Huutavan Ääni Dystopiassa Kaikki kulttuurit on tuhottava

"Suomi. - Koko Euroopan rasistisin maa" on hyvä mainoslause maailmalle.

Viime siirtolaiskriisin alla Juha Sipilä julisti antavansa asuntonsa muslimimiehille. Tätä uutisoitiin pitkin lähi-itää ja artikkeleissa oli usein kuva vaaleatukkaisista typyköistä. Tämä mainoskampanja sai 30 000 muslimimiestä rynnimään Suomeen, joka johti useisiin raiskauksiin, pahoinpitelyihin, pariin murhaan ja yhteen terroristi-iskuun. 

Koska kehitysmaissa väkiluku kasvaa jatkuvasti, on sanomattakin selvää, että tullaan vielä tulevaisuudessa näkemään uusia massasiirtolaiskriisejä. Se saattaa pelottaa suomalaisia, kun meillä ei ole resursseja elättää puolta maapalloa.

Mutta ei hätää! Seuraavaa siirtolaiskriisiä varten meillä on nyt vähän toisenlaisia tapoja markkinoida Suomea lähi-idän väelle ja afrikkalaisille! Suomi on tutkitusti koko Euroopan rasistisin valtio!
Tämän artikkelin kun kääntää somaliaksi, arabiaksi ja muille tarvittaville kielille, ja nakkaa kuvituskuvaksi vaikka jonkun irakilaisen, jolta on lyöty silmä mustaksi, niin voilá! Passaa sitten spämmätä artikkelia joka tuutista, jotta Suomen maine muukalaisvihamielisenä kusipäiden maana leviää siirtolaisten tietoisuuteen. Hipsivät sitten Suomen sijaan vaikka Ruotsiin tai Saksaan.

Tai mitä veikkaatte?
Kun irakilainen jätkä päättää lähteä Eurooppaan sossupummiksi ja lukee netistä, että Ruotsissa on blondeja pimuja ja isot sossumassit, Saksassa kaikkia hyysäävä Angela Merkel, ja sitten Suomesta lukee: "Koko vit*n Euroopan rasistisin valtio." Niin valitseeko irakilainen juuri Suomen siksi maaksi, jonne lähtee turvapaikanhakijaksi?

Rasistisesta maineesta ei kuitenkaan onneksi ole haittaa näin länsimaiden kesken, sillä esimerkiksi äärimmäisen tiukasta maahanmuuttopolitiikastaan tuttu Australia on etenkin suurituloisten suosiossa, ja maahanmuuttopolitiikan takia Brexitin puolesta äänestänyt Iso-Britannia on saanut aiempaa enemmän turisteja maahansa. Länsimaalaiset näyttävät siis enemmänkin palkitsevan rasistin maineesta, kuin tuomitsevan.

Rasismi kuitenkin on ihan oikeasti ongelma. Olen esimerkiksi kuullut, kuinka jotain ulkomaalaista matkustajaa oltiin puukotettu junassa sen perusteella, että tämä ulkomaalainen "näyttää raiskaajalta." Ja muistan lukeneeni lehdestä, kuinka vuosi pari sitten jotkut miehet olivat menneet pitseriaan ja hakanneet pitsanpaistajan, koska tämä oli "väärän värinen." Tällaiset tapaukset ovat kuvottavia.

Vaikka ulkomaille ylpeänä levittäisikin mainettamme rasistivaltiona, täytyy Suomessa olevaan rasismiin puuttua. Kaikista fiksuinta olisi aloittaa nuorista. Itse suosittelen draamakasvatuksen lisäämistä peruskouluihin, jotta lasten ja nuorten kyky asettua toisten asemaan paranisi.

Olisi täydellinen win win tilanne, jos muualla maailmassa meitä pidettäisiin rasisteina ja ihmisvihamielisinä, mutta oikeasti olisimme sen verran kunnollisia ihmisiä, ettemme ihonvärin perusteella kohtelisi toisia yhtään eri tavalla. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Jarmoantero Henttonen

Eikö kannattaisi vieraiden lähteä pois, vähemmän rasistiseenmaahan.

Tommi O. Pälve

Vähän veikkaan, että ne jotka tänne ovat selvinneet, näkevät, ettei tämä maa ole läheskään niin rasistinen, kuin artikkelista luulisi. Toki rasismia on, mutta ei sellaisella kalibeerilla, että se saisi juuri ketään muuttamaan pois.

Toki kommentissani pitää ottaa huomioon, että olen valkoinen suomalainen, joten en voi kokea rasismia valkoisilta, niin olen tälle asialle vähän sokea.

Äärioikeistolaisliittolaiseni Anter Yasa on kuitenkin muutamaan otteeseen facebookissa päivitellyt, että suomalaisten rasistisuutta liioitellaan mediassa.
mene ja tiedä.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Korjataan. "Rasismi" suomessa. So. pääosin virkamiesten asenne kantaväestöä kohtaan. Hyviä esimerkkejä tuosta asenteesta löytyy joka päivä mm. täältä usarin keskustelupalstalta. Miksi annamme kohdella itseämme, niin kuin annamme?! Kirjoita siitä kun osaat!

Tommi O. Pälve

Joo tämä aihe on kyllä semmoinen savotta, että tekstiä on mahdollista tuottaa vaikka loputtomasti.

En osaa antaa sille selitystä, miksi kamelin selkä ei ole rasahtanut katki jo ajat sitten.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Suomi ei ole vain Euroopan, vaan koko maailman rasistisin valtio. Rasismi vaan kohdistuu oman maan kansalaisiin.

Tommi O. Pälve

Tämä kuulostaa järkevämmältä.

Esimerkiksi se oli yksi ja sama Helsingin valtuuston kokous, jossa päätettiin antaa laittomasti maassa oleville paremmat sosiaalipalvelut, ja sitten päätettiin, että leikataan leipää köyhille tarjoavien järjestöjen tuet

En pysty keksimään, missä toisessa valtiossa ikinä tehtäisiin samalla tavalla.

"Tartteittais rahaa maassa laittomasti oleskeleville. Mistä rahat?"
"Leikataan oman maan köyhiltä!"
"Hyvä idea!"

anita frisk

Jos ei nyt ihan rasismia (sehän on nykyään hyvinkin venyvä käsite), niin ainakin reipasta syrjintää oli tuo EU-tutkimus, koska siihen oli otettu vain 12 jäsenmaata, vähemmän kuin puolet. Eikö muiden maiden mielipiteillä ole väliä? Ex-itäblokin maat tietenkin puuttuivat koska niissä ei sattuneesta syystä (rasismi) ole juurikaan tummaihoisia, eikä tainnut Kreikkakaan mukana olla vaikka siellä niitä tummaihoisia vasta onkin. Mutta ei juurikaan mustaihoisia, joiden subjektiivisia kokemuksia tämä tutkimus koski. EU muuten käytti sanaa black, ei dark.

Edellisessä vastaavassa tutkimuksessa jossa Suomi muistaakseni tuli toiseksi Luxemburgin ollessa se rasistisin, kyselyyn Suomessa saivat vastata vain somalit, toisin kuin muissa maissa. Miksi, onhan tällä paljon länsiafrikkalaisia ja eritrealaisiakin. Ehkä heillä olisi ollut hieman positiivisempaa kerrottavaa? Hieman epäilen, että tämä marraskuinen kysely oli taas suunnattu vain somaleille. Päättelin sen tuosta, että työnhakusyrjintää ei oltu juurikaan koettu.

Tietenkään et koe valkoisilta rasismia koska olet itse valkoinen. Ja muunväristen sanallista rasismia et tietenkään ymmärrä jollet hallitse kaikkia maailman kieliä ja murteita.

Anter Yasa ilman muuta oikeassa, mutta kuka sitä suomalaista rasismia eniten liioittelee? Suomalainen media vai maahanmuuttajat? Ymmärrän maahanmuuttajia, heille on uhriutumisesta etua, median tarkoitusperiä en ymmärrä. Kun jatkuvasti kerrotaan että rasismi on sitä, että katsotaan, vielä pahempaa että ei edes katsota, syljetään taukoamatta ihmisten päälle, huudellaan rumia sanoja jne. niin aika huvittavaltahan tämä tuntuu henkilöstä joka käyttää jatkuvasti julkisia kulkuneuvoja ja katuja, eikä ole kymmeniin vuosiin koskaan tällaiseen käytökseen törmännyt. Siis varsin maahanmuuttorikasteisilla seuduilla.

Mutta onpa työllisyystilastotkin kaunistuneet: olemme saaneet lukuisia kokemusasiantuntijoita maahanmuuttajista. Vinkki ammattikouluihin: opettakaa suomalaisistakin kokemusasiantuntijoita, jokaisellahan niitä kokemuksia on.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Somalithan ovat kovia syyttelemään suomalaisia rasismista, koittaen varmaan sillä keinoin saada huomion pois heidän omista tekemisistään. Monet tietävät että somalit usein käyttäytyvät hyvin ylimielisesti ja röyhkeästi, niin kuin omistaisivat Suomen. Sen lisäksi somalit ovat ryhmä joka on kentien heikoiten sopeutunut tänne, lisäksi työttömyysprosentti on edelleen erittäin korkea.

Tunnen täällä erään afrikkalaisen kaverin joka ei ole somali, hän puhuu hyvää suomea ja on sopeutunut vaikka ei töissä käykkään. Myös hän sanoi kerran että suomalaisten rasistisuutta liioitellaan, että sitä ei todellisuudessa ole niin paljon kuin annetaan ymmärtää.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Kai tämä oli hupikirjoitus?

Katsos jopa kirjoituksen perusta on väärä: tässähän tutkittiin mustaihoisten afrikkalaisten kokemuksia...

Takaisin kirjoituspöydän ääreen!

Tommi O. Pälve

Voi minua. Pieleen meni. Näytitpä minulle nyt oikein kaapin paikan! :(

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Tommi, tarkoitatko, että käytit tätä tutkimusta tarkoituksella väärin?

En kyllä yhtään ihmettelisi, kun ajattelee kirjoituksiasi noin yleisesti.

:-)

Käyttäjän veikko72vv kuva
Veikko Virkkunen

Jos Afrikasta tulleet kokevat täällä rasismia, niin miksi eivät muuta takaisin kotikonnuilleen Afrikkaan?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Afrikka on hieno matkailukohde ja asuuhan siellä paljon suomalaisia.

Avara luonto, positiiviset ihmiset ja hyvä ilmasto.

Jos jääkausi vielä yllättää niin etelään tässä häätyy kuitenkin lähteä. Miksi ei Afrikkaan josta homo sapiens on alunperin lähtöisin?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Kun irakilainen jätkä päättää lähteä Eurooppaan sossupummiksi ja lukee netistä, että Ruotsissa on blondeja pimuja ja isot sossumassit,

Rasismi kuitenkin on ihan oikeasti ongelma.
...............

Pientä ristiriitaisuutta havaittavissa.

Tommi O. Pälve
Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#16
Rasismi kuitenkin on ihan oikeasti ongelma.
.....................

Sinulla lienee pahemman laatuinen ongelma ainakin rasismin tunnistamisessa, ellet näe sitä itsessäsi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset