Huutavan Ääni Dystopiassa Kaikki kulttuurit on tuhottava

Kohujen kautta omaa agendaa esille

  • Kohujen kautta omaa agendaa esille

Veronika Honkasalo on huolissaan oikeiston tavasta luoda suunnitelmallisia provokaatioita, joihin media tarttuu, jolloin oikeistoaktiivit saavat näkemyksiään esiin valtamediassa.

Honkasalon mukaan esimerkiksi tuoreimmassa Huhtasaarikohussa tuli julkiseen keskusteluun se onko peruskoulujen opetus ideologianeutraalia vai ei, eikä suinkaan Huhtasaaren väitetty lapsiviha, maalittaminen ja sananvapauden inhoaminen.

Tämä on vain oma tulkintani, mutta näyttää riippuvan kuplasta, minkä asioiden on kokenut olevan tässä kohussa keskiössä.

 

Honkasalon huoli tuntuu kuitenkin hieman kummalliselta ottaen huomioon hänen oman historiansa.

 

Ylhäällä näette kuvan, jossa pata ja kattila havannoillistavat tilannetta.

 

Honkasalo itse on noussut julkisuuteen tekaistuilla syrjintäkohuilla.

Ensin hän kilahti uimahallissa, koska romanit eivät saaneet pestä uimahallissa pyykkejään. Tämän kilahduksen avulla Honkasalo pääsi eri lehtiin julistamaan, kuinka romaneista täytyisi pitää huolta.

Tuon kohun jälkeen Honkasalo veti kohtaukset, kun junassa konduktööri kysyi liput kaikilta, eli myös ihopigmentiltään tummemmilta, matkustajilta.

Tämä tapaus ei tosin tuonut Honkasalolle kovinkaan positiivista huomiota, vaan sille hihiteltiin jopa omassa puolueessa.

Silti tuo raivoaminen auttoi Honkasaloa luomaan itselleen profiilia vähemmistöjen oikeuksien puolustajana.

 

Kenties juuri siksi Honkasalo osaa kirjoittaa niin hyvin laskelmoitujen provokaatioiden luomisesta, kun tuollainen toiminta kuuluu hänen omaan repertuaariinsa.

Ja tarkoitan mitä sanon. Honkasalon kirjoitus on hyvä. Pohdiskelevalle kirjoittelulle on aina kysyntää.

 

Mutta kannattaako sitä nauraa, kun toisella on huulipuna vähän levinnyt, jos ei hoksaa vilkaista itseään pelistä todetakseen naaman olevan täynnä paskaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Honkasalon kirjoitus oli hyvä. Sinun kirjoituksesi loppu ei ollut.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tommin kirjoitus oli perusteltu. Sinun ei ollut.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aina kun oma väki mokaa, mitä tapahtuu viikottain, niin silloin ovat persuetsivät heti liikkeellä ja siitä seuraa aina sama.

Mutku toikin, mutku nekin, mutku, mutku.... :)

Tommi O. Pälve

Whataboutismi on kyllä aika noloa hommaa, syyllistyi siihen kuka tahansa.

Tässä kuitenkin Honkasalo syyttää muita toimintamallista, jonka mestari itse on.
Se on tekopyhää, ja sen sanominen ääneen ei ole mitään whataboutismia.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kaikissa puolueissa on julkisuustyrkkyjä ja kaikki aiheuttavat kohuja sekä tahallaan että vahingossa.
Mutta kyse on siitä, onko tämä s ä ä n t ö , peitelläänkö tällä puolueen faktista toimintaa tai pyrkimyksiä tai niiden puutetta.

Siis:
Onko jollain puolueella yhtään mitään muuta asiallista esitettävää kuin joidenkin väestöryhmien demonisointi
ja näissä omatekoisissa kohuissa uhriutuminen.

Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #7

Onko jollain puolueella yhtään mitään muuta asiallista esitettävää kuin joidenkin väestöryhmien uhriuttaminen ja paapominen.
ja näissä omatekoisissa kohuissa uhriutuminen.

Honkasalo on kahdesti keksiny, että jotain ihmisryhmää muka syrjitään, ja sen avulla päässyt julkisuuteen patsastelemaan.

Uskon, että Honkasalolla on muutakin poliittista toimintaa kuin aiheuttaa kohuja. Ihan samaan tapaan kuin Huhtasaarella.

On valheellista kummastakaan väittää, että "ei muuta tee."

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #9

Mitä väestöryhmää SDP uhriuttaa päätoimisesti , ketä se paapoo ja miten sen edustajat uhriutuvat ?
Eivätkä mitään muuta teekään ?

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas Vastaus kommenttiin #9

Vaikka en perussuomalainen olekaan, voin hyvin ymmärtää libertaariselta pohjalta heidän usein toistamansa fraasin "samat säännöt kaikille". Eli eri väestöryhmiä ei paapota turhaan ja uhriuteta, sillä se voi itse asiassa olla käänteistä rasismia. Tässä kohtaa olen sitä mieltä, että on hyvä jos joku puolue pitää tätä näkökulmaa esillä. Useimmat muut puolueet eivät sitä tee, niin tehköön sitten persut.

Tämä tuore Huhtasaaren aloittama kohu koulujen lapsiin ja nuoriin kohdistamasta "persuvihasta" asettaa tuon "samat säännöt kaikille"-fraasin melko outoon valoon. Yksikään muu puolue ei ole uhriutunut noin vimmaisesti koululaisten tekemästä mielipiteenilmaisusta (huomioitavaa on juuri se, että se oli kohun kohteeksi joutuneen. julisteen tehtävänanto) vaikka varmasti muitakin on arvosteltu. Nyt sitten moni persujen kannattaja on verkossa vaatimassa koululaisten "aivopesun" siivoamista kouluista. Väkisinkin tulee mieleen, että ovatko säännöt samat kaikille paitsi persuille itselleen? Sananvapaudestakin ollaan kyllä huolissaan kun sitä rajoitetaan esim. islaminuskon kritisoinnin osalta ja usein on syytäkin, mutta missä nyt on huoli sananvapaudesta? Ovatko persut siis itse jonkinlainen vähemmistö tai ihmisryhmä joka kaipaa erityissuojelua jopa siinä määrin, että koulutkin nähdään näin uhkaavina paikkona? Erilaisia suvaitsevaisia vihreitä on joskus aiheellisestikin pilkattu yliherkiksi lumihiutaleiksi, mutta nyt heitä näyttäisi löytyvän kyllä aivan eri suunnalta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #12

Kun jotkut uskonnottomat vanhemmat ovat kuulemma loukkaantuneet uskonnosta koulun juhlissa , tätä on pidetty persujen piirissä ylireagointina.
Vaadittu jopa lisää vastaavaa " kansallisen perinteen" nimissä.
Kaikkea ideologiaa ei siis pystytä mäkemään .

Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #12

Työ oli esimerkki, jonka kautta pohdittiin opettajien ideologianeutraaliutta. Huhtasaaren koko kannanotto käsitteli palautteita, joita hän oli saanut opettajilta ja oppilailta, että useat opettajat ovat avoimen persuvastaisia ja tämä näkyy opetuksessa.

Lapsien taideteokset tuskin harmittaa vaikka niissä olisi kuvattu Huhtasaari hirtettynä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #12

"Ovatko persut siis itse jonkinlainen vähemmistö tai ihmisryhmä joka kaipaa erityissuojelua jopa siinä määrin, että koulutkin nähdään näin uhkaavina paikkona?"

Tavallaan, kärjistettynä on. Yhden puolueen / kansanosan huoli yhteiskunnan rakennemuutoksesta on näkemykseni mukaan järjestelmällisesti mitätöity tai halveerattu yhteiskunnallisessa keskustelussa enemmistön toimesta. Se on ollut raastavaa katsottavaa viimeiset vuodet niin siirtolaisen silmin kuin suomalaisenakin miten kansa kiusaa toisiansa.

Kun kymmenkunta vuotta sitten kohistiin persujen noususta, tunsin enemmän myötätuntoa näitä "juntteja" ja "moukkia" kohtaan, kuin sympatiaa sitä enemmistön kuoroa kohtaan, joka lauloi pilkallisesti "ne vie meidän naiset ja duunit" ja ivasivat sosiaalisesta asemastaan huolestuneita kansalaisia, vaikka silloin esim. rakennusala oli jo lähestulkoon korvautunut alipalkatulla siirtotyövoimalla ja huonolla pohjoisen rakentamisen osaamisella.

Huhtasaaren kysymyksen mielikuvavaikuttamisesta voi kyllä ymmärtää jos on seurannut persujen politiikasta rakennettua julkista kuvaa, niin sitä vasten on selvää, että koululaiset mieltävät persut tappajiksi. Mutta se, joka teki asiasta maan ykkösuutisen on media. Aivan kuten uuden missin venäläistausta, media teki siitä valtavan uutisen, vaikkei mitään "someraivoa" sosiaalisessa mediassa ollut. Se on tätä bulevardijournalismin aikakautta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vasemmistoliitolla on kuitenkin hyvä puheenjohtaja, Li Andersson, tai yleensä aina tyylikkäästi esiintyvä Annika Lapintie. Silloin yksi Honkasalo ei paljoa paina.
Huhtasaari sen sijaan kulkee katastrofista toiseen. Eikä opi. Edes Honkasalo ei pysty siihen.

Tommi O. Pälve

Li Anderssonia täytyy kyllä kunnioittaa. On rehellinen eikä spedeile. Ja se aiempien vuosien radikalismikin vaihtunut semmoiseen aikuismaiseen asiapolitisointiin.
Jos hän olisi vaan realistisempi suhtautumisessaan maahanmuuttoon, hänet voisi melkeinpä toivottaa tervetulleeksi Perussuomalaisiin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Katastrofit ovat Huhtasaaren ohjelma , hänen tunnisteensa.
Ne ovat nykyään hänelle jo voitto , teki hän mitä tahansa tai vaikkei tekisi mitään.

Honkasalolla näin ei ole. Siinä on ero.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kas kas, nyt jo rakennellaan salaliittoteorioita ja lukijoille suosittelen foliohattua, mikäli eksyy Honksalon sivulle. Välttyy ainakin ideologiselta tartunnalta ja mieli pysyy puhtaana, että kirkkaana nykymaailmamme ideologisten meemien temmellyskentillä.

Toimituksen poiminnat