Huutavan Ääni Dystopiassa Kaikki kulttuurit on tuhottava

Kuka äänestäisi naapurin kyylämummoa?

  • Kuka äänestäisi naapurin kyylämummoa?

Tiedätte sen naapurin kyylämummon, joka valittaa pölyhiukkasesta pyykkituvan lattialla, pihahduksesta klo 22 jälkeen ja koiran pissasta lumihangessa?

Rasittava tapaus, josta kuka vaan haluaa pysyä hemmetin kaukana.
 

Monesti jaksaa kummastuttaa, kun näitä naapurin kyylämummon kaltaisia ihmisiä selviää politiikkaan mukaan. Sitten tulee otsikoita, kuinka toinen politiikko on pahoittanut mielensä Lovemilla -tv-sarjasta ja toinen poliitikko kiskaissut ämpärillisen herneitä nenään tajuttuaan Robinin rivien välissä laulavan Hula hula -biisissään seksistä.

Se kummastuttaa, koska pakostakin herää kysymys: Ketkä noita äänestää sinne?
 

Sitä ei oman liberaalin kaveripiirinsä keskellä aina muista, että on myös olemassa ihmisiä, joille politiikan ykkösasia on se millaisia biisejä joku teini-idoli laulaa. Näitä kuitenkin riittää. Ryppyotsaisia mulkvisteja, joiden elämä on kärsimystä, joten he haluavat muidenkin elämän olevan kärsimystä. Siksi he äänestävät mahdollisimman ankeita ihmisiä kunnallisvaltuustoihin ja eduskuntaan vaaleista toiseen.

”Ei. Kaikki on kielletty,” on heidän mielestä hyvä vaalislougan.

Näillä elämäänsä vihaavilla ihmisillä on enää vain muutamat vaalit jäljellä ja sitten heidän äänestyskohteensa; äärikonservatiiviset niuhot, ovat kaikki eläkkeellä tai mullissa. Mutta ei hätää!
Uusi mielensäpahoittajien polvi on jo täällä. Se löytyy vasemmistosta.

Kuvahaun tulos haulle triggered gif

Muistatte kohun, kun Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula syytti Lindexiä ”fasismin sinisten kravattien” myymisestä? Tai kun Veronika Honkasalo veti elämänsä raget, kun lipuntarkastaja kysyi kaikilta matkustajilta, siis myös tummaihoisilta matkustajilta, liput?

Tämä mielensäpahoittaminen, joka oli ennen vain muutaman äärivasemmistolaisen hörhön sekoilua, jolle sai popkornit kourassa nauraa, on lähivuosina alkanut muuttumaan arkipäiväiväiseksi.
 

Puolestaloukkaantumiskulttuuri on nostanut päätään, ja koska kyseinen kulttuuri perustuu sille, että loukkaannuttaan, jostain mikä ei itseään saa loukkaantumaan, mutta saa olettamaan jonkun toisen mahdollisesti loukkaantuvan, niin silloin käytännössä voidaan loukkaantua mistä tahansa. Ja juuri näin tehdäänkin. Tästä esimerkkinä coolest monkey -t-paita H&M:n mainoksessa, Lidlin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille suunnatut maitomainokset, Putouksen sketsi hysteerisistä vanhemmista, taidemuseon maalaus jossa näkyy rinnat, jne.


Meillä on uusi kokonainen polvi nuoria ihmisiä, joiden elämän ykkösjuttu on närkästyä ja pöyristyä kaikesta.

Hoksaavatkohan tulevaisuudessa myös elämäänsä kyllästyneet mummot ja papat äänestää vasemmistoa, kuten heidän peilikuvansa; herneitä nenään kiskova nuoriso, varmastikin tekee?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Olipa virkistävä lukukokemus! :) Ja monin paikoin osuva ;-) T. 60-luvulla syntynyt

Risto Salonen

Melkein tunsin piston sydämmessäni. T 50-lukulainen.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mä oon varmaan jäänyt paljosta paitsi kun en ole huomannut noista kuin yhden apinapaitakohun.

Tommi O. Pälve

Minultakin mennyt osa tärkeistä kohuista ohi. Sain viestiä, että olin tekstistäni jättänyt hauskimman pois:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000823091.html

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Voi voi. Omassa lapsuudessani hauskinta telkkarissa olivat Tom ja Jerry, Väiski Vemmelsääri ja Vaaleanpunainen pantteri-piirretyt. Kukaan ei närkästynyt.

Olen jo viisikymppinen, enkä ole tähän ikään mennessä nuijinut paljon ketään maanrakoon:o/

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #17

Kaikki noista olivat todella hauskoja. Kelju K. Kojootti ja Maantiekiitäjä oli hyvä myös. Brutaali kait nykystandardeilla (siis joidenkin nykystandardeilla), mutta ihan aidosti kun maailmassa tapahtuu koko ajan aidostikin kauheita asioita, niin joskus pitää osata myös nauraa. Eikä silmät kiinni laittaminen kauheasti auta eli lapsillekin pitää osata kertoa asioita niin ettei ihan pullamössöön heitä haudata - siitä olisi lapsille itselleen huonoja seurauksia jatkossa. Vaaleanpunainen pantteri on nuorimmaisen tyttären lempiohjelmia, vaikka siinä "kauheita" asioita joskus tapahtuu... ne voi kuulkaas selittää lapselle ja miten piirretty eroaa usein todellisuudesta. Ja katsokaa vaikka jotain Rovion Angry Birds piirrettyjä tai vielä "rajumpia"... paljon tujumpaa tavaraa siellä on lapsille kuin joku rinnan näkyminen, minkä taiteessa ja muutenkin pitäisi kai olla suht luonnollinen asia.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #18

Ehkä en antaisi ihan kaikista pienimpien lasten katsoa Happy Tree Friendsejä, mutta kyllä tervepäinen lapsi erottaa piirettyjen mielikuvitusmaailman todellisuudesta.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #18

Maantiekiitäjähän jäi jo napeen, vihdoinkin, Keljun siirryttävä muihin hommiin,,

https://www.youtube.com/watch?v=ni1ItRIFSJ8

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #25

Kurjimmista kohtaloista kurjin. Kaikki unelmat täytetty, ja enää jäljellä uskoontulo. Toivottavasti en koskaan saa kaikkea mitä haluan.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ei nouse tälläkään tarinalla persujen kannatus, valitan. Vai ei neekeri voi olla syytön, ellei toisin todisteta.

ps. Jos galluppeihin on luottamista, presidenttiehdokas Laura Huhtasaari ei saanut edes omiensa kannatusta. Säälittävää.

Tommi O. Pälve

Korkki kiinni. Ja tule huomenna kommentoimaan uudestaan.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mikäs korkki nyt pitää saada kiinni? Keino tuokin on tukahduttaa keskustelua.

Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #5

Miten kommenttisi liittyi mitenkään kirjoittamaani blogiini?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #6

No ehkä siten, että suomalaiset äänestävät liiaksi kansainvälisesti (vasemmistolaisesti). Eivätkä siis suosi suomalaista kulttuuria ja elinkeinoelämää. Sehän kait oli vuodatuksesi keskeisin sisältö? On vielä sanottava, että protestipuolue aina hajoaa, kuten kävi persuille ja sen edeltäjälle. Voit uskoa, että nyt ei käy niin, mutta se on vain uskoa.

Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #7

Tekstini sisältö oli se, että liberaalit nykynuoret ja äärikonservatiiviset vanhukset muistuttavat toisiaan hyvin paljon.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #11

Miten käy kansallismieliselle nuorelle vanhana? Tuleeko hänestä liberaali, vai pysyykö konservatiivina? Ajatuksesi ikään kuin on, että ihmiset eri ikäpolvissa ovat väärässä. Olenko väärässä?

Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #13

Ajatukseni ei ole se, että ihmiset olisi tietynlaisia samassa iässä.
Kaikki nuoret eivät ole lumihiutaleita ja kaikki vanhukset eivät ole kyylämummoja.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Ikääntyminen ei välttämättä tee ihmisestä mitään tiettyä. On onnettomia, jotka ovat kasvaneet ankaran kasvatuksen ja mustavalkoisen moraalin alla, ja joka vanhetessaan alkavat jakaa itsekuriaan kurittamalla muita. On tällä palstallakin kirjoittajia, jotka eivät keksi itsestään enää mitään muuta kuin päivittäisen mitätöintitarpeensa -- joka jostain syystä hämmästyttävän usein näyttää kohdistuvan teihin persuihin.

Mutta on niitä onnellisiakin tapauksia. Ikääntyminen kasvattaa mielen kerroksellisuutta, ja kerroksellisuus paljastaa psyyken pystysuoria pysyväisluonteisia rakenteita -- ja joillakuilla vanhoilla ihmisillä saattaa olla parempi itsetuntemus ja ihmistuntemus kuin mihin kellään nuorella on mahdollisuus päästä.

Tuo loukkaantustaipumus ja -herkkyys, ja varsinkin nykyisin käynnissä oleva loukkaantumisherkkyyden kumuloituva vahvistuminen, ovat enemmänkin kulttuurisia ilmiöitä kuin yksilöiden ominaisuuksia. Ihmisidentiteettien ohuus, ideologisten samaistusten huteruus ja vahvistautumisen pakko -- ne ovat ajan ilmiöitä ja toki siinä mielessä sukupolvikysymyksiä. Kun oma ajattelu ei ole kovin vahvaa, tarvitaan tavaton määrä ulkoatulevaa ryhmävahvistautumista, ja ideologisen rintamalinjan ylläpitäminen tarvitsee yhteiset vahvat viholliskuvat.

