Huutavan Ääni Dystopiassa Kaikki kulttuurit on tuhottava

Saatananpalvonta pakolliseksi peruskouluihin

Uskontotunnit ja ET-tunnit voisi ottaa pois peruskoulusta ja vaihtaa ne Saatana-oppiin. Toisin kuin monesti luullaan, satanismissa ei ole tiukkaa tai kapeaa käsitystä siitä, mikä Saatana on (tai onko Saatanaa lainkaan), vaan ylipäänsä halutaan vastavoima kaikelle auktoriteettisuudelle ja kollektivismille. Saatana edustaa (kuten Raamatun mukaan esim. kielletyn puun hedelmä) valaistumista, viisautta, kapinaa ja oman kohtalon ottamista omiin käsiin.
Saatana on paljon parempi esikuva lapsille kuin vaikka Buddha tai Jeesus. Tekisi yhteiskunnalle hyvää, jos peruskouluissa opetettaisiin lapsille satanismista, kuinka ihmisiä tulee kohdella sen mukaan, miten he kohtelevat muita jne.
Saatana on muutenkin väärinymmärretty entiteetti, joten jos tässä asiassa saisi lasten päät käännettyä, heidän kykynsä kyseenalaistaa asioita paranisi. 
En keksi yhtä ainutta argumenttia, miksi olisi muka huono idea lunastaa Suomen peruskoulujärjestelmää Saatanalle. 

Saatana on herra.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Ai, nytkö sitä ei muka palvota? Saatana on kapinallisuuden symboli ja joidenkin mielestä aivan oikea olento - kansojen villitsijä. Länsimaiden runkoväestöille 1960-luvulla ja sen jälkeen pakkosyötetty arvoliberalismi on eräänlaista saatananpalvontaa. Melkeinpä kaikki nykyisin nähtävillä olevan ongelmat ovat seurausta siitä, kun usko korkeimpaan auktoriteettiin ja tämän asettamaan moraalilakiin on häivytetty taka-alalle.

On Jumalan tai Taivaan kieroa huumorintajua se, että samalla kun ihmiset ovat liberalismin nimissä villiytyneet toteuttamaan perinteisen moraalilain vastaisia tekoja, niin heihin valtarakenteiden kautta kohdistuva kontrolli ja puristus koko ajan kiristyy. Luvattu 'vapaus' muuttuu vankeudeksi. Kulttuurivallankumousta seuraa aina tyrannia ja orjuutus. Näin on käynyt historiassa ja niin käy nytkin.

Tietenkin käsite "Saatana" voidaan ymmärtää monella tavalla. Oma käsitykseni on se perinteinen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kylläpä ihmisen papereilla täällä vapaana muiden joukosa pyörivän tietämättömyys ja ennakkoluuloisuus voi joskus olla huvittavaa!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Miksi vaihtaisimme Jeesuksen toiseen mielikuvituksen tekeleeseen ja opettaisimme lapsille jotain epätodellista?

Terveen itsekkyyden korostamista voidaan hyvin opettaa ilman keinotekoista uskonnollista auktoriteettiakin, vaikkapa noilla ET-tunneilla. Uskonnonopettamisen haluaisin itsekin kouluissa loppuvan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Uskontotunnit ja pakkoruotsi pois. Niiden tilalle vähenevä nuorisomme valitkoot mikä heitä itseään motivoi. Ilman motivaatiota ei voi tehokkaasti oppia.

Moni varmasti valitsisi myös uskontojen ja/tai ruotsin oppimisen... Ja olisi motivoitunut oppimaan. Joku toinen opiskelisi C++ ohjelmointia "kielenä" tai löytäisi vihdoin tarpeeksi aikaa vaikkapa ranskan oppimiseen. Päivässä on vain 24 tuntia.

Käyttäjän ChristianKvikant kuva
Christian Kvikant

Jotta ei menisi sanojen semantiikka sekaisin, niin satanismi ja saatananpalvonta eivät ole sama asia.

Saatananpalvonnassa palvotaan pahuutta. Satanismi kai lähinnä pidetään kristinuskon vastaisena aatteena. Naturalismi isminä on kai suht. lähellä satanismia.

Tommi O. Pälve

Satanistisissa kirjoissa ei ikinä määritellä Saatanaa, vaikkakin tulee selväksi, ettei Saatana ole täysin sellainen kuin se Raamatussa esitetään.

Saatana rinnastetaan jatkuvasti itseen ja oman elämän hallintaan, kuten buddhalaisuudessa Buddha.

Olisi kuitenkin typerää erotella buddhalaiset ja buddhanpalvojat toisistaan.

Anton Lavey hailasi Saatanaa ja järjesti mustia messujaan erottamatta ikinä saatananpalvontaa ja satanismia toisistaan.

Satanismiin oleellisesti kuuluu musta magia ja Saatana on kaikissa rituaaleissa magian lähde.

Rituaalein kunnioittaminen on sanakirjan määritelmä palvonnalle.

"Saatananpalvojia" taas ei ole olemassa. Ei ole mitään poppoota, jotka lukee Raamattua pääalaspäin ja polttaa kirkkoja. He ovat humpuukia.

Kaikissa yksittäisissä ylilyönneissä (kuten Jarno Elgin tapauksessa) kyse on ollut siitä, että jollain satanistilla on mennyt överiksi.
Överiksi meneminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että uskonto olisi vaihtunut.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Juuri tällaisten avautumisten takia olen koukussa Puheenvuoroon. Persu ei petä koskaan!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tätä se Perussuomalaiset rp:n kristillissosiaalinen arvopohja on. Pälveen ajatuksen edistämisen tukkeeksi asettunee Niikko ja Huhtasaari.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ajatuksesi ei ole uusi. Jo vuosia sitten on maailmalla keksitty uskontolahko Lentävä spagettihirviö (Flying spaghetti monster) vastavetona näille muille suurilta osin mielikuvitukseen perustuville tuotoksille. Sitä ei toistaiseksi ole hyväksytty Suomessa rekisteröityjen uskontokuntien joukkoon mutta kun se hyväksytään, sillä on isoja oikeudellisia vaiktuksia.

Eikä kannata naureskella. Hollannissa ja Puolassa se jo kuuluu uskontoihin ja se saa tasavertaisen kohtelun yhteiskunnassa muiden uskontojen kanssa. Eräs spagettilahkolainen on saanut otatettua ajokorttikuvansa jossa saa käyttää uskontoon kuuluvaa lakkia päässä. Kyse ei ollut tässä lahkossa kipasta vaan spagetin huuhteluun käytettävästä pastasiivilästä. Kannattaa myös tutustua hirviöläisten uskontunnustuksiin. Eivät kovin paljon eroa muista uskonnoista. Googlettamalla löytää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Itse huvitin aikoinaan itseäni ajatuksella, että jos Lentävän spagettihirviön seurakunta saataisiin viralliseksi uskontokunnaksi rekisteröidyksi, ryhtyisin pastafariksi ja järjestäisin lasteni uskonnon opetuksen itse.

Nyt kun enää viimeiset mohikaanini ovat viimeisiä peruskouluvuosiaan kuluttamassa, en taitaisi jaksaa pastafariksi ryhtyä. Lehtävän spagettihirviön uskontokunta on kyllä arvoiltaan ja tunnustukselliselta pohjaltaan omaa kansankirkkoamme edellä. Liikkeen uskonnollinen päähinekin on minulla kotiin jo hankittuna.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Heti kun se hyväksytään rekisteröidyksi uskontokunnaksi, aion julkisesti irvailla Spagettihirviön kustannuksella ja kyseenalaistan heidän jumalansa ja uskontunnustuksensa suurena pelleilynä, ja teen itsestäni rikosilmoituksen uskonrauhan rikkomisesta. Tuomiohan siitä pitäisi tulla.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #10

Sovitaan Majuri, että minä ryhdyn kuitenkin pastafariksi, kunhan sen aika koittaa ja teen kirkkoni puolesta rikosilmoituksen sinusta heti, kun alat uskonrauhaani rikkomaan.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #10

Suurella pullistelijalla ei riitä kuitenkaan munaa kyseenalaistaa Allahia ja uskoa Mohammedin opetuksiin? Spagettimakaronia vastaan uhoa sen sijaan riittää.

Uskonto kuin uskonto!

Olisiko kuitenkin niin, että pelko on viisauden alku ja että isokaan hauis ei pysäytä uskonkiihkoilijan lähettämää luotia.

Maallista oikeutta PM tuskin pelkää?

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala Vastaus kommenttiin #16

Lienet oikeilla jäljillä. "Suuri" ajattelija ja kansakunnan kaapin päälle itsensä ylentänyt Tervokin, varsin pontevasti uskalsi kyllä raamattua heitellä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Vantaan Perussuomalaisten valtuustoryhmän sihteeri" antaa vahvan näytön puolueensa uskonnollisesta moniulotteisuudesta. Puolueen katto on näköjään korkealla. Vai olisiko sanottava, että montun pohja on syvällä.

Saattaa muuten olla, että saisit enemmän näkyvyyttä omalle mielitietyllesi perustamalla ikioman alternative-klubin tai peräti uuden puoluehankkeen nimellä "Vantaan Saatanan Perkeleet", VaSaPer.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Mielestäni hän provoilee usein hyvin, ja sen lisäksi siellä taustalla on asiaa (pelkkä provoilu kun on pitkän päälle tylsää). Perussuomalaiset selvästikin on paljon monipuolisempi puolue kuin valtamedian kautta voisi luulla. Hyvin monenlaisia raikkaita ideoita ja puolueen jäseniä. Olisikin mälsää jos kaikki olisivat Huhtasaaria.

Olen itse tottunut kaikenlaisiin teksteihin, enkä helpolla hätkähdä mistään. Muutama kuvitteellinen saatana tahi jumala sinne tai tänne.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Miksi pitäisi? Opettaako se "saatana" rakkautta ja myötätuntoa ja muiden huomioonottamista?

Käyttäjän KirsiVisunen kuva
Kirsi Visunen

Miun huumorintaju ei ymmärrä tätä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset