Huutavan Ääni Dystopiassa Kaikki kulttuurit on tuhottava

Valkoinen pako vai ruskea karkoitus?

Kontula on nyt mainittu YLE:n artikkeleissa asuinalueena, josta muuttaa tiuhaan sekä kantaväestön edustajia, että integroituneita maahanmuuttajia pois.

 

Olen sanonut vuosia, että Kontulasta tulee Helsingin ensimmäinen ghetto. Asuin itse Myllypurossa vuodet 2011 - 2012 ja kävin kerran lenkillä Kontulan puolella. Näin ihan tarpeeksi.

Sittemmin on ollut uutisia Kontulan nuorisojengiläisistä jotka hakkaavat umpimähkää vastaantulijoita. Enää puuttuisi Ruotsin meiningistä vain se, että autoja poltetaan. Eiku hups. Artikkelissa mainittiin Kontulan palavat autot, eli sekin kulttuuri on jo täällä.

 

"Dmitri Vorobiev uskoo, että Suomi on "Ruotsin tiellä" eli että osa lähiöistä ghettoutuu ja ennen pitkää niissä alkaa "räjähdellä". – Tulemme näkemään samanlaisia autopaloja kuin Malmössä, Uppsalassa ja ympäri Ruotsia. Vorobieville viimeinen pisara Kontulasta muuttamiseen olivat tulipalot. Hänen mukaansa kotitalon liepeillä tapahtui lyhyen ajan sisällä neljä tulipaloa: oma auto oli palavan auton vieressä."

 

Kyseessä on integroitumishaluttomien ihmisten taktiikka saada "vallattua" alue itselleen. Tehdään alueesta eläminen tarpeeksi sietämättömäksi ja turvattomaksi tavallisille ihmisille, niin he muuttuvat pois. Sitten jengit saavat alueen itselleen.

Valkoista pakoa (vähän hassu termi, kun se koskee myös integroituneita maahanmuuttajia) tarkastellaan aina vain siitä kulmasta, että rasistit paikalliset haluaa nähdä vain omanlaisiaan ihmisiä arjessaan, joten muuttavat pois.

 

Mutta eiköhän ne oikeasti rasistit ihmiset ole ne, jotka pyrkivät karkoittamaan (heidän näkövinkkelistään) erilaiset ihmiset naapurustostaan hakkaamalla ventovieraita pesäpallomailoilla ja polttelemalla autoja?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ei, ei Ruotsissa polteta autoja eikä tietenkään missään nimessä Kontulasa.

Tämä on monen itseään vakavasti pidettävänä olevan mielipide.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Humalaiset ovat kuitenkin se pahin sakki jota lähdetään pakoon.

Tommi O. Pälve

Esimerkiksi Kontulassa on ymmärtääkseni aika paljon narkomaaneja ja muuta.
Silti 30% kyselyyn vastanneista nimesi muuton syyksi juurikin maahanmuuttajat. Luku on iso.
Alue, jolla alkaa asuntojen hinnat romahtaa, ajautuu asumaan integroitumattomien maahanmuuttajien lisäksi toki myös syrjäytyneet kantaväestön edustajat.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Itse asiassa tuollaiset kyselytutkimukset mittaavat reaktioita tietyillä käsitteillä ilmaistuihin sisältöihin, ja jos vastauksia tulkitaan laajemmin, huomataan että sama moraalianomia -- normien hajoaminen, erilaatuisuus tai kokonaan puuttuminen -- joka "monikulttuurisuudesta" tekee "pakenemista" aiheuttavan syyn, on läsnä useammassakin ilmotutetussa syyssä.

"Liikaa sosiaalisia ongelmia", "liikaa maahanmuuttajia", "kasvuympäristö ei hyvä lapsille", "asuinympäristö ei siisti", "alueen huono maine", "oloa ei tunne turvalliseksi" -- itse asiassa nämä kaikki syyt kartoittavat pohjimmiltaan samaa kokemusta moraalisesta anomiasta.

Hintojen romahtaminen on sitten ikävä seuraus, johon pääkaupunkia pitkälle poliittisesti hallitsevilla vihreilläkään ei ole mutta vastausta kuin se, että onneksi heidän äänestäjäkuntansa muodostuu varsin vahvasti keskimääräistä paremmin toimentuulevista hyvissä kaupunginosissa asuvista naisista.

Tommi O. Pälve

Tosiaan Suomessa turhan usein tarkastellaan rasismia vain siitä vinkkelistä, että vain valkoinen voi olla rasisti.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000616912.html

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ylelle tunnustusta tosiasioista kertovasta jutusta. Toimittaja sitten vähän valittelee, että häntä syytellään suvakiksi ja rasistiksi, mutta juuri silloinhan juttu on kohdillansa.

Tommi O. Pälve

Juurikin näin! Silloin voi olettaa olevansa oikealla asialla, kun haukutaan sekä rasistiksi ja suvakiksi.

MV-lehden lukijoille olen suvakki.
Rasmusryhmäläisille rasisti.

Hyvä vaan, kun ei huvita kumpaakaan poppoota miellyttää.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Juuri nän!

Ja ne keskikaistalla Ns. normiväestö ilahtuu tälläisestä tekstistä, ja pitävät sitä hyvänä krijotuksena/mediana!

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Samaahan se on poliisinkin kanssa, tekevät työnsä ideologioista riippumatta... "Suojelevat natsimarsseja (612)" "Hajottavat Rauhallisia mielenilmaisuja (SE leiri)"

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Rasmus-ryhmässä ei ole ollut tuollaista kommentointia. Miksi haluat puhua paskaa?

Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #10

No mitä nyt mut on siellä pari kertaa "maalitettu", niin ei ole suoraan sanottu rasistiksi, mutta maailmankuvaani on kuvailtu kapeaksi ja minua sivistymättömäksi. Plus vaatetyyliäni morkattiin :'(

Pointti kuitenkin oli, ettei minulla ole juuri asiaa rasmusryhmään, eikä jutuistani digata missään rajat kiinni -ryhmissä.

Sebastian Tynkkynen on minua kuuluisampi (jopa on yllätys) ja hänellä tuo omantien kulkeminen näkyy aika selkeästi. MV-lehdessä julkaistaan vähän väliä viha-artikkeleita hänestä ja sitten häntä haukutaan rasistiksi vähän joka suunnalta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #12

Mä en tunne Sebastiania? Eli oletko itse someraivon kohteena? Mikä on raivon luokitus?

Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #13
Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Jos humalainen Suomalainen siirtotyöläinen olisi yrittänyt heittää käsikranaatin kohti poliisiasemaa Tukholmassa, niin hän olisi todennäköisesti räjäyttänyt vain itsensä. Ja se lähentely yritys olisi päätynyt kaatumiseen puskaan puistossa.

Mahtaa Ruotissa harmittaa ettei maahanmuuttajat ole enää humalaisia siirtotyöläisiä Suomesta?

Toimituksen poiminnat