Huutavan Ääni Dystopiassa Kaikki kulttuurit on tuhottava

Thaimaalaiset jalkapallopojat vs muslimimiehet

  • Thaimaalaiset jalkapallopojat vs muslimimiehet

Thaimaan tsunamin jälkeen länsimaista kerättiin vahinkojen korjaamiseen ennätyssumma eri hyväntekeväisyysjärjestöjen ja tapahtumien avulla. Thaimaahan lähetettiin aivan älytön summa rahaa.
Silloinkin mietittiin, että miksi thaimaalaiset herättää niin paljon sympatiaa ihmisissä.

Thaimaa on ensinäkin suosittu turistikohde. Jokainen vähintään tietää jonkun joka siellä on lomaillut ja maata kehunut.
Thaimaalaisia taas asuu pitkin länsimaita ja heidät tunnetaan keskimääräistä ahkerampina, rehellisempinä ja ystävällisempinä ihmisinä. Tietenkin länsimaissa saatetaan pitää heitä myös hieman eksoottisina, mutta ei kammottavina. Pikemminkin uteliaisuutta herättävinä. Mutta pääasiassa kuitenkin sen verran samankaltaisina, että on helppo tuntea sympatiaa heitä kohtaan.

Aina kuitenkin riittää näitä tyyppejä, jotka on silleen, "miksi itkette tuolle, kun voisitte itkeä tälle?"

Eräiden mielestä tsunamiin ei olisi saanut reagoida noin isosti, kun onhan noita luonnon katastrofeja ja muuta ikävää muuallakin. Moni aktivisti ihmetteli miksei Syyrian kuivuus (2006 - 2010)  herättänyt vastaavanlaista auttamishalua. Jälkikäteen voi todeta, että ihan hyvä, ettei sinne hirveänä apua lähetetty, sillä islamistinen terroristijärjestö Al-Qaida alkoi tekemään bisnestä ryöstelemällä hyväntekeväisyydellä saatuja asioita (rahaa, ruokaa, lääkkeitä.) 
Mitä enemmän rahaa Syyrian kuivuudesta kärsiville ihmisille lähetettiin, sitä isommaksi ja vahvemmaksi Al-Qaida kasvoi, ja sitten Al-Qaidan jäsenet pystyivät tuttuun tapaansa listimään omasta mielestään vääräuskoisia siviilejä, mutta tämän lisäksi vielä päälle syömään hyvin.

Onko oikeastaan mikään ihme, jos länsimaissa aletaan olemaan vähän kurkkua myöten täynnä lähi-idän ja Afrikan kansojen touhuja. Näyttäytyy tänne lähinnä siltä, että siellä porukka keksimällä keksii tekosyitä päästä listimään toisiaan. Ei se herätä sympatiaa. Mutta ns. hyvien ihmisten mielestä muita kyyneliä ei saisi vuodattaakaan kuin Afrikan ongelmien vuoksi. Esimerkiksi aina kun joku kuuluisa taiteilija kuolee ja hänen taiteensa ystävät ovat murtuneita, niin jotkut näsäviisaat räkänokat bloggailee, kuinka on tekopyhää itkeä taiteilijan kuolemalle, koska Afrikassa on nälänhätää.

Ihmisen psykologia ei vaan toimi näin.

Me itkemme niiden ihmisten puolesta, joista välitämme, joihin samaistumme ja joiden kanssa koemme samankaltaisuutta.
Taiteilijan kuolema voi tuntua samalta kuin hyvän ystävän kuolema. Tai kun britti kuolee terroristi-iskun yhteydessä, me kauhistumme, koska yhtä hyvin olisimme voineet olla tämän britin asemassa. Olemme riittävän samankaltaisia.

Kun Thaimaassa jää nuorten jalkapallojoukkoe jumiin luolaan, me koemme sympatiaa. Toivomme heidän pääsevän ehjänä ulos. Me näemmä itsemme niissä lapsissa. Ihminen on empaattinen olento, eikä hän halua hyvillle ihmisille tapahtuvan mitään pahaa.
Se on ymmärrettävää.

Tätä on nyt useat blogistit verranneet välimeren tilanteeseen. On syytetty, että ihmiset on tekopyhiä ja muuta. Että muutamaa thaimaalaista nuorta jännitetään todella paljon, mutta kun satojatuhansia ylittää vaarallisesti merta, niin harvalla edes silmä räpsähtää huolesta. 

Laskelmieni mukaan olen törmännyt tähän thaimaalaiset vs muslimit rinnastukseen nyt parin päivän sisällä jo jotain 5 kertaa. Tässä pari esimerkkiä: Esimerkki 1, esimerkki 2.

"Suvaitsevaisille ihmisille" voi olla vaikea käsittää, ettei keskiverto ihminen pidä ihmiskuntaa minään homogeenisenä massana, vaan kokee ihmisten olevan erilaisia. Toisiin ihmisiin samaistuu enemmän ja toisiin ihmisiin samaistuu vähemmän. 

Henkilön Tommi O. Pälve kuva.

Kun Euroopan puolelle selviää laivalastillinen muslimimiehiä, niin vaikka niistä valtaosa olisi ihan ok porukkaa, niin on myös varmaa, että joukossa on lisäksi mukana pahantekijöitä sekä äärimmäisen huonot arvot omaavia ihmisiä. ("Homot hirteen, klitorikset puukolla irti" jne.)


Me emme jännitä pääseekö laiva sen meren yli, koska emme täydestä sydämestä toivo laivan pääsevän.

Sillä kun se laiva pääsee Eurooppaan niin täällä pian taas joku kusipää heiluu puukkonsa ja kyrpänsä kanssa, ja jälki on rumaa. Viimeisempänä on kohistu tästä:
Henkilön Tommi O. Pälve kuva.
Me emme toivo, että laivat selviävät Eurooppaan. Me toivomme, että laivat käännetään sinne mistä ovat tulleetkin. 
Toivomme, että jos humanitaarista maahanmuuttoa ja/tai pakolaisten auttamista on jatkettava, sitä varten luodaan sellaiset systeemit, joka ei hyödytä pahantekijöitä ja muita sellaisia ihmisiä, joita emme Eurooppaan halua. 

Mutta niin kauan, kun emme nakkaa nykyistä turvapaikkajärjestelmää roskiin, vaan siedämme sitä, että tänne vuotaa ihmisiä pahat mielissään viattomien kansalaistemme joukkoon etsimään uhreja, niin ei ole mitään tekopyhyyttä siinä, että luolaan loukkuun jääneet thaimaalaiset jalkapalloilijapojat herättää enemmän sympatiaa, kuin laivoilla tänne seilaavat parrakkaat muslimimiehet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Eivät nuo kaikki olleet thaimaalaisia.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Hassua sinänsä. Näin Rasmus-ryhmässä, jota inhoat, tasan yhden esittämäsi mukaisen asian. Ettet vain ole itse skriivannut?

Mulla on melkoinen otos ihmisistä, joita oikeassakin elämässä, tunnen. Kukaan heistä ei ole inissyt asiasta. Suureen sydämeeni mahtuu kaikki, paitsi natsit, ja nekin jos tekevät parannuksen.

Tommi O. Pälve

Rasmus-ryhmä on nykyään aika hiljainen. Paljon vähemmän päivityksiä ja kommentteja kuin ennen.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Arvaa miksi? Siellä heiluu kaikenmaailman kyybeleitä tekemässä omia outoja aloituksiaan ja ilmiantamassa muiden juttuja.

Itse keskustelen mieluummin muualla.

Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #4

Ikävää, että ilmiantokulttuuri on rantautunut sinnekin.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Mistähän natsien tulisi tehdä parannus, hehän uskovat Jumalaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kaikkisuvaitseva blogisti Arto Vihavainen ei suvainnut huomion kohdistamista thaimaalaispoikiin, maailma kun hukkuu "pakolaisiin".

Tommi O. Pälve

Kävin lukemassa. Mainio! Juuri tuosta kyse, että thaimaalaisiin kohdistuva sympatia provosoi, kun olisi myös parrakkaita muslimimiehiä paapottavana.

Tässä linkki:

http://artoartovihavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Siirtolaiset sumputetaan nykyään näppärästi näemmä samaan nippuun hädässä olevien ja oikeiden pakolaisten kanssa ?

Karvaiset, sosiaaliavustusten perässä vaeltelevat ukot eivät tokikaan mielestäni erillistä Eurooppalaista sympatiaa ja huomiota kaipaa, korkeintaan viranomaisen auttavaa kättä ohjaamaan pikaisesti takaisin omiensa pariin luomaan tasa-arvoisempaa ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa. Tuollainen toiminta sitten taas on hyvin sympaattista.

Sympatia muuten kohdistuu useimmiten niihin, jotka ovat sen sympatian tarpeessa. Ei yllättävää.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

En halua olla mitenkään kyyninen, mutta jospa tästä luolaseikkailusta piti tulla Teslan mainos, mutta se meni jotenkin pieleen?

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Eli jos kärjistäisi hyvän maun tuolle puolen, voisi kysyä miksi suret oman lapsesi kuolemaa enemmän kuin toisen? Kaikki ihmiset eriarvoistavat kaikkia ihmisiä?

No, en tiedä pettääkö logiikka jossain, mutta tosiaan tuntuu siltä että kaiken "samanarvoisuudessa" on menty liian pitkälle - sitä ihannetta mikä on asetettu ei voida koskaan ihmisten ominaisuuksilla saavuttaa.

Oltaisiin vaan tyydytty siihen ettei kukaan ajattele toisen rodun olevan alempiarvoinen. Sekoittamatta siihen ihmisryhmien toimintojen ja uskontojen arvostelua.

Mutta sitten, oltaisiinko me edes ihmisiä jos ei vedettäisi kaikessa överiksi. :)

Tommi O. Pälve

Kaikki laittavat ihmisiä omaan tärkeysjärjestykseen. Etupäässä omat lapset ja muu perhe, listan viimeisimpinä Breivikit ja muut.
Eikä tämmöisessä arvoittamisessa ole mitään väärää.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Suvaitsevaisille ihmisille" voi olla vaikea käsittää, ettei keskiverto ihminen pidä ihmiskuntaa minään homogeenisenä massana, vaan kokee ihmisten olevan erilaisia. Toisiin ihmisiin samaistuu enemmän ja toisiin ihmisiin samaistuu vähemmän.
............

Minä kutsun sinun "keskiverto ihmistä" primitiiviseksi ihmiseksi.

Kun ihmisestä tulee tarpeeksi hyvä ja viisas, hän haluaa olla toiselle ihmiselle hyvä, välittämättä hänen erilaisuudestaan.

Juha Hämäläinen

#12. Eivät ihmiset ole tasa-arvoisia. Ihan turhaa olettaa edes niin. Kaikki me laitamme arvojärjesrykseen asiat ja ihmiset kuten tuleekin tehdä.

Tommi Mäkinen

Jahans, iraki taas.

"Krp:n analyysissä kävi ilmi, että tuhatta Suomessa oleskelevaa Irakin kansalaista kohden oli 12,9 seksuaalirikosepäilyä. Tuhatta Suomen kansalaista kohden vastaava luku oli 0,3."

https://professorinajatuksia.blogspot.com/2017/05/...

1,29% eli joka 77. epäiltynä seksuaalirikoksista. Tietysti jos on irakina tullut ja suomen kansalaisuuden saanut ja raiskaa, häntä ei edes lasketa tähän porukkaan vaan suomalaisiin.

"Pysähdytään hetkeksi tähän kohtaan. Mikäli luvut kuvaavat todellista tilannetta, on irakilaisen aiheuttama raiskausriski nykyisin noin 43-kertainen verrattuna suomalaiseen.

Vuonna 2012 laskemani 77-kertainen irakilaisten yliedustus raiskauksissa perustui vankilassa istujien määriin ja eilinen lukema poliisin tietoon tulleisiin epäilyihin. Luvut eivät siis ole vertailukelpoisia, vaikka ovatkin samansuuntaisia."

Ja siis kaikille kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille ketkä täällä laittomasti notkuu, saatiin ilmainen yksityislääkäri, yksityishammaslääkäri, toimeentulotukea ja HSL:n tiketit että pääsevät pojat vähän matkustelee :D Ja Turussa SPR alkaa salaa majoittaa heitä.

Mikä voisikaan mennä pieleen..

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Makkosen sanoin, jos nää Irakilaiset vaan haluaa olla naisille hyviä, välittämästä uhrin vastustuksesta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Makkosen sanoin....
................

Kun puhut tuollaisia typeryyksiä, puhu vain omissa nimissäsi.

Käyttäjän ViliLustman kuva
Vili Lustman

Rauhan aikaan tapahtunut ikävä tapahtuma on ihmisille helpompi samastumisen kohde kuin sota. Ihmisillä on myös tunne, että tähän voidaan vaikuttaa, pojat voidaan pelastaa luolasta, kun usko Lähi-idän konfliktien ratkeamiseen on mennyt jo vuosikausia sitten. Toki myös varmasti alaikäiset uhrit herättävät enemmän sympatiaa, kuin itse itensä tietoisesti vaaraan asettaneet joukot, jotka ovat 90% aikuisia miessiirtolaisia (huom. eivät pakolaisia).

Turhaa Jeesustelua. Voisin toki syyllistää migrants welcome -porukkaa siitä, miten he unohtavat ne inhimilliset katastrofit, joita ei voida käyttää tekosyynä maahanmuutolle Eurooppaan (Jemen, Myanmar jne.), mutta ihmisten syyllistäminen heidän ihan hyvistä tunteistaan on kusipäistä. Ihan hyvä, että moni uhraa ajatuksiaan edes johonkin humanitääriseen ongelmaan. Suosittelen pitämään kritiikin faktaperäisenä.

Toimituksen poiminnat