jotain kärrypojan hommia".
Kovapalkkaisissa johtotehtävissä toiminut 62-vuotias espoolaismies tyrmistyi työttömäksi jäätyään te-toimiston lähettämistä ehdotuksista.
IS
Voipi persujen,kepun,kok ja sinisten mahalasku olla jyrkkä-19 vaaleissa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Vahinko persuilla tapahtui jo.
J.Linströmmin ja Sipilä Perustulossa ja työttömien kyykytyksessä-15 lähtien.

Kansalaispalkka? Velalla vai verotuloilla? Miksi haluat että miljonäärit,hyvätuloiset,tuloja saavat saa vielä kansalaispalkkaa?
(Yhdenvertaisuuslailla)

Ja työttömät joutuu ilmaistöihin ja köyhiltä leikataan kansalaispalkka toimeentulotuesta pois.

Sehän olisi vain tulonsiirto tuloja saaville.
Ja miksikö niin? Jo -94 Kepu/kok+krst,rkp teki lain toimeentulotukeen.Joka on yhä voimassa. Kaikki yli tuen normin menevä osa lasketaan tuloksi ja vähennetään toimeentulotuesta.

esim.Työmarkkinatuki,peruspäiväraha,perustulo,lapsilisä,yli 100e menevä veronpalautus ,säästöt jne..
Näin on tehty se "kannustin/köyhyysloukku" .Jolla voi kiristää 0 euron töihin.
Ja se kk elantoon on yhdelle 487e. +asumiskulut,sähkö,lääkärin määräämät hoidot,lasten toimeentulotuki= Veronmaksaja maksaa nämä ilmaisesta työpanoksesta yrityksien,kuntien,järjestöjen puolesta.

Ne kaikki tulee olemaan palveluista ja Kelan etuuksista pois. Kun säästetään "palkkoja" varten.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tutkimusten mukaan robotit ja automatisointi vievät muutamien vuosikymmenten aikana huomattavan määrän työpaikkoja. Edes nyt töitä ei ole kaikille ja siksi tulisikin etsiä aivan muita ratkaisuja kuin työttömien jatkuva kiusaaminen ja kyykyttäminen.

On paljon ihmisiä jotka eivät ole työttömiä omasta tahdostaan ja joilla ei näin ollen ole mitään tulevaisuutta. Jos joku on kateellinen siitä, että joku saa asunnon vuokran, terveydenhuollon ja noin 15€ päivä rahaa omaan käyttöönsä, niin aika pienestä on kateellinen. Varsinkin kun työttömänä et saa edes tehdä mitään omatoimista järkevää tai yritteliästä toimintaa.

Jokainen aikuinen muutaman lapsen vanhempi, tajuaa minkälaiset mahdollisuudet on kouluttaa lapsensa tai viedä heitä joihinkin harrastuksiin, jos saat 15€ päivä tuhlattavaksi. Joten työttömien kiusaamisen sijaan, kannattaisi aika käyttää vaikkapa systeemin järkeistämiseen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Olet tässä varmasti oikeassa, harvassa ovat ne jotka ovat työttöminä omasta halustaan. Ei maailma parane työttömiä syyllistämällä.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Olen myös sitä mieltä että tällainen tyyppi on valittu täysin tarkoitushakuisesti mediaan, niinkuin Marja-Liisa jo sanoikin. Työttömyys ei ole usein oma vaihtoehto vaan johtuu mm.yhteiskunnan muuttumisesta. -Sosiaalipolitiikan tarkoituksena on pitää huolta kaikista, ja tasata tuloja niin että se on mahdollista, minusta se on vain sivistynyttä. Maailmassa on itse asiassa enemmän rahaa kuin koskaan, se oikeudenmukainen tasaaminen on vain se ongelma. Työttömyystuki on kuitenkin melko pieni osa budjetista. -Tommin mielipiteet on Tommin omia, jokaisella on oikeus siihen.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Eihän tuosta kovin kauaa ole, yli 30 vuotta kuitenkin, kun blogistin ehdottama työlaitosmalli oli totisinta totta.Vaikka se ei minua koskenutkaan niin pidän tätä nykyistä menetelmää parempana.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Työlaitosmalli? Kukas blogin aloittajan lapsilisät,opiskelut,terv.palv. ym .muut maksoi?
Aivan.Ne nyt työttömänä olevat Ex-palkansaajat.
Ketkä maksoi joka tilistä työttömyysvakuutusmaksua? Työttömyyden varalle. Ketkä maksoi sosiaaliturvaan ja palveluihin veroa joka tilistä 30% veroa+Alv 24%= 54% veroa omaan ja muiden sosiaaliturvaan ,palveluihin (koulut,neuvolat ym)

Ketkä on maksanut joka tilistä eläkettään varten.Oikein.Myös ne Ex-palkansaajat.
Niillä eläkevaroilla Suomen luottoluokitus on pysynyt hyvänä. Ne kun lasketaan myös valtion rahoiksi.

Kannattas vähän "kasvaa" ja ottaa selvää ketkä tätä maata pystyssä on pitänyt ja miten sosaaliturvasta on tehty tulonsiirtoja rikkaille .
esim.
-100:le leskeneläkettä 7 500e/kk tulojen päälle +Kelan kaikki etuudet mihin on oikeutettu..
Ansiosidonnainen vanheimpainraha tulojen mukaan jopa 4 500e-3 500e/kk+lapsiperheen muut tuet.
lähde:
IL/Eduskunnan kaavio.
Myös nuo on maksettu ex-palkansaajien työssä ollessa heidän veroilla.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

JK.

Vähän Faktaa:
-17
Eniten väkeä irtisanoi Microsoft, joka ilmoitti keväällä lakkauttavansa matkapuhelintuotannon Suomessa.
-1 350 työntekijää menetti työpaikkansa.
-Suurimpiin vähentäjiin kuuluivat myös konkurssiin mennyt
-Anttila (1 300 työntekijää) ja
Nokia (1 032).

Suuria irtisanojia olivat myös Posti, Stockmann, tietotekniikkayritys CGI, Vr-yhtymä, leipomoyhtiö Vaasan ja Aalto-yliopisto. Luvut on kerätty pörssitiedotteista ja tiedotusvälineistä.

Yritykset EI palkkaa yhtäkään työntekijää ellei sillä ole työvoiman tarvetta.
Globaali markkinatalous= sääntö no.I
Voittojen maximoiminen osakkeenomistajille.
Kun pörssiyritys irtisanoo työväkeä nousee kurssit.
Johtajat saa palkankorotuksen ja osakkeenomistajat boonukset.

Ei edes koulutus takaa enää varmaa työpaikkaa nykyään .

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lisää työttömiä "laitoksiin"

Pääjohtaja Karhinen HS:lle: OP-ryhmästä katoaa tuhansia työtehtäviä lähivuosina
Lauantai 14.10.2017 IL
-17
Kone 1 000
Aktia 240
Nokia 190

"Laitoksiin" alkaa olla tunkua kun yritykset tehtailee työttömiä.
Kikystä huolimatta.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Hyvä idea jota voisi jalostaa.

Oma ideanihan jokin aika sitten oli, että väkivaltaiset yksilöt sijoitettaisiin laitoksiin. Sitä kannatan enemmän - se toisi monenlaisia säästöjä, ja töitä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Noita aloituksia ja ideoita tehtaileville löytyisi varmaan eduskunnasta paikka?
Ei muuta kuin ehdokkaaksi -19 vaaleihin korjaamaan asioita. Jos saa 199 muuta asiansa taakse. Ja EU hyväksyy aloituksen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset