Minkä kaksoisstandardin sinä poistaisit?

Tällä kertaa vähän osallistavampaa kirjoitusta.

Jos voisit valita vain yhden kakssoisstandardin, jonka saisit heittää roskiin, minkä valitsisit?
Ja tässä ei ole siis kyseessä tämmöiset ns. henkiset kaksoisstandarit, kuten esimerkiksi se, että miehellä suuri seksikumppanien määrä koetaan yleisesti hyväksyttävämpänä, kuin naisen suuri seksikumppanien määrä, vaan kaikki sellaiset asiat, jotka ovat lakiin tai sääntöihin ylös kirjattu, ja joita todella noudatetaan yhteiskunnassa.

Tällä hetkellä on tapetilla keskustelu siitä, että joissain kouluissa muslimilapset ovat saaneet vapautuksen niistä kuvaamataidontunnin tehtävistä, joihin on liittynyt ihmishahmojen piirtämistä. Tämä on myös koettu piirtämiskieltona, koska määräys tällaiselle on tullut lasten vanhemmilta. Lapset itse ovat siis saattaneet haluta piirtää, mutta opettajat ovat päättäneet kunnioittaa näiden lasten vanhempien uskoa.
Tämä muistuttaa lestadiolaisten vapautusta tanssitunneilta, jota ainakin silloin noudatettiin Oulussa, kun kävin siellä peruskoulua.

Molemmissa tapauksissa lapsen vanhempien usko laitetaan lapsen omien tarpeiden edelle ja lapsen itseilmaisua ja sosiaalista elämää rajoitetaan poikkeussäännöillä.

Muita kaksoisstandardeja on tietenkin jehovantodistajien ja naisten vapautus armeijasta, erilaiset sukupuolikiintiöt, vain islamin kohdalla sovellettava jumalanpilkkalaki, sekä  erilliset uimahallivuorot muslimeille ja muunuskoisille. 

Onko jokin näistä kaksoisstandardeista sellainen, jonka poistaisit mieluiten? Tai satutko itse tietämään jonkin kaksoisstandardin, jonka haluaisit poistaa?

Itse kieltäisin lapsiavioliitot, jotka nykyään ovat laillisia Suomessa, jos ne voidaan perustella joko uskonnollisin tai kulttuurillisin syin. (Lapsimorsianta ei tarvi maistraatissa kuulla. Pelkkä vanhempien sana riittää, että hänet voidaan naittaa aikuiselle miehelle.)

Ja tietenkin jos saisin päättää, poistaisin jokaikisen kaksoisstandardin. Mutta nyt sitä ei kysytty. Vain yhden saa valita, ja minä valitsen poistoon lapsiavioliitot.

KreiviOlaf
Perussuomalaiset Vantaa

31-vuotias freelancer tuottaja, fokuksena teatteritaide ja alternativeklubit.
Vantaan Perussuomalaisten valtuustoryhmän sihteeri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu