Huutavan Ääni Dystopiassa Kaikki kulttuurit on tuhottava

Amnesty on ääri-islamin asialla

Mayanmarin muslimit ovat toisesta maailmansodasta lähtien ajaneet alueelle omaa itsenäistä valtiota sharia-lakineen, mikä tietenkin on herättänyt paikallisissa buddhalaisissa sekä kauhua, että närää. Sharia-lakiin kuuluu kuolemanrangaistukset ja muita ikäviä rangaistuksia. Esimerkiksi leskinainen, joka aloittaa uuden suhteen, tulee Sharia-lain mukaan teloittaa.

Buddhalaiset eivät tietenkään ole halunneet maahansa Sharia-lakia, mikä on luonut eripuraa muslimien ja buddhalaisten välille. Tämä eripura on johtanut siihen, että muslimit ovat räjäyttäneet buddhalaisten temppeleitä, hyökännyt budhhalaisten kyliin tappaen satoja ja siinä samalla myös raiskanneet naisia.

On varmaan sanomattakin selvää, että väkivaltaan on vastattu väkivallalla.

Ihmisoikeuksien puolustaja Aung San Suu Kyi oli saanut aikoinaan Nobelin rauhanpalkinnon, sekä Amnestyn myöntämän Kynttiläpalkinnon ihmisoikeuksien eteen tekemästään työstä.

Ikävä kyllä Aung San Suu Kyi on konfliktissä enemmän buddhalaisten puolella, kuin ääri-islamistien puolella, ja koska Amnesty kannattaa ääri-islamia, on Amnesty päättänyt riistää Aung San Suu Kyiltä palkinnon.

Veikkaan, ettei tämä tule olemaan viimeinen kerta, kuin ns. suvaitsevaiset järjestöt valitsevat näissä asioissa puolia, ja päätyvät komppaamaan ääri-islamistien narratiivia. On jo nyt nähtävissä mediassa, että poliittisessa keskustelussa, kuinka esim. Palestiina - Israel -konfliktista annetaan täysin yksipuolista kuvaa. Virallinen Totuus tm on tällä hetkellä se, että palestiinalaiset on kaikki pyhimyksiä ja Hamas on ihana järjestö, kun taas Israel koostuu uusnatseista, joista on kiva pommittaa naisia ja vanhuksia, ja iltapalaksi syödä vauvoja.
Vaikka oikeasti tuossakin konfliktissa on kaksi osapuolta, jotka tekevät toisiaan kohtaan ikäviä asioita. Siis ihan oikeasti puolilta toisin. 

On median valinta millaisella näkökulmalla nuo konfliktit tuodaan esille. 

Koska media on päättänyt tuoda tämän muslimit vs buddhalaiset -mittelön esiin vain siitä näkökulmasta, että buddhalaiset vainoaa huvikseen ilman mitään syytä ja muslimit eivät ole edes hitusen verran provosoineet, niin tasoittaakseni minä päätin painottaa asiaa näin päin. 
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Katsotaanpa jännityksellä kumpi kirjoitus poistuu ensin, tämä vai Esa Mäkisen natsimarssikirjoitus.

Siitä saadaan suuntaviivoja US:n narratiivista.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mäkisen pinna taisi palaa ja poisti kaikki kommentit mutta jätti ulinansa näkyville.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Eiköhän tuossa käynyt niin, että alustan pitäjä käytti viisaampana oikeuttaan, ja pelasti blogistin ja itsensä mahdollisilta jälkiseuraamuksilta.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Amnesty teki aivan oikein. Ei mitään järkeä palkita henkilöä joka muistuttaa toimintatavoiltaan Adolf Hitleriä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Onko Aung San Suu Kyi siis alkanut vegaaniksi? Vai millä tavoin muistuttaa?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Taisit lukea väärin, Keijo. Ei Aung San Suu Kyi ole muslimien kanssa samoilla linjoilla, kuten Aatu oli aikoinaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mikä tässä on kaikille selvää, niin se, ettei monikultuurisuus toimi Myanmarissakaan. Mitä ei yleensä näy lännen uutisoinnissa, niin se, ettei Myanmarissa ole yleistä muslimien vainoa, vaan vainon kohteena on vailla kansalaisuutta oleva, bengalilaisiksi kutsuttu ihmisryhmä.

Sitten on myös huomioitavaa, että Myanmarista Bangladeshiin paenneita bengalilaisia ei pyritä integroimaan sinne, vaan pakolaisten palauttaminen lähtömaahansa on ainoa toimintamalli.

Sitten on jo vaikeampaa mennä sanomaan, onko Aung San Suu Kyi tehnyt isoja virheitä. Jokainenhan tekee joskus virheitä, etten hänen täydelliseen virheettömyyteensäkään usko. Se on kuitenkin varmaa, että hän tuntee tilanteen minua paremmin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#3
Sitten on jo vaikeampaa mennä sanomaan, onko Aung San Suu Kyi tehnyt isoja virheitä.
........................

Hänestä on tullut rasisti. Pidätkö sitä virheenä?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Blogi kirjoitus on täyttä puppua. Myanmarin konflikti johtuu siitä, ettei Rohingoille anneta kansalaisoikeuksia ja heitä tapetaan, raiskataan ja vainotaan. Viimeisin episodi on heidän maasta karkoituksensa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perussuomalainen totuus on perussuomalaisille uusi normaali.

Niin paljon on täälläkin ollut persujen paskapuhetta GCM-sopimuksesta, että mukavaa välillä, että aihe vaihtuu.

Sisällön totuudenmukaisuus ei kylläkään muutu.

Tommi O. Pälve

Se oli jännä se harhaluuloja oikova artikkeli tuosta sopparista, kun siinä alkupuoli itkettiin, että valheita on levinnyt ja sitten loppupuolella vahvistettiin todeksi kaikki asiat, mitä sopimuksesta on sanottu.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Eikä muslimeissa ole tietenkään taaskaan mitään vikaa, he ovat puhtaita pulmusia. Tosin kristityt ovat edelleen maailman vainotuin uskontoryhmä. Ja ketkähän heitä sitten vainoaa? Ettei vaan olis juuri nämä "rauhanuskonnon" edustajat.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#9
Eikä muslimeissa ole tietenkään taaskaan mitään vikaa, he ovat puhtaita pulmusia.
................

Miten sinä mittaat jonkun ryhmän hyvyyden?

Kerroppa vaikka Tapparan kannattajien hyvyys indexi ja millä laskutoimituksella sait sen aikaan?

Ihan vain yritän sanoa, että hyvyys/pahuus on yksilön ominaisuus.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala Vastaus kommenttiin #12

Eihän ole. Koraanissa kehoitetaan tappamaan 'vääräuskoiset'. Ei liity yksilöön, vaan dogmaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #13

#13
Myös Raamatussa kehotetaan tappamaan vääräuskoiset. Itse asiassa jopa oman äitinsä, isänsä ja perheensäkin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #15

Onneksi pääosin vain Vanhassa Testamentissa. Uusi Testamentti menee sen puolipasifisti-hipin eli Jeesuksen komennossa ( hänellä vain on tosi kiero isä, joka samalla on Jeesuksen itsensä toinen persoona jne. muuta älytöntä). Mutta siitä saa aasinloikan uuteen sopimukseen ihmisen ja Jumalan välillä, mihin ei kuulu ikäviä teurastuksia. Tuota uutta höpöilyä noudatetaan vaihtelevalla menestyksellä. Pääosin kristinusko on mukavasti maltillistumaan päin .. osin ihan maallistunut kuten mm. luterilaisuus.

Koraanissa on mm. se ikävä ongelma että ne julmimmat sekoilut ovat sitä uusinta tekstiä - vähän kuin kristityillä vaihtaisi Uuden ja Vanhan Testamentin paikkoja. Eihän siitä hyvää seuraisi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #20

#20
Ongelma ei niinkään ole uskonnollisissa kirjoituksissa kuin niissä hulluissa, jotka niihin uskovat.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #23

Ihan tosi?!? Nyt tuon tiedon saatuani oloni on erittäin valaistunut... ... ...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #15

Onkohan Makkosella käytössään uusi suomennos vai miksei minun Raamatusta löydy tuollaista kohtaa, jossa kehotetaan tappamaan oma äitinsä?

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko Vastaus kommenttiin #32

Koraanissa ei ole tuota ongelmaa, koska vain arabiankielinen Koraani sisältää totuuden muuttumattomassa muodossa.

Koraanin ja Raamatun perustavaa laatua oleva ero on myös siinä, että Koraani on Jumalan kirjoitusta (no voi siinä Muhammedin käsi olla ollut välineenä, mutta tarina ei ole virallisen käsityksen mukaan muuttunut matkalla), kun taas Raamattu on kokoelma perimätietoa (Vanhatestamentti) ja useiden eri ihmisten kirjoituksia (Uusitestamentti).

Toki jotkut, suhteellisen pienet, kristityt liikkeet pitävät jokaista Raamatun keskenään ristiriitaistakin sanaa ja lausetta objektiivisena totuutena, mutta pääosin isot kristilliset kirkot myöntävät, että kyseessä on kirjoituskokoelma, jossa tärkeintä ei ole se, kuinka vanhaksi Mooses eli tai olivatko ihan kaikki eläinlajit edustettuina arkissa, vaan opetus sinänsä. Ja se opetus kuuluu suunnilleen näin: uuden käskyn minä annan teille, rakastakaa toisianne, niinkuin minä olen teitä rakastanut.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #32

#32

2. Moos. 32:27

"Näin sanoo Herra, Israelin Jumala: Jokainen sitokoon miekkansa vyölleen. Käykää sitten edestakaisinleirin halki portista porttiin ja tappakaa jokainen, olkoon vaikka oma veli, ystävä tai sukulainen."

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #12

Mitäs porukka sanoo tähän? https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a152c977-ee3a-475...

Tämän mukaan suomalaiset nuoret miehet ovat suurelta osin kriminaaleja.

Tarvittaisiin joku persu selittämään miten on islamin vika?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vuosia sitten tuli Suomenkin uutisissa esille näitä Rohingojen militanttiryhmien hyökkäyksistä Myanmarin poliiseja ja kirkkoja vastaan. Nämä unohtuivat täysin kun myanmarilaiset alkoivat antaa takaisin ja karkottivat rohingat ulos maastaan. Nämä muslimien agressiot saattavat olla keskusjohdettuja, ainakin osuivat samoihin aikoihin kun Euroopassa muslimiterrorismi oli kovimmillaan.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Suomen ns."laatumedia" valikoi uutisensa, muslimeista ja islamista ei haluta antaa negatiivista kuvaa, ihan sama mitä muslimit tekevät. Täysin Ruotsin mediasta matkittu malli. Siellähän ei ylipäätään saa tavallinen svenski enää sanoa omaa mielipidettään tietyistä maahanmuuttajista, jos se on negatiivinen. "Hets mot folkgrupp" - pykälä toimii ja jopa 70-vuotiaita mummojakin on viety oikeuteen. Ruotsi onkin uusi DDR.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Mielenkiintoista on miten turistikohde Thaimaa jätetään aina rauhaan vaikka siellä vuosia ja vuosikymmeniä on muslimipoloja syyttä, suotta, kysymättä ja ylättäen, tapettu tai sellitetty. Piti googlata joku tuore esimerkki, jaahas.

https://www.foxnews.com/world/thai-court-finds-9-m...

Tommi O. Pälve

Totta. Thaimaan tilanteesta on kyllä yllättävän vähän valtamediassa jauhettu, vaikka siellä on ihan sama tilanne muslimisepartistien kanssa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#16
Sama tilanne kuin missä?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #17

Lue blogin alustus, ole hyvä niin sinulle selviää vastaus kysymykseesi.

Kummallista miten jotkut tulevat tänne kommentoimaan lukematta edes blogitekstin ensimmäistä lausetta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #19

#19
Thaimaan ja Myanmarin tilanteella ei ole mainittua yhtäläisyyttä. Myanmarin muslimit vaativat kansalaisoikeuksia ja vainon loppumista, ei itsenäisyyttä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #22

"Myanmarin muslimit vaativat kansalaisoikeuksia"

Vaan kun eivät ole kansalaisia.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #26

#26
Näin on.

Myanmarin hallitus ei ole kansalaisuutta heille myöntänyt vaikka siellä ovat syntyneet ja asuneet monien sukupolvien ajan.

Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #22

Mayanmarin muslimit ovat vaatineet alueelle sharia-lakia. Laissa muuten vääräuskoisten pitää maksaa suojelurahaa muslimeille.
Jotenkin yllätys, että buddhalaiset eivät diganneet?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Aivan hirveää rasistista (kröhöm!) vainoa täysin viattomia kohtaan, jotka ovat vain harrastelleet pikkuisen mielenkiintoista kemiaa kotonaan.

Tosin saattaa olla, että Thaimaan poliisin kuulustelumenetelmät eivät ehkä saisi kehumisia minkään länsimaan mittapuilla arvioiden.

Käyttäjän TimoKurki kuva
Timo Kurki

Islam tuntuu olevan suomalaislle varsin uusi asia, niin ei sitten ole ymmarrystakaan sen luonteesta viela kovin laajalti. Myanmarilaisilla sen sijaan on ollut kosketusta sen kanssa jo vuosisatoja, ja paha on lahtea heita vankan tietamattomyyden varassa arvostelemaan. Vaan siltipa nayttaa tuo arvostelu hyvin onnistuvan. Kannattaa kuitenkin puolia valitessaan pitaa mielssa, etta islam on maailmanhistorian tappavin ideologia, jopa sosialismiakin pahempi, ja se on jo saavutus sinansa.

Kent Westerinen

"vääräuskoisten pitää maksaa suojelurahaa muslimeille." Näinhän se näyttää Suomessakin olevan.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Jos Amnesty ei halua tukea kansanmurhaajia ja se puolustaa vainoja pakenevia ihmisiä, niin se blogistin mukaan "tukee ääri-islamia" - hienoa persulogiikkaa. Mielenkiintoista muutenkin, miten avoimesti foorumin oikeistolaiset puolustavat rasistisia vainoja, joukkoraiskauksia, kansanmurhaa ja Myanmarin läpimätää korruptiohallitusta. Samalla oikeistolaiset tosin jauhavat Suomessa alituiseen myös Venäjän silmittömästä pahuudesta. Kertoo jotain olennaista oikeistolaisten tekopyhyydestä, läpimädästä moraalista ja oikeistoaatteen rappiosta. Juutalaisvainoja puolustettiin samoilla argumenteilla Natsi-Saksassa kuin nykyiset oikeistolaiset puolustavat muslimeihin kohdistuvaa rasistista syrjintää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mielenkiintoista muutenkin, miten avoimesti foorumin oikeistolaiset puolustavat rasistisia vainoja, joukkoraiskauksia, kansanmurhaa ja Myanmarin läpimätää korruptiohallitusta"

Maailma voi näyttää tuollaiselta jos katselee tynnyrin pienestä tapinreiästä. En nyt kuitenkaan ole nähnyt ensimmäisessäkään kommentissa mitään väkivallan puolustelua.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Joko on unohtunut täälläkin että nämä rohingit teurasti ihan hiljattain toistasataa hindua, mukana naisia ja lapsia koska eivät suostuneet "kääntymään" muslimeiksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset