Kokoomus on kuin Tuska-festari

Kokoomus nimitti uudeksi sisäministeriksi Astrid Thorsin, Petteri Orpon ja Paula Risikon jalanjäljissä kulkevan Kai Mykkäsen. Suomi jatkanee tuttuun tapaan länsimaiden kaikkein löysintä maahanmuuttopolitiikkaa.

Henkilön Thompson O. Aaltona kuva.

Asia ei olisi minulle niin suuri ongelma, jos tätä itsetuhoista maahanmuuttopolitiikkaa harjoitettaisiin kansan enemmistön tuella, mutta emme elä suorassa demokratiassa, vaan edustuksellisessa demokratiassa, eikä Kokoomus ole suosituin puolue rajat auki -politiikkansa vuoksi, vaan pikemminkin rajat auki -politiikastaan huolimatta.

En tiedä ainuttakaan Kokoomuksen äänestäjää, joka kannattaisi kokoomuslaista maahanmuuttopolitiikkaa. Sen sijaan tiedän muutaman vasemmistolaisen, jotka äänestävät Kokoomusta, jotta Suomesta saataisiin monikulttuurisempi.

 

Kokoomuksen kannattajilta kun koittaa kysellä asiasta, saa pääsääntöisesti aivan typeriä vastauksia, kuten, että ”vaikka en kannatakkaan Kokoomuksen harjoittamaa maahanmuuttopolitiikkaa, äänestän silti Kokoomusta, koska…” A) ”se on minulle perinne.” B) ”Kokoomus saattaa tulevaisuudessa muuttua paremmaksi puolueeksi.”

Näiden vastausten vuoksi olen tullut siihen tulokseen, että Kokoomus on kuin Tuska-festivaali.

Tuska-festivaali on jokavuotinen tapahtuma, joka oli aikoinaan 2000 -luvun alussa aina kesän kohokohta, kun eturivin hevibändit matkusti Helsinkiin esiintymään. Helsingin Kaisaniemessä oli aina hevimusiikin kärki vetämässä ikimuistoisia hittejään ja yleisö nautti.

Vuosia meni ja festarit muodostuivat isolle yleisölle jokavuotiseksi pakolliseksi perinteeksi. Kansa rupesi käymään Tuskassa oli siellä mitä bändejä hyvänsä. Pian järjestäjät huomasivat tämän ja alkoivat buugata lavoille pienempiä ja halvempia bändejä. Hevikansaa tason laskeminen ei haitannut, vaan liput myytiin vuodesta toiseen loppuun. Tämä taas mahdollisti Tuskan järjestäjien laskevan tasoa entisestään ja täten säästävän pitkän pennin artistibudjetista. 

 

Kun Tuskan vakiokävijöiltä koittaa kysellä, että miksi he vuodesta toiseen käyvät Tuskassa, vaikka taso laskee vuosi vuodelta, niin aina saa ihan samat selitykset, kuinka Tuska on perinne ja Tuska saattaa joku vuosi muuttua paremmaksi.
Sitten kysyn jälleen: ”miksi Tuska ikinä vaihtaisi linjaansa, jos te jokatapauksessa ostatte liput vuodesta toiseen? Millä ihmeen logiikalla Tuskan järjestäjät alkaisivat tekemään festareista paremmat, kun kerta tällä nykymenolla tienaa rahaa?”

 

Ja näitä samoja kysymyksiä pitäisi Kokoomuksen äänestäjien osata kysyä itseltään.

Henkilön Thompson O. Aaltona kuva.

KreiviOlaf
Perussuomalaiset Vantaa

31-vuotias freelancer tuottaja, fokuksena teatteritaide ja alternativeklubit.
Vantaan Perussuomalaisten valtuustoryhmän sihteeri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu