Huutavan Ääni Dystopiassa Kaikki kulttuurit on tuhottava

Tanskan kyseenalaiset konstit käyvät järkeen

Tanskassa suunnitellaan otettavaksi uusia keinoja ghettojen tuhoamiseksi. Tästä pääsee siitä kertovaan artikkeliin.

 

Keinovalikoima ei herätä minussa "juuri näin kuuluukin toimia" -ajatusta, vaan pikemminkin ajatuksen; "ikävää, että yhteiskunta on saatu siihen pisteeseen, missä nämä keinot näyttäytyvät järkiratkaisuina."

 

Mitä pahempaan tilaan yhteiskunta saatetaan meillä on unelma-ideologialla, sitä rankemmilla keinoilla yhteiskunnan ongelmiin joudutaan puuttumaan.

 

Esim. Ruotsissa on pohdittu armeijan jalkauttamista ghettoihin.

 

Suomen olisikin fiksuin tässä vaiheessa käyttää kaikki mahdolliset kevyet keinot ongelmien ennaltaehkäisemiseksi, jotta ei koskaan jouduta käyttämään kovia keinoja. Mutta tämä on toinen keskustelu. Tässä kolumni aiheesta.

 

Tanskan kaksi pääehdotusta ghettojen tuhoamiseksi.

 

1. Tuplarangaistukset.

 

Länsimaissa on pääasiassa aika rauhaisaa. Ihminen ei tarvitse pistoolia povariin, kun poistuu asunnostaan ulos.

Mitä liberaalimpi yhteiskunta, sitä pienemmät tuomiot yleensä on. Kun taas konservatiivisissa yhteiskunnissa on kovemmat tuomiot. Samoin konservatiivisissa yhteiskunnissa on rankempaa rikollisuutta.

Nämä erot ei ole vain tyyliin lähi-itä vs Suomi, vaan erot havaitsee myös tutkimalla Yhdysvaltojen osavaltioita ja vertaamalla niitä keskenään.

Meillä liberaalissa yhteiskunnassa elävillä on aika anteeksi antava suhtautuminen rikollisuuteen, koska olemme tottuneet pakon edessä (velkojien takia esim.), hetken mielijohteessa (esim. kännitappelu nakkioskilla) tai hulluuskohtauksen aikana (esim. psykoosi) tehtyihin väkivaltarikoksiin, ja vaikka meillä tietenkin on huoli uhrista, on meillä myös tarve pitää huolta siitä, että rikollisesta saadaan taas yhteiskuntamme kelpo kansalainen.

Ei anneta yhden spontaanin rikoksen pilata kaverin loppuelämää.

 

Tämä suhtautuminen on johtanut myös siihen, ettei länsimaissa juuri ole kuolemanrangaistusta, ja me lähes yksimielisesti pidämme sitä hyvänä asiana.

Sitten tulee Breivik ja pistää kymmenittäin teinejä lihoiksi, oikeudenkäynnissä vaan hymyilee ja heilaa Hitleriä. Ihan jokaikisellä tuota seuranneella on varmasti käynyt mielessä, että "niin miksi meillä ei olekaan kuolemanrangaistuksia käytössä?" Breivik ei tule ikinä katumaan tekojaan. Sen sijaan hän on antanut ymmärtää jatkavansa siitä mihin jäi, jos ikinä ulos pääsee. Eikä häntä ikinä kukaan halua ulos päästää.

Norjan lakeja pitää nykyiselläkin venyttää Breivikin takia. Yhteiskunta ei yksinkertaisesti ollut varautunut siihen, että tulee massamurhaaja, joka irvistelee oikeudenkäynnissä ylpeänä teostaan.

 

Samoin länsimaalainen yhteiskunta ei ole ihan osannut, etenkään henkisesti, varautua siihen, millaista rikollisuutta länsimaihin syntyy maahanmuuton lisääntyessä.

Esim. Ruotsissa jatkuvasti hyökätään poliisiasemille, tuhotaan poliisiautoja, ja ammuskellaan poliisien kotien ikkunoista sisään. Poliisiin ei suhtauduta kuin lainvalvojaan vaan kuin viholliseen. Sitten on tarahasun gamea, vai miten se raiskausleikki kirjoitettiinkaan? Terrorismia. Traditioita, jotka sotivat ihmisoikeuskäsitystämme vastaan, kuten pakkoavioliitot, sukupuolielimien silvonta yms.

