Huutavan Ääni Dystopiassa Kaikki kulttuurit on tuhottava

Olenko suomalainen? No en hemmetissä!

Sukuni on Saksasta.

Mitä jos kutsuisin itseäni aina suomensaksalaiseksi?

Kun joku erehtyisi luulemaan mua suomalaiseksi korjaisin, "en mä mikään suomalainen ole. Hyi hitto. Mä oon Suomessa asuva saksalainen eli suomensaksalainen. Meneekö kaaliin vai haenko rautalankaa?"

Sitten sattuisin olemaan miljonääri. Ostaisin kaikki politiikot puolelleni ja saisin heidät perustamaan suomensaksalaisille omat koulut, reservit ja muut, sekä saisin saksankielen opiskelun pakolliseksi kaikille koulutusasteille aina ala-asteesta yliopistoon.

Tämän lisäksi tulisi virkamiessaksa eli isoon osaan töistä pääsisi vain, jos osaisi täydellistä saksaa. Esimerkiksi kaikki saksaa osaamattomat poliisit erotettaisiin virastaan.

Sitten kun joku ilmaisisi ettei pidä minusta, olisin silleen, "vitun rasisti."

 

Antonin Artaud kirjoitti normaaliuden ongelmasta. Sopii mielestäni tähänkin aiheeseen. Normaaliuden ongelmaa on esimerkiksi se, että olemme tottuneet juutalaisperinteeseen lasten sukupuolielinten silpomisesta.

Jos tuollaista perinnettä ei olisi koskaan ikinä missään ollut, ja sitten joku random alkaisi silppomaan pikkupojan kikkeliä, niin tämä random häiskä kolkattaisiin ja sidottaisiin kiinni. (Kolkkauksen yhteydessä saattaisi tulla pari nyrkin iskua naamariin ihan huvinkin vuoksi.) Sitten soitettaisiin poliisille. Kaveri istuisi vankilassa pari vuotta, minkä jälkeen hänet suljettaisiin mielisairaalaan, jossa hän hautaan saakka hokisi, "minun täytyi silppoa pojan kikkeli, koska pilven päällä asuva mies käski."

Me pitäisimme tuota häiskää iljettävänä, vastenmielisenä hulluna. Sekopäänä. Mutta koska sukupuolielinten silvonta on niin yleistä, me koemme aivan normaalina, jos joku juutalainen silppoo pikkupojan kikkelin. Se on vain yksi tavallinen päivä muiden joukossa.

Niin samaan tapaan kaksikielisyys, virkamiesruotsi ja pakkoruotsi ovat normaalia. Leikitään ettei pakkoruotsia ole koskaan ollut, eikä virkamiesruotsia, eikä Suomi olisi koskaan ollut kaksikielinen maa. Suomenruotsalaisia on 300 000. Heistä ehkä 10% on sellaisia, jotka eivät osaa suomea. Se tekee 30 000 henkilöä.

Miettikääpä jos joku ehdottaisi, "näillä 30 000 ihmisellä on hankalaa, kun he eivät osaa suomea niin heidän asioiminen sairaaloissa, virastoissa ynnä muissa paikoissa on vaikeaa. Minulla on ratkaisu. Laitetaan 5 miljoonaa ihmistä opiskelemaan heidän kielensä ja tehdään laki, että kaikissa virastoissa ja laitoksissa täytyy kaikkien työntekijöiden osata heidän kieltä."

Tuolle idealle nauraisi kaikki. Sitä pidettäisiin täysin järjenvastaisena.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Järkevästi ajatellen ei ole tolkkua edes opettaa suomea maassamme. Kieliryhmämme on täysin mitätön. Nykyään yhä useampi joutuu asioimaan ulkomailla ja olemaan tekemisissä ulkomaalaisten kanssa. Siksi lapsille ei tulisi opettaa lainkaan suomea vaan englantia heti alkuunsa.

Et ollut siis miettinyt juttua ihan loppuun asti kunnolla.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Eipä englannilla pärjää kuin osassa maailmaa. Esim. Venäjällä et pärjää, et Kiinassa, et Japanissa, et Latinalaisessa-Amerikassa, et ainakaan kunnolla Ranskassa, et Lähi-Idässä (sikäli kun kukaan sinne nyt edes haluaa matkustaa), et suurimmassa osassa Afrikkaa, jne. Ja koska olisi kohtuutonta vaatia kaikilta kaikkien noiden (ja sen lisäksi muutaman muun myös) osaamista niin opetelkaamme sitä millä pärjää Suomessa (eli suomea) ja lähialueillamme (eli valinnan mukaan joku kombinaatio englannista, saksasta, ranskasta tai venäjästä - ruotsilla ei sen sijaan tee yhtään mitään. Esim. itse en ole sitä koskaan tarvinnut yhtään missään ja suoraan sanottuna vituttaa aivan armottomasti etten vaikkapa saksaa saanut sen sijasta opiskella - oisi nimittäin ollut käyttöä).

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Järkevästi ajatellen ei ole tolkkua edes opettaa suomea maassamme. Kieliryhmämme on täysin mitätön."

En näe tässä mitään järkeä. Suomenkieli on tärkeä meille suomalaisille. Kansakunta ilman omaa kieltä ei ole kohta mikään kansakunta. Sen lisäksi tietenkin on opeteltava vieraita kieliä.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Erinomainen kirjoitus! Hyvin tuossa kiteytetty ei vain oman maamme vaan myös laajemminkin koko maailman sekopäisyydet!

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos et opiskele ruotsia, niin Putin tulee ja hybridivaikuttaa sinut. Tai en tuosta ihan varma voi olla, mutta noin olen antanut itselleni viisaampien kertoa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Väität siis, että suomenruotsalaiset eivät ole suomalaisia ja vertaat heitä pikkuvauvan silpojiin?

Ei jatkoon, tosin kyllähän netin kielisoturit runkkuringeissään varmaan todella mielellään ejakuloivat päällesi.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Voi sen noinkin ymmärtää, mutta kyllä se tahtoa tarvitsee.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Väität siis, että suomenruotsalaiset eivät ole suomalaisia"

Itsehän monet heistä näin väittävät eli eivät ole suomalaisia vaan suomenruotsalaisia.

Tommi O. Pälve

Tulkinnasta kymmenen pistettä ja papukaijamerkki.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

En minäkään ole suomalainen. Olen savolainen.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Mulla on saksalainen isä sukuani siltä puolelta asuu edelleen saksassa minä olen suomalainen ja se on ja pysyy vaikka muuttaisin muualle terv tepivaari

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"On myös kyse identiteetistä. Kun tulen Ruotsiin ja minua kutsutaan "finne"-sanalla, suomenkieliseksi, on se loukkaus minun identiteettiäni kohtaan.Olenhan yhtä ruotsalainen kuin kuka tahansa riikinruotsalainen. Ruotsi on äidinkieleni ja osa identiteettiäni ja kulttuuriani.Me suomenruotsalaiset emme ole suomalaisia(finnar), vaan ruotsalaisia(svenskar)

TOM SÖRHANNUS
vapaa toimittaja ja kirjailija, Närpiö ja Sundbyberg"

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Vaikka sukujuureni ovat venäjän karjalassa, en ole koskaan identifioitunut siihen suuntaan. Suomalainen en myöskään tunne olevani, eikä se haittaa. Sain suomenruotsalaisen puolison, joka taas kokee olevansa täysin suomalainen. Nykyisessä kotikaupungissani asuu toistasataa kansallisuutta,noin 45 000 eli puolet kaupungin asukkaista on ei-espanjalaisia, mutta jos et osaa espanjaa niin poliisi, virastot ja terveyskeskus vaatii tulkin paikalle. Ei pitäisi olla kovin vaikeaa, tai kallista suomessakaan hommata tulkit niille 30 000 jotka eivät osaa suomea.

Toimituksen poiminnat