Huutavan Ääni Dystopiassa Kaikki kulttuurit on tuhottava

Kannabis on haitallista, laillistetaan se.

Kannabis laukaisee psykoosin heille, joilla on psykoosiherkkyys. Kannabis hidastaa aivotoimintaa. Kannabis tyhmentää nuoret. Kannabis on päihde, jota ei voi suositella kenellekään.

Ihan sama vaikka jotkut rastapäät väittävätkin, että kannabis on terveellisempää kuin kahvi.
Kummin itse valitset? Taksikuskin, joka on ottanut kupillisen kahvia, vai taksikuskin, joka on poltellut menemään jointillisen kannabista?
Sitähän minäkin. Kannabis on huumaava aine. Piste.

Koska kannabis on erityisen haitallista nuorille, on erityisen tärkeää, että nuorten kannabiksen käyttäminen saataisiin laskuun. Yhdysvalloissa keksittiin jo lääke, joka tähän ongelmaan tepsii.
Laillistetaan kannabis!
Nissä Yhdysvaltojen osavaltioissa, joissa kannabis on laillistettu, kannabiksen polttaminen on vähentynyt etenkin nuorten keskuudessa.
Tämä ei ole yllätys, sillä meillä Euroopassa on kannabismyönteinen Hollanti, jossa paikalliset käyttävät vähemmän kannabista, kuin keskimäärin Euroopassa käytetään.

Tuntuu oudolta logiikalta, eikö totta? Mutta jos mennään Suomen historiaan, niin huomaa, että viinaa juotiin ennätysmäärä, milloin, no hupsista keikkaa: Kieltolain aikana.
Kiellot tepsivät siis aivan helvetin hyvin. Anteeksi sarkasmini. Kiellot toimivat aivan päin prinkkalaa.

Jos todella haluamme kannabiksen käyttämisen vähenevän, niin sitten kannattaa laillistaa kannabiksen myyminen valtion monopolissa, jossa kannabiksen terveys- ja laatukriteerit täyttyvät. Tämä vie bisneksen huumekauppiailta, jolloin heitä ei enä pörrää teinien keskuudessa kaupaten kannabista ja vaarallisempia huumeita. Ammattirikollisuus kärsii ja samalla valtion monopoli voi helposti tiedottaa kannabiksen käytön riskeistä.
Tämä edesauttaa sitä, että entistä harvempi nuori sortuu kannabikseen, ja he jotka sortuvat, tietävät riskit, sekä voivat turvallisesti polttaa kannabista, jonka sekaan joku nisti ei ole sotkenut vaarallisia myrkkyjä.

Kannabiksen laillistaminen suoraan parantaisi kansan terveyttä ja vähentäisi ammattirikollisten tuloja. Ja mikä parasta: Se vähentäisi huumeiden käyttöä.

Kannabis on suoraan sanottuna aivan hanurista. Ja juuri siksi se olisi kaikkein fiksuin laillistaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Hyviä join...eiku siis pointteja.
Ja loppuisi Syvärilänkin länkyttäminen palstalla samoin tein.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Holhoamisen ajan luulis jo tosiaan jääneen unholaan. Ei kiieltolakikaan alkoholin kulutusta vähentänyt, mutta fyrkkaa kyllä tehtiin säkkikaupalla’ rikollisella ’ jakelulla. Valtio ei tuosta touhusta saanut muuta kuin ongelmat. Samalla tavalla ruohoakin saa nyt, jos vaan haluaa ja rahat menevät rikollisille. Valtiolle jää taas se ongelmien hoito.

Olishan se tosiaan paljon fiksumpaa laillistaa busines. Sipilähän on kova businessmies ? Tuhannen taalan paikka tehdä valtiolle uusi ja tuottava lypsylehmä. Luulis onnistuvan jopa Ilman Pekkarisen sukulaisia ja tukirahoja..

Saatais samalla tuhansia tuoreita työpaikkoja. Kasvattaminen, jakelu, jälleenmyynti. Suomi kasvuun ja pilveen :)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Palvelujahan siirretään "pilveen" jo muutenkin hyvää vauhtia.
Jotkut jo elävät tarjoamalla muille "pilvipalveluja."

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Pilvellä tehdään jo hyvin rahaa.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Puhut nyt hallituksen sote-logiikalla, jonka mukaan tarpeettoman liiketoiminnan luominen on eduksi.

Jos asia pelkistettäisiin niin, että kannabiksen ohella pari kolme muutakin ainetta vapautettaisiin, niin mitä tapahtuisi? Eikö siis enää mitään muuta tekemistä kohta tarvittaisikaan, kun aineisiin liittyvä liiketoiminta tuottaisi niin jumalattomasti hyvinvointia?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ainoan ymmärrettävän logiikan näen kysynnän tyydyttämisessä ja samalla voiton maksimoimisessa. Cannabiskauppa on todennäköisesti hyvä business jollekin. Nyt se business saataisiin suomalaisille tuottavammaksi. Samoin tehtiin alkoholin myynnin kanssa, kun syntyi ALKO n monopoli.

http://www.newsweek.com/california-money-legal-pot...

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Kyllä Kannabiksella Alkoon vietynä on yksi vaara: porttiteoria.
Viattomat kannabiksen ostajat saattavat erehtyä ostamaan myös todella vaarallisia huumeita, koska niitäkin myydään alkossa. Tarkoitan tietenkin Vodkaa, Kossua, Viskiä ja muita sen luokan huumeita. Paras vaihtoehto olisi tietenkin perustaa kokonaan erillinen myymäläketju, nimeksi vaikka Jointti. Mutta ehkä pienillä paikkakunnilla saatetaan joutua joustamaan, ja niissä tapauksissa on koetettava selviytyä asiakasneuvonnalla ja tuotteiden esilleasettelulla.

Juha Hämäläinen

Jos Tommi väitteesi pitää paikkansa niin olen valmis muuttamaan omat käsitykseni 180 astetta. On jotensakin vaikeaa tuohon logiikkaan kuitenkin uskoa edelleenkin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ei noi mitään väitteitä ole, perustuvat todellisuuteen.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

On ne siinä mielessä väitteitä, että Pälve ei tarjonnut niille lähdeviitteitä. Mutta sos hän ne jaksaisi kaivaa ja julkaista, niin saataisiin Hämäläisen käsitykset kääntymään 180 astetta. (Tuskin sentään, mutta lähdeviitteet olisi kyllä aina hyvä julkaista. Ne tekisivät kirjoituksesta uskottavamman, jolloin joku saattaisi ihan oikeastikin muuttaa käsityksiään.)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #14

Toki jos asia oikeasti kiinnostaa, niin lähteet löytyy googlen avulla hetkessä.

Tommi O. Pälve

https://www.stara.fi/2014/06/02/kannabis-laillistettiin-vakivaltarikosten-maara-romahti-heti/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+stara%2Fviihdeuutiset+(Viihdelehti+Stara.fi+-+Viihdeuutiset)/?mailto:?subject=Valtava%20h%C3%A4m%C3%A4h%C3%A4kki%20pelastettiin%20kuolemalta%20%E2%80%93%20koiranpennun%20kokoinen!&body=https://www.stara.fi/2016/11/06/valtava-hamahakki-pelastettiin-kuolemalta/

Tommi O. Pälve

Suomessa laittomana. Nuorten keskuudessa arkea. Kannabista saa ostettua helpommin kuin energiajuomaa.

https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/stub-103

Tommi O. Pälve

"Maailma seuraa nyt Coloradoa silmä tarkkana. Vuosikymmeniä on pohdittu, mitähän tapahtuisi, jos kannabis laillistettaisiin. Kysyn Reinarmanilta, miten Coloradoa seurataan ja arvioidaan.

”Tietty osa verotuotosta on siellä korvamerkitty tutkimukseen: kuinka paljon käytetään, mitä ongelmia ilmenee, paljonko on huumaantuneena ajamista ja niin edelleen. Näitä tutkitaan, jotta haittoja voidaan hallita”, Reinarman sanoo.

”Oikeastaan koko globaali kannabispolitiikka rakentuu oletukselle, että jos kannabista olisi vapaasti tai helposti saatavilla, kamalia asioita tapahtuisi. Coloradossa tähän mennessä tapahtunut osoittaa toista. Lääkekannabiksen kriitikot sanoivat aiemmin, että sen salliminen lisää saatavuutta, joka edelleen lisää käyttöä. Näin ei ole käynyt. Käyttöluvut ovat menneet alaspäin jo vuosia. Coloradossa nuorten kannabiksen käyttö on jopa laskenut hieman. Huumaantuneena ajaminen ei ole lisääntynyt. Myöskään minkäänlainen porttiteoria ei ole toteutunut.”

Samoja uhkakuvia maalailtiin aikanaan Alankomaista, mutta ne eivät ole toteutuneet sielläkään."

https://www.a-klinikka.fi/tiimi/2273/kannabis-vall...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Omasta mielestäni kannabiksesta voitaisiin tehdä laillisesti aikuisten hankkima apteekkirohdos. Aikuisella tarkoitan 21v. ikärajaa. Hyväksyisin myös kasvatuksen omaan käyttöön (en myyntiin). Poliisin resurssit tulee vapauttaa ruohonkäyttäjien jahtaamisesta, koska esimerkit maailmalta osoittavat että laillistaminen on hyödyllisempi ratkaisu.

BTW. Tuo väitteesi että kieltolain aikaan juotiin ennätysmäärä alkoholia, taitaa olla peräisin hatustasi.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Eipä nyt muistu mieleen oliko näin, mutta ainakin niitä viinaksia käytettiin runsaasti kun kieltolaki lopetettiin. Kieltolakia ennen Suomessa ei myöskään käytetty mitenkään erityisen paljon alkoholia.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Olen pitkälti samaa mieltä. Kotikasvatus on ongelmallista - alaikäiset? Usein kuulee väitettävän, että kieltolain aika oli tosi kosteaa, mutta mitään tilastojahan ei voi olla olemassa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Rikostilastoista kyllä löytyy tietoa alkoholirikoksista kieltolain ajalta, mutta ei niitä varmaan ennen kieltolakia ole tilastoitu. Mihin sitten perustuu se väite, ettei täällä käytettyä ennen kieltolakia alkoholia poikkeuksellisen paljon? Ehkä se on olettamus tai arvio.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #15

Kieltolain aikaan siirryttiin miedoista väkeviin juomiin.

Jarmo Elo

Kyllä, siinä noin kävisi, mutta melko samahan se on alkoholin kanssa, jos se keksittäisiin nyt, se kiellettäisiin?
"Merkittävä askel kohti kalevalaista olutkulttuuria oli vuonna 1969
säädetty keskiolutlaki, joka mahdollisti keskioluen myynnin vähittäis-
kaupoissa. A-oluen menekki laski ja tämä kehityssuunta on jatkunut
näihin päiviin saakka. Kansainvälisesti tarkasteltuna Suomi on
suhteellisen raitis maa. ...."

Kulutuksesta sen verran, että mitään tilastojahan ei voi olla kieltolain ajalta, koska sitä ei myyty virallisesti, vain arvioita kuten tuossa alla kerrotaan,
"Alkoholin kulutustiedot kieltoaikana laadittiin salakuljetustietojen avulla pääsääntöisesti siten, että oletettiin noin 10 prosenttia salakuljetuista määristä tulleen ilmi.
Tähän lisättiin vielä apteekkisprii."

Sama tilannehan nyt tänäpäivänä esim. Tallinasta tuotujen määrien osalta, pelkkää arviota ja nekin aivan samoin alakanttiin? Tuodaanhan sitä myös muualta, lähes kaikkialta euroopasta, koko maailmasta!

http://www.taloustieteellinenyhdistys.fi/images/st...

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Kannabiksen viihdekäyttö on vain osa tuota pohjois-amerikan kannabiksen laillistamiskehitystä.

Huomattavasti merkittävämpi on se, että kannabista kasvatetaan ja jalostetaan lääketeollisuuden raaka-aineeksi. Esim. yksi maailman suurimmista laillisista kannabisviljelijöistä Canadalainen Canopy Growth ei tee businesta viihdekäytöllä vaan nimenomaan myymällä lääketeollisuuteen raaka-ainetta.

Nyt USA:ssa tänä vuonna tullaan järjestämään useita äänestyksiä paikallisesti suhtautumisesta kannabikseen. Tässä kehityksessä ei ole ollut mitään eroa onko hallinto ollut demokraattien vai rebulikaanien hallussa. USA:ssa on hyvin pragmaattinen näkemys kannabikseen.

Eurooppa ja EU sahaa omaa oksaansa jos me jäädään tälläkin kehityssektorilla jalkoihin. Nyt en puhu viihdekäytöstä vaan lääketeollisuudesta.

Tosin EU ei kykene minkäänlaiseen nopeaan päätöksentekoon, se nähtiin jo pakolaiskriisin aikana.

Miten vapauttaminen vaikutti käyttöön ja mitkä ovat plussat ja miinukset. Useista USA:n osavaltiosta voisi saada osviittaa tästä ennen ja jälkeen tilanteista.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Mjoo, kai sen nyt voi laillistaa jotenkin. Pidetään vaan huoli ettei valtionmonopolia ikinä yksityistetä. Ei tiedä minkälaista pientä kivaa esim. tupakkayhtiöt keksii jos kannabiksen kasvatus ja muuntelu on kaikille vapaata. Tämä tosin on kai enemmän kansainvälisen tason ongelma.

Petteri Söyrinki

En mä tiedä kuka vittu sä olet :D haha kun en sillä lailla vallassa olevaa julkisuutta tai yhteiskuntaa seuraa millään tavalla :D Se on jäänyt jo taakse kuten jää myös tämä koko yhteiskunta ja sen näytelmä :D Mää lähden metsään... Mutta ennen kuin lähden pakko myöntää että elämä on parasta huumetta :D Ja siihen elämään myös kuuluu kannabis ja spykedeeliset joilla on paikkansa niin "viihde", "lääke" ja mitä käyttöä niille kukin keksii :D "Viihde" käytössä päihittää alkoholin vaikka sitä vertailisi millä tahansa mittarilla :D Yhteiskunnallisestikin se olis parempi vaihtoehto :D Mutta ohan näitä ja shamaanit joihkaa kärpässienen voimalla pitkin lappia porokuseman perässä ;) Eikä kuuluisia suomalainen sisukaan ilman piriä olisi nähnyt maailman valoa :D Sitä kamaa jaetaan sitten oikein väkisin kun sotia pitää :D Kuten hävittäjälentäjät jne.... Eikä siinä vielä kaikki. Se voin luvata teille rakkaat apina veljet että maailman tuholta ette meitä voi pelastaa vaikka kuinka yritätte :D Mutta kukkulan kuninkaita voitte leikkiä hetken :D Heippa ja pitäkää yhteiskunta pystyssä :D Mitäs olisitte aikiuisia ihmisiä ja antaisitte joikaisen päättää ihan itse mitä rakkaalla elämällä haluaa tehdä. Se olisi vähän ku tasapeli :D jne... hehe..

Toimituksen poiminnat