 

Tanskassa ollaan herätty siihen, että osa Tanskassa asuvista ihmisistä suhtautuu Tanskaan, kuin vihollisvaltioon. Eikä rikollisia kaduta pätkääkään.

 

Pohjoismaissa nähdään entistä useammin, ettei rikollinen peitä kasvojaan, kun toimittaja ottaa kuvan. Sen sijaan rikollinen hymyilee kameralle ja näyttää keskisormea. Tämä anteeksi antava oikeusjärjestelmä ei vain ole rakennettu näitä ihmisiä varten.

 

Tälleen oudosti selitettynä:

Konservatiivinen oikeusjärjestelmä on konservatiivisia rikollisia varten. Liberaali oikeusjärjestelmä on liberaaleja rikollisia varten.

Nyt kun yhteiskunta koostuu sekä konservatiiveista, että liberaaleista, tarvitaan molemmat oikeusjärjestelmät.

 

Täten Tanskan tuplarangaistusjärjestelmä käy järkeen.

 

2. Ghettojen lapset päiväkotiin.

 

Ehdottomasti ghettojen lapset pitääkin saada päiväkotiin ja näiden lasten on opittava puhumaan tanskaa. Tietenkin olisi tasa-arvoisempaa, jos vaan päiväkotipakko koskisi ihan kaikkia lapsia. Tämä tosin saattaa olla liian kallista, joten ymmärrettävästi kohdistetaan niihin lapsiin, joille tuo on eniten tarpeen.

 

Lopuksi.

 

Muutenkin Tanskan ideat kuulostavat (raffiuden lisäksi) toimivilta. Esimerkiksi tuo valmius ottaa lapsia huostaan on tervetullut uudistus.

Toivottavasti pääsevät ghettoistaan eroon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tuota alinta lausetta lukuun ottamatta samaa mieltä!

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Leväperäisen ja maailmoja syleilevä holtittomuus johtaa koventuneisiin otteisiin, muut vaihtoehdot kun eivät ole toimineet, niin nyt on sitten pakko. Ruotsissa mennään myös ihan samaan suuntaan. Sossut (huom. ) ovat esittäneet, että ns. vapaakoulut on kiellettävä. Ao koulut kun eivät edistä integraatiota.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Mulla on Jouko muutama näitten muslimeitten sivusto seurannassa facessa, olivat deelanneet artikkelin aiheesta ja otsikoineet että "Sossut ei ole muslimeitten komppiksia." :)

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Länsimainen järjestäytynyt ja hyvinvoiva ihmisoikeuksia kunnioittava yhteiskunta on ilmeisesti vain ollut ohimenevä kuriositeetti. Olemme toivottaneet tervetulleeksi myöhempien aikojen hunnilaumat, jotka eivät kykene elämään muuten kuin pimeässä keskiaikaisessa barbariassa. Koko manner olisi siivottava, sen jälkeen voisimme taas jatkaa humanismilla leikkimistä, mutta eiköhän se ole jo myöhäistä, eikä meistä siihen muutenkaan ole, joten tulijat siivoavat sen mieleisekseen, eli kotouttavat meidät.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Tanska taistelee rinnakkaisyhteiskuntaa vastaan virallistamalla rinnakkaisyhteiskunnan; puolustaa länsimaista oikeus- ja yhteiskuntakuntajärjestelmää hylkäämällä länsimaisen oikeus- ja yhteiskuntajärjestelmän perustan.

Tommi O. Pälve

Näinhän se menee.

Vähän niin kuin usein soditaan, jotta saataisiin rauha aikaiseksi.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Useimmat filosofit ovat sitä mieltä, että keinot ja päämäärät eivät voi olla ristiriidassa keskenään, koska päämääräkin on keino tai kuten Niitse asian ilmaisee: "Joka taistelee hirviöitä vastaan, katsokoon, ettei hän itse muutu siinä hirviöksi".

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #7

Mitkään muut keinot eivät ole toimineet. Ehkä on syytä katsoa tehoaako nuo Tanskan toimet. Aika usein teoria ja käytäntö eroavat toisistaan aika paljonkin.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #11

Aikaisempana keinona tais olla turvapaikanhakijoilta tyyliin yli 1 000 euron menevän omaisuuden takavarikointi. En kyllä tunne ketään, joka olisi uskonut kyseisen keinon toimivuuteen, ehkä joku hommafoorumilla.

Niin ikään millä logiikalla nyt ehdotuksessa oleva laki lisäisi maahanmuttajien integraatiota tai siis miten kovemmat rangaistukset paikalla x tehdystä rikoksesta verrattuna paikkaan y. lisää sopeutumista. Eikö vankila ole nimenomaan rikollisen elämän korkeakoulu ja viimeistään ehkäisee porvarillsien elämän?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #14

Pitääkö siis vain hyväksyä, että integraatio ei tule koskaan onnistumaan ja antaa rinnakkaisyhteiskuntien muodostua ja lopulta länsimaisen yhteiskunnan romahtaa?

Mikään keinoista, joita on kokeiltu, ei ole toiminut. Mitä sinä ehdottaisit tehtäväksi, jos Tanskan nyt tekemät asiat eivät kelpaa?

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #7

Paremmin tähän yhteyteen sopisi Nietzschen ajatusten tuotos: ”Lähimmäinen” ylistää epäitsekkyyttä, koska se tuottaa hänelle etuja! Jos lähimmäinen ajattelisi, ”epäitsekkäästi”, hän torjuisi tuon hänen hyödykseen tapahtuvan voimanuhkan ja vaurioitumisen….. jatko löytyy Iloisesta tieteestä.

Juha Hämäläinen

Getoista päästään eroon myös sillä, ettei anneta syntyä gettoja. Kuulostaa oudolta, mutta ihmisten asumiseen voidaan puuttua niin, ettei luoda asuinalueita vain köyhille tai rikkaille tai etnisille ryhmille.

Ihannoin monessa Singapores, joka ei nyt mikään varsinainen demokratia ole, mutta se toimii maana. Siellä estettiin etnisten ryhmien eriytyminen jo varhain sillä, ettei samaoihin kortteleihin voinut pesiytyä vain muslimeita, hinduja, kiinalaisia vainajien palvojia tai kristittyjä.

Pakkotoimet ovat usein hyvästä verrattuna siihen mitä käy, kun annetaan ihmisten vapaasti sotkea asiansa.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

#8 Tuskinpa asiaa tuon selkeämmin voi ilmaista.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Suomessakin sakotetaan tulojen mukaan. Kaikille pienet sakot jolloin hyvätuloisille yks hailee, vai isot sakot jotka romahduttavat pienituloinen ei pysty maksamaan?

Tommi O. Pälve

Itse kannatan kaikille "pieniä" sakkoja.
Toistuvasti kaahailevalta porvarilta voidaan ottaa ajokortti pois.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jos porvarin ajokortti otetaan pois, hän käyttää taksia.

Suomalainen päiväsakkojärjestelmä on kuin kuolema, se kirpaisee jokaista tasapuolisesti sukupuoleen tai säätyyn katsomatta.

Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #13

Taksillako on ilmaista matkustaa?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Olen monesti pohtinut, että a) ollakko moraalisesti hyvä, vaikka se johtaa pahaan lopputulokseen vai b) ollakko moraalisesti paha, jos se johtaa hyvään lopputulokseen?

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Tanskalaiset näkevät ongelman ja haluavat tehdä jotakin sen voittamiseksi. Jotkut näistä keinoista onnistuvat varmaan paremmin kuin toiset, ja osasta ehkä luovutaan. Kansa on näiden uudistusten takana kyllä, mutta vielä enemmän kuin tämän, useimmat haluaisivat että rikolliset siirtolaiset poistettaisiin maasta.
Monet maahanmuuttajat ovat myös sitä mieltä, että rikolliset siirtolaiset pilaavat kaikkien maineen ja mahdollisuudet.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tanskalaiset tunnetaan suvaitsevaisuudestaan. Näin voisi olettaa Suomen suvaitsevaisten olevan täpinöissään päästäkseen toteuttamaan Suomessa samaa mitä Tanskassa toteutetaan.

Toimituksen poiminnat