Itsensä määritteleminen nimenomaan kielteisestä käsin on se ansa johon nuoret niin helposti lankeavat. Sitten heistä tulee jo nuorina noita ensinmainittuja mummoja ja pappoja, jotka elävät päivästä toiseen tuhahdellen vain viholliskuvansa ja aatteellisen vastustajansa nimeä.

Syyt sille miksi tämä inhimillinen heikkous on postmodernissa ajassamme jatkuvasti vahvistumassa vaatisivat pitemmän selityksen. Aikamme on todellakin "narsististen" identiteettien ja vahvistautumisen aikaa. Kasvava kulttuurinen narsismi on syy esimerkiksi sille, että samat niinsanotusti punavihreät vasemmistolaiset tunnustavat sekä sukupuolisidonnaisia feministisiä ("MeToo") naisten oikeuksia että kokevat narsismiaan puhuttelevana kaiken "toiseuden" -- ja paradoksaalisesti myös sellaisen toiskulttuurisuuden joka ei ollenkaan hyväksy ensimmäistäkään naisten oikeutta.

Loukkaantumisherkkyyden lisääntyminen vie lopulta moraalisten selkärankojen vääristymisiin ja sairaaseen yhteiskunnalliseen moraalianomiaan. Se mekanismi on pohjimmiltaan ihan sama kuin mikä tahansa yhteiskunnan totalitarisoitumiskehitys, joka alkaa vaivihkaa ideologisesta vahvistautumisesta, muuttuu ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuuriksi, alkaa metsästää ja nostaa tikun nokkaan väärän ideologian ja rappiomoraalin esimerkkitapauksia, kohdistaa hyökkäyksiä kokonaisiin organisaatioihin ja "pahuuden saastuttamiin" ryhmiin -- ja loukkaantumisherkkyyden loppupäässä on sitten se nollatoleranssille rakennettu natsitotalitarismi, jota kukaan ei ehkä toivonut mutta joka vuorenvarmasti toteutuu.

Tommi O. Pälve

Joo pointti ei ollut, että kaikki nuoret on samanlaisia tai että kaikki vanhemmat ihmiset ovat samanlaisia. Jos vaikka suuret ikäluokat olisi samanlaisia kyylämummoja, kuin kuvailen, niin sitten varmaankin Päivi Räsänen selviäisi pääministeriksi. :D

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

#8

"Kasvava kulttuurinen narsismi on syy esimerkiksi sille, että samat niinsanotusti punavihreät vasemmistolaiset tunnustavat sekä sukupuolisidonnaisia feministisiä ("MeToo") naisten oikeuksia että kokevat narsismiaan puhuttelevana kaiken "toiseuden" -- ja paradoksaalisesti myös sellaisen toiskulttuurisuuden joka ei ollenkaan hyväksy ensimmäistäkään naisten oikeutta."

Tätä olisi monen syytä tutkiskella ja vertailla horisontaalisen ja vertikaalisen oikeuskäsityksen eroja.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Tuo ristiriita on tabu. Se oli sitä vasemmistopiireissä myös 1979 Iranin islamilaisen vallankumouksen aikoihin, sitä juhlittiin ja kietouduttiin palestiinalaishuiveihin, mutta kukaan ei älähtänyt kun Ajatollah Khomeini neuvoi julkisesti kuinka tuleva aviomies on oikeutettu tyydyttämään itseään seksuaalisesti puolivuotiaaseen tyttövauvaan, imaamin ohje oli että se pitää tehdä kyhnyttämällä elintä haarojen välissä...jne.

Entä nykyisin, kun Vihreän Langan päätoimittaja muutaman vuoden takaa kirjoittaa:

"Se islam, jonka itse tunnen Kaakkois-Aasiassa asuneena, on hieno uskonto, suunnilleen yhtä hyvä kuin kristinusko. Se on hyvin lähellä vihreyttä ja pohjoismaista sosiaalidemokratiaa." Ja

"Suomessa muslimit ovat joka tapauksessa syrjitty vähemmistö. Siksi on pelottavaa, että myös älymystö on lähtenyt mukaan populistisiin vaatimuksiin, että muslimeista ja heidän uskonnostaan pitää saada puhua mitä tahansa. Keskustelussa alkaa jo olla kristalliyön kaikuja." https://www.vihrealanka.fi/blogit/islam-on-hieno-u...

Miten näiden ihmisten kanssa edes voi keskustella, kun he ovat uskossaan niin vahvoja. MeeToo kampanja kyllä puhuttaa ja me olemme kovin kärkkäitä itsereflektioon, mutta vaietaan seksuaalisen häirinnän kasvusta yhteiskunnallisella tasolla, koska tilastot kertovat sitä kieltä mistä ei saa puhua.

Poliisin tilasto ulkomaalaisten prosentuaalisesta osuudesta seksuaalirikoksissa, suomen kansalaisuuden saaneet ulkomaalaistaustaiset eivät ole luvuissa mukana.

Seksuaalinen ahdistelu 70,4% (2015) 69,7% (2016)

Raiskausrikokset 51,0% (2015) 34,9% (2016)

Seksuaalirikokset yht. 34,5% (2015) 45,4% (2016)

http://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_j...

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #21

Vihreän Langan kirjoituksesta:

"Tuntemani muslimiaktivistit eivät uhkaa länsimaita, vaan yrittävät ratkaista oman maansa köyhyys- ja ympäristöongelmia. Muslimituttavieni käsitys naisten asemasta on lähempänä omaani kuin lestadiolaisten."

Surullista, että johtopäätöksiä suuriin linjauksiin, tehdään lyhyiden vierailujen, tuttujen, tai pienten aktivistiryhmien perusteella.

Käyttäjän MarkoKallionp kuva
Marko Kallionpää

"...ja toinen politiikko kiskaissut ämpärillisen herneitä nenään tajuttuaan Robinin rivien välissä laulavan Hula hula -biisissään seksistä.
Se kummastuttaa, koska pakostakin herää kysymys: Ketkä noita äänestää sinne?"

Tämä "toinen politiikko" (po. kaiketi poliitikko) olikin tosiaan joensuulainen kaupunginvaltuutettu Marjatta Räty (ps).

https://www.is.fi/viihde/art-2000005233891.html

Itsekin olen jo pitkään kummastellut, ketkä noita perussuomalaisia oikein äänestävät.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Nonni, nyt ovat persutkin pilalla kun yksi lumihiutale lensi muroihin. Äänestänpä tuota toista jossa on lapiollinen lunta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Jokainen muistaa Akun puuttuvat housut :)

Helsingin nuorisolautakunta päätti lakkauttaa -78 Aku Ankan tilaamisen kaupungin nuorisotiloihin, virallinen syy oli kai rahapula. (? ) Ilkeämieliset koiranleuat puhuivat kuitenkin eri motiivista. Kapitalistisen hapatuksen ja räävittömyyden kieltämisestä. Tuo kielto sopi kyllä ajan henkeen, kuin nyrkki silmään. Niin paksua oli paatos.

Jutulle naurettiin makeasti ympäri Euroopan...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei se ollut Helsingissä vaan punaisessa Kemissä.

Veikko Pitkäkari

Koululaisilla oli vitsi: Aku Ankalla ei ole housuja. Aku Ankka on koululaisten pornolehti.
Kaupungin kirjastossa lasten kirjasto oli omassa rakennuksessa pihan perällä. Lainattavia lehtiä lukukappaleita tilattiin moneen paikkaan. Kaupungin valtuustossa käsiteltiin kirjaston määrärahoja. Keskustelussa ehdotettiin tilattavaksi lasten kirjastoon. Yhden Aku Ankan tilauksen hinnalla saisi tilattua monta muuta lehteä. Kansakoulun opettajalla ja valtuuston jäsenellä oli Reutersin toimittaja vieraana kokouksen aikaan. Toimittaja lähetti juttuja tietotoimistolle: Aku Ankalla ei ole housuja. Aku Ankka koululaisten pornolehti. Kaupunki aikoo kieltää Aku Ankan tilaamisen kaupungin kirjastoon. Koululaisten vitsistä tuli maailman pimeinpään viidakkoon levinnyt tositarina. Borneon viidakossa pääkallonmetsästäjät ei tiedä mitä housut on, Aku Ankalta kuitenkin tiedettiin puuttuvan sellaiset.

Juha Hämäläinen

Hyvä sääntö on, ettei kannata vaivautua miettimään mitä joku muu ajattelee ajatuksistasi, kun päästät ne suustasi. Ei mitään väliä. Ajatuksesi olivat jo olemassa ja vaikuttamassa. Eikä palautetta saa tuppisuuna. Siihen pitää tyytyä itse kunkin. Kovaa tämä elämä.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Eivät nuoret tai vasurit närkästy vaan näiden vanhemmat ja isovanhemmat.

Ei ole mitenkään poikkeuksellista että 40-luvulla syntyneet ovat tosi liberaaleja.

Kannattavat avointa mamupolitiikkaa ja hyväksyvät jopa homoparien adoptiot. Nuoret ovat paljon nuivempia.

Toimituksen poiminnat