Huutavan Ääni Dystopiassa Kaikki kulttuurit on tuhottava

Kaikki mediat tulevat muistuttamaan MV-lehteä ajan kanssa.

MTV otsikoi tänään, että Saksassa väkivaltarikollisuus on kasvussa, koska turvapaikanhakijat.

Tällaisia otsikoita ei olisi pari vuotta sitten nähnyt kuin korkeintaan MV-lehden kaltaisissa vaihtoehtomedioissa ja politiikot olisi kuorossa kiljunut vankeustuomioita toimittajille.

Nykyään kyseessä on lähinnä otsikko muiden joukossa.

 

Ennen ns. valtamedia uutisoi asioista lievemmin ja viiveellä, eikä otsikoissa ikinä kerrottu asioita suoraan ja itse artikkeliinkin oli aina ämpätty joku "asiantuntija" kertomaan tulkinta (lue: valhe) aiheesta. Tästä esimerkkinä vaikka kun joukkoraiskauksia alkaa tapahtumaan enemmän, niin YLE:llä on heti joku tollo hokemassa "ilmoitusherkkyyden kasvusta."

Ja raiskauksista ylipäänsä edes uutisoitiin, koska vaihtoehtomediat olivat rummuttaneet tapauksista pitkin nettiä, mikä tietenkin aiheuttaa toimituksiin kyselyitä paikkansapitävyydestä. Tarpeeksi ison paineen alla lehdet joutuvat alistumaan uutisoimaan aiheista, joista haluaisivat vaieta.

 

Paras esimerkki tästä oli Kölnin uusivuosijoukkoahdistelut. Vaihtoehtomedioiden artikkelit aiheesta vilisi pitkin facebookkia ja twitteriä, jolloin aihe tuli voimakkaasti julkiseen keskusteluun, mikä sitten pakotti YLEn ja Hesarinkin myöntämään, ettei Saksassa ollut mennyt uv-juhlat kovin mallikkaasti.

 

Tänä vuonna Saksan kaaottisesta uudestavuodesta uutisoitiin heti tammikuun ensimmäisenä päivänä, eikä Ruotsinkaan ghettojen suhteen olla enää uutispimennossa, vaan Ruotsin autojen räjäyttelyt ja muut ovat nykyään vähän väliä otsikoissa.

 

Media on eräänlaisessa murroksessa. Pian MV-lehteä, PT-mediaa, Oikeaa mediaa, Kansalaista tai muita medioita ei tarvita, kun samat artikkelit voi lukea valtamedioidenkin sivuilta. Tämä on hyvä, koska tiedonkulun lisäksi tärkeää on tiedon luotettavuus. Uskon, että moni tavallinen kansalainen luottaa lukemaansa enemmän, kun lukee asian YLEn sivuilta, kuin vaikkapa MV-lehdestä.

 

Valtamedian muuttumiseen on ennen kaikkea vaikuttanut vaihtoehtomedioiden ja somettajien aktiivisuus, mutta myös se ilmeinen tosiasia, että rajat auki - ja monikulturismipolitiikan epäonnistumisen näkee kuka vaan, jolla on silmät päässä. Ei media voi vuosikausia uskottavasti jatkaa sellaisen väitteen esittämistä, joka ei vastaa kenenkään todellisuuskäsitystä.

 

Veikkaankin, että samaan tapaan, kuin me ihmettelemme sitä, kuinka aikoinaan kiistettiin maan kiertävän aurinkoa, tullaan tulevaisuudessa ihmettelemään sitä, miksi täällä kiisteltiin toimiiko rajat auki -politiikka. Ei se tietenkään toimi.

Ja mitä pahemmin tämä monikulturismikokeilu menee reisille, sitä enemmän eri mediat tulevat muistuttamaan MV-lehteä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Totuus tekee eniten kipeää.

Valheella on vaikea myydä lehtiä.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

"You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time."

Juha Hämäläinen

No on meilläkin näitä ykköskategorian höynäytettyjä ihmisiä, jotka uskovat kahden vuoden takaista itsesensuurimedian linjaa, vaikka he omin silmin näkevät mikä on pielessä ja miksi. Usko omaan aatteeseen on niin vahva, että realismista tulee vihollinen. Realisti on heille nykyään synonyymi ksenofoobikolle ja rasistille.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä sitten taas luulen, että uutisia tehdään niinkuin ennenkin, eli vastuullisesti, ei varastaen ja valehdellen.

Ihmiset kyllästyy ylenpalttiseen kohkaamiseen, kun meillä täällä Suomessa on ihan rauhallista.

Kiinnostunein ulkomaiden tilanteesta maahanmuuttoon liittyen ovat persut, toisaalta ihan hyvä, että ulkomaidenkin asiat kiinnostavat, muille puolueille kotimaan asiat ovat etusijalla.

Mutta niinhän se menee, että missä maahanmuutto siellä persu.

Jari Rahkonen

Eikös se Ritala ole hyvä että meillä täällä suomessa on persuja ja rauhallista? Muualla euroopassa näin ei välttämättä ole.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

Myönnän suoraan, että olen huolissani yleisesti ottaen kaikkien länsimaiden kehityksestä. Ja tietenkin muidenkin maiden tilanteet kiinnostavat vaikkakin vähän vaihtelevammin riippuen valtiosta.

"Suomessa on ihan rauhallista" on kivan lämpöinen lause, mutta se pitää paikkansa vielä vuosien jälkeenkin vain ja ainoastaan, jos jätämme toistamatta muiden maiden virheet.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Tolla yhden asian ritalla jää taas persuista kirjoittaessa faktat älyämättä, rajoja pietettiin auki niin alko raiskauksia tapahtuun, ja ihmisiä on tapettu jo Turun toreilla ja Kainuun mettiä myöten.

Täällä Ruotsissakin on ollut rauhallista mutta nykyään lähiöt palaa, poliiautot räjähtää/palaa ja joukkoraiskaukset on jo arkipäivää, sekä huumekauppa on aika yleistä ja mafiahommat on arkipäivää.

Ps. Mä asun itse Tukholman Tenstassa niin täällä saa feministisestämaahanmuutosta kovin erinlaisen kuvan mitä nää ritalat saa Hesarista ja Kalle Ankasta :)

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Mutta niin sanotulla valtamedialla on opittavaa vielä valtavasti.

Niin sanottu "suuri yhteinen valhe", jota nyt "totuutena" pidetään ja johon suhteutettuna valtamedian totuudellisuuspyrkimykset nauttivat yhteisesti tunnustetun valheen legitimaatiota, ei romahda vuodessa tai kahdessa, ei edes vuosikymmenessä. Se haihtuu pikemminkin vuosisadan mittaan. Ne "punavihreät" totuudet, joita juuri nyt tunnustetaan, ovat viidenkymmenen vuoden takaisten edelläkävijöiden nyt valtavirraksi laimentunutta ajattelua.

MV-lehti, Oikea Media, Kansalainen, Vastavalkea, Sarastus -- mitä niitä onkaan -- niille on ollut tilaus, koska valtamedia on jättänyt oman tehtävänsä tekemättä. Times, they are a'changing. Suurta enemmistöä muutos ei koskaan kiinnosta, se haluaa saman turvallisen iltasadun joka aamu. Jos haluat myydä todellisen valheen, naamioi se näennäisen edistyksen ja kriittisyyden muotisävyihin ja kerro se itseään valistuneena pitäville lukijoille: "Ilmastonmuutos on epämiellyttävä totuus." Juuri tämä on se formaatti jolla suuri yhteinen valhe pitää juuri nyt muotoilla.

60-luvun perintönä kaikki haluavat nyt olla kansainvälisiä, vapaamielisiä ja suvaitsevia, yksilönvapauksia ihannoivia ja yksilöoikeuksia absoluuttisina edellyttäviä. Käsitteistöt ovat muovautuneet näitä päämääriä palvelemaan -- ihmisyys on jotain ylihistoriallista, ylikulttuurista, ylikansallista, yliyhteisöllistä -- eikä kukaan ymmärrä että tällainen ajattelu on yli-ihmisoppia kammottavimmillaan. Ettei ihminen synny eikä elä missään absoluuttisessa tyhjiössä, vaan ihmisen on elettävä omien rajojensa puitteissa ja oltava sen järjestelmän velvoittama joka yksilölle ylipäänsä mitään pystyy tarjoamaan.

Valtamedia tuskin lakkaa hurraamasta hypnoottisia "ihmisarvo- ja -oikeusideologioitaan". Valtamedia tuskin tulee katsomaan peiliin tajutakseen miten hapantuneita sen "suvaitsevuutta" ja "monikulttuurisuutta" ihailevat opit ovat. Valtamedia ylläpitää "suurta yhteistä valhetta" vielä kauan kauan kauan sen jälkeenkin kun viimeinen lukeva asiakas on nuo utopiat jo tyhjäksi vouhotukseksi huomannut.

En olisi liian optimistinen näiden sanamaagikkojen suhteen. Valtaa pitävät ihmiset eivät niin vain luovu vallastaan. Kautta aikojen valtaan on olemuksellisesti kuulunut totuuksien pimittaminen -- siis kaikenlainen salatieto -- ja sekä tietoinen että hyväuskoisena idioottina harrastettu valehtelu. Ehkä toivo kannattaa asettaa ja pitää siellä lukijoiden ja muiden viestien vastaanottajien puolella -- siellä jollakulla saattaa olla intressejä reagoida kun joutuu jatkuvan harhauttamisen kohteeksi.

Hannu Töyri

Hämäten, valehdellen, pettäen, vääristellen, jättäen kertomatta tai kertoen puolitotuuksia jne... eli vastuullisesti.

Uskon, että polikisti on oikeassa ja tästä voi, ja toivottavasti lähtee keskustelu kaikilla tasoilla, jossa tunnustetaan se valtiollinenkin viisaus, että "tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku".

Nämä Ruotsin viimeaikaiset tapahtumat ja ennen kaikkea poliisin ulostulo varoitamalla maahanmuutosta Suomea valitsemasta Ruotsin tietä ja tarkempi analyysi ongelmista. Kyllä Ruotsin poliisi resussiensa puitteissa pärjää varmaa mille jengile tahansa, mutta se mikä tekee maahanmuuttajien jengit niin ongelmallisiksi kuin mistä Ruotsin poliisi on viime vuosina ja aikoina on kertonut, on että poliisi ei saa mitään tukea paikallisilta eli maahanmuuttaja yhteisöistä. Tätä on monikulttuurisuus.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

Rehellinen uutisoiminen ulkomaiden pärjäämisestä monikulturismipolitiikan keskellä on äärimmäisen tärkeää Suomen kannalta juurikin siksi, että ongelmiin varautumista ja ongelmien ennaltaehkäisyn vaatimista ei voida pitää vain minään "rasistien pelotteluna" ja täten sivuuttaa olankohautukselta, vaan näistä asioista on pakko alkaa keskustelemaan rakentavammin.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Otsikon ennuste voisi pitää paikkansa, jos suomi siirtyisi fasismiin. En kuitenkaan usko, että noin tulee käymään. Joten otsikon ennuste ei tule toteutumaan, vaan liberaali media tulee jatkamaan kansalaisten pääasiallisena tiedontuottajana. Nämä mveet ja oikeat mediat tarjoavat "hirttoköysiä" kiihotetulle kansalle, eivät kestäviä ratkaisuja ongelmiin.

ps. Tuoreen tutkimuksen mukaan presidentin jälkeen kansa luottaa toiseksi eniten tiedonvälitykseen.

Marko Parkkola

Millä tavoin media on liberaali?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#8:
Jos tiedotusvälineisiin luottavia on vain 6 % niin ei se mitenkään mairitteleva tulos ole. Niitä kädenlämpöisiä/varauksellisia melko paljon luottavia oli 50 % ja eriasteista epäluottamusta ilmaisi 44 %.

Juha Hämäläinen

Luottamus lehdistöön on todella heikko. Luottamus tarkoittaa, että luottamus on tai sitä ei ole.

Jos luottaa melko paljon tai sitä vähemmän, on tulos surkea. Vain tuo 6% osio kuvastaa luottamusta oikein. Sekin sisältää varauksen pieneen vilppiin: Jos sanoo luottavansa erittäin paljon, antaa kohteelle vielä etukäteen anteeksi pienet höynäytykset.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Onneksi ei sentään. Ainahan näitä MV-klooneja tulee ilmestymään mutta onneksi ne eivät koskaan tule olemaan valtavirtaa. Ikävänkin totuuden voi kertoa joko totuutena tai sitten sillä ja mielikuvilla voi mässäillä. Aina on niitä, jotka ilahtuvat, kun saavat lukea asioiden olevan niin päin persettä kuin ovat ajatelleetkin ja vielä löytävät tukea omalle näkemykselleen syistä. Sen jälkeen voikin vaatia syyllisten viemistä saunan taakse...

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

Syyllisiä ei tarvi viedä saunan taakse. Tosiasioihin voidaan reagoida "hieman" hillitymminkin.

Hyvä alku olisi passitarkastukset rajoille ja kielteisen päätöksen saaneiden ex-turvapaikanhakijoiden säilöönotto.

Jo pelkästään nämä toimenpiteet vaikuttaisi todella postiivisesti Suomen turvallisuustilanteeseen. Ja nämä toimisi kansalle myös viestinä, että politiikot ovat kuulleet kansalaisten huolen. Tämä söisi kannatusta anarkistisilta (ei-demokratian keinoin) toimivilta järjestöiltä, kuten Odineilta ja PVL:ta, mikä olisi myös hyvä asia

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Minä luotan uutiseen eniten, jos suurinpiirtein saman tekstin löytää sekä valtamedian sivuilta että pienemmistä julkaisuista, kuten Oikeasta mediasta, Kansalaisesta , MV-lehdestä tai muista yllämainituista.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Totuus on tulossa Eurooppaankin pikkuhiljaa. Jos politiikan suunta ei muutu poliitikkojen suunnalta, se muuttuu äänestäjäkäyttäytymisenä. Totuuden on pakko tulla julki, ja tästä on kyllä somea ja vaihtoehtomedioita kiittäminen. -Ruotsin ulkoministeri myönsi hiljattain, että pakolaisten/siirtolaisten kotouttaminen tulee olemaan erittäin haasteellista. Viime vuonna sävel oli vielä että kyllä se siitä. -Valtamedia näyttää olevan viimeinen joka ymmärtää totuuden (ja myöntää sen), ja Yle:n kohdalla en pidättäisi henkeä...
MV-lehti ärsytti varmaan myös puhutun kielen takia, jota tuskin valtamediaan kopioidaan, vaan faktat, joita ei ole yleisesti hyväksytty ideologiassa, ja asioiden yleensäkin kyseenalaistaminen.

Marko Parkkola

Fritz opettanut lapsukaiset pahoille tavoille.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

En usko, että kaikki mediat tulevat muistuttamaan MV-lehteä, mutta MV-lehden ja kumppaneiden ansiosta ne tulevat todennäköisesti ja toivottavasti muistuttamaan vähemmän Pravdaa. Itse asiassa MV-lehti on tehnyt arvokasta työtä valtamedian vahtikoirana vaikkei se itse ole mitenkään journalistisesti korkeatasoinen julkaisu, vaan vahtikoirana pikemminkin jonkinlainen takkuinen rakki. Tehtävänsä se on kuitenkin sellaisenakin tehnyt. En myöskään usko, että meillä joskus tulevaisuudessa tultaisiin jakamaan Pulizer palkintoa vastaavaa tavoiteltua ja arvostettua Janitskin palkintoa. Rinnastus ei ole aivan niin korni kuin enimmät todennäköisesti ajattelevat. Pulizer palkintohan perustettiin Joseph Pulizerin testamentin perusteella ja hän puolestaan oli New York World –lehden kustantaja jota pidetään yhtenä keltaisen lehdistön kantaisistä. Siis eräänlaisena oman aikansa MV-lehtenä.

Juha Hämäläinen

MV-lehti on todellakin tehnyt hyvän työn tuodessaan vastapainon yhden ideologian toitottajille. Minä en kaikkea roskaa viitsinyt edes lukea MV-lehdessä, mutta useita tervehenkisiä paljastuksia tuli nähtyä.

Voidaan perustellusti kysyä kumpi on tehnyt enemmän vahinkoa Suomelle, sensuroiva valtamedia vai täysin kuriton MV-lehti. En ryhdy vastaamaan vaan jokainen päätelkööt itse.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Hämäläinen "Sensuroiva valtamedia" millä perustelet väitteesi todeksi.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

"Tänä vuonna Saksan kaaottisesta uudestavuodesta uutisoitiin heti tammikuun ensimmäisenä päivänä..." Mihin uutisiin tässä viittaat?

Bild kirjoittaa 1.1. http://www.bild.de/news/ausland/silvester/so-feier...

'Berlin: Insgesamt gab es zehn Fälle von sexueller Belästigung. Sieben Tatverdächtige wurden festgenommen.
Auch in Köln und Hamburg feierten die Menschen laut Polizei meist friedlich ins neue Jahr.'
Vaikuttaisi Vantaan arkiviikonlopulta.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Ja tämän sitten ns. valtamedia olisi jättänyt uutisoimatta ilman roskasaittien viitoittamaa tietä? Hölöpöppöö!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset