Usko loppuu politiikkaan

Uskonto on varmasti joillekin yksilöille hyväksi. Meditoinnilla on tutkitusti positiivisia terveysvaikutuksia. Ei olisi mitenkään yllättävää, että ihmiset saisivat ihan oikeasti henkistä voimaa, rohkeutta ja itseluottamusta rukoilun kautta.

Uskonto myös yhdistää. Veikkaan, että kristinuskon asialla oleva poliitikko saa monista kristityistä lojaaleja ja aktiivisia seuraajia.

Tämä kuitenkin saattaa sokeuttaa poliitikon ajattelemaan, että juuri kristinusko on se asia, jota kannattaa pitää esillä. Tietenkin kyseinen poliitikko itse saa omiltaan mainetta ja kunniaa, mutta jos puolue ei ole Kristillisdemokraatit, niin siinä niin ikään ei-kristityt poliitikot lentää vähän niin kuin junan alle.

 

Esimerkiksi Perussuomalaisilla on aika monimuotoinen äänestäjäkunta. Monissa asioissa löytyy vastakkaisia näkemyksiä, ja on vaikea kumartaa muille pyllistämättä toisille.

Olettaisin, että ainakin tasa-arvoisen avioliittolain ja alkoholilakien kohdalla jakoa kristittyihin ja ateisteihin on nähtävissä. Vanhan kyselyn mukaan Perussuomalaisten äänestäjistä 48% oli tasa-arvoisen avioliittolain kannalla. Pyöristettynä tuo on puolet kannattajista. Ei siis ole mikään ihme, että vaikka sateenkaariväen vastaiset puheet ovat mannaa joillekin kannattajille, ne ovat toisille niin vahvaa myrkkyä, että karkoittavat pois.

 

Tutkimuksen mukaan konservatiivista rajat kiinni -puoluetta olisi valmiit äänestämään 25% suomalaisista. Tämä luku on älyttömän iso, etenkin kun sitä vertaa Perussuomalaisten pieneen kannatukseen. Perussuomalaisten politiikalle on kysyntää, ja monissa asioissa puolue on reilun enemmistön kannalla.

Jostain syystä kannatus ei kuitenkaan nouse. Tähän on varmasti useita selittäviä tekijöitä. Näkemykseni mukaan kuitenkin kristinuskon esillä pitäminen ei lisää kannatusta, sillä nämä kristityt joka tapauksessa äänestävät suosikkejaan. Kristinuskopaasauksella ei siis juurikaan ole voitettavaa, mutta sillä on paljon hävittävää.

 

Laura Huhtasaari oli presidenttivaalikoneissa enemmistön ykkönen. Tämä ei näkynyt vaaleissa, mikä oli harmillista, mutta ei yllättävää. Luin useammin kuin tuhat kertaa uutisten kommenttiosioista lauseen, "mutta kun kreationismi."

Suomi tapakristityistään huolimatta on aika ateistinen maa. Kun poliitikko sotkee uskonnon mukaan politiikkaansa, se nostaa herkästi äänestäjien karvat pystyyn.

Tätä tietenkin voi puolueen muut aktiivit tasapainottaa vakuuttamalla, että politiikkaa tehdään järkiperustein, eikä uskonnollisessa hurmoksessa.

Mutta niin. Se on aika työlästä koittaa selittää äänestäjille, ettei tämä äänestäessään mielipiteidensä mukaisesti ole samalla jonkin uskonnollisen kultin asialla.

 

Kuten alussa sanoin; uskonto on varmasti kiva juttu. Se on kiva asia kirkossa, arjessa, sukulaisten luona, juhlissa ja muualla, mutta mistä politiikka alkaa, siellä pitäisi usko loppua.

Ensinäkin uskonnon ja politiikan sekoittaminen on aika mälsää. Toiseksi uskonnolla politisoiminen lopettaa monen uskon politiikkaan.

KreiviOlaf
Perussuomalaiset Vantaa

31-vuotias freelancer tuottaja, fokuksena teatteritaide ja alternativeklubit.
Vantaan Perussuomalaisten valtuustoryhmän sihteeri